skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Plovoucí šrouby, jaké?
Tak to by me pak zajimalo kolik ty kola maji opravdu stredovou diru!! pac jestli koncern tak to tma nemohlo ani zaboha nalizt a jestli vetsi tak je treba stredove krouzky - vymezovaci !!
-> Kuladmin 27.04.10 18:37:53: přesně tak, ty co mají rozteč 4x98 mají střed 58,5mm a u rozteče 100 je to koncernových 57,1mm
-> lucas: pokud ta středová díra na kole bude větší, musíš si ještě sehnat středící kroužky aby ti kola neházela
-> lucas: pokud ta středová díra na kole bude větší, musíš si ještě sehnat středící kroužky aby ti kola neházela
-> lucas: Tak pak to mas ok tak jeste to chce zmerit silu matrose kola pc kdyz to bude kratky je to vodrzku kdyz dlouhy budes vzadu driv v bubnu o brzdy!! A musel bys pak jedine brousit.
Jo a nediv se ze to auto pekne zlenivy a budes jezdit o kval niz.
Jo a nediv se ze to auto pekne zlenivy a budes jezdit o kval niz.
-> Kuladmin: Dneska jsem to 15" kolo měl fyzicky na autě a středová díra opravdu sedí a bez úprav.
-> lucas 27.04.10 18:28:38: problém je v tom, že se to měří OD STŘEDU ŠÍŘKY DISKU, takže jak píše HonzaTuner#2 27.04.10 18:31:14 napsal:
čím větší kladné číslo tím jsou kola víc utopená v kasli…
čím větší kladné číslo tím jsou kola víc utopená v kasli…
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) :
Děkuji. Vím jak to vypadá. Čerpal jsem odtud, ale nějak jsem se v tom zamotal.
Děkuji. Vím jak to vypadá. Čerpal jsem odtud, ale nějak jsem se v tom zamotal.
Reknu ti to takhle nejdriv mej alespon jedno kolo v ruce a pak teprve mer a shanej srouby. A byt tebou jeste si i v tu chvili overim prumer stredu pac co si pamatuju oni ty prvni facka nemaji 57,neco neco ale trosku vetsi!!! takze to tam nemusi ani dosednout bez pripadnych uprav na soustruhu !!!
Nuže dobrá
Děkuji. Budu je kupovat z této stránky www.sroubynakola.cz/plovo
uci-srouby.htm přesněji tedy tyto -Plovoucí šroub :: 12x1,25x30
Omlouvám se za moje případné překlepy a neinformovanost,

Omlouvám se za moje případné překlepy a neinformovanost,
-> Tuner#2: dovolím si tě doplnit názorným obrázkem 

-> lucas: No tak to je M12 x 1,25 závit a délku to má kolem 25mm myslím v sérii.
Tuner#2 -> Jo, máš pravdu, zase jsem si to spletl. Omlouvám se. Vždy nad tím přemýšlím jak to je..
Dobře dobře, kola vím na 100% že jsou 4x98. Teď mám na autě 13" elektrony s těmito šrouby www.autodilykrc.cz/eshop/
.../sroub-kola-pro-elektro
ndisk:5cbe557054c7770a . Nevím přesně jakou mají hlavu a závit..
Podložky dávat nehodlám, protože nejsou potřeba.
Podložky dávat nehodlám, protože nejsou potřeba.
lucas 27.04.10 18:28:38 napsal: Čili čím větší kladné ET tím více kola lezou ven a naopak.Blbost čím větší kladné číslo tím jsou kola víc utopená v kasli...
Ano, vím že ta hodnota ET znamená o kolik mm je vychýlena "mounting pad", nevím jak se to teď řekne česky od středu disku. Čili čím větší kladné ET tím více kola lezou ven a naopak. Bohužel nemám teď kola u sebe, takže asi až zítra to změřím, protože se k nim dříve nedostanu. Navíc jsem nenašel plovoucí šrouby s jinou než kuželovou hlavou.
-> lucas: a vzhledem k tomu, že máš prosinec 92 tak bych si dvakrát ověřil jakou máš rozteč, protože je to přelomový měsíc. Jaké tam máš kola nebo jaké šrouby? Závit (jemný/hrubší), hlava(kuželová/kulová)...
-> lucas: ET ale přece vůbec neurčuje jak dlouhý musí být šroub, to je blbost. Tu určuje masa středu kola + podložka + kotouč + náboj u většiny aut je to takto. Do každého kola šrob zapadne jinak a kuželová plocha je sice častější, ale všechny kola jí opravdu nemají nebo myslíš, že ty šrouby s kulovou vyrábí jen na okrasu?
Bohužel teď zrovna nemám k těm kolům přístup, ale jsou to přesně tyhle -> auto.bazos.cz/inzerat/...
/15-alu-sada-4x100-BBS-VW-
Skoda-Opel-Seat.php
-> lucas: jsi si jistý, že víš co znamená větší ET??
Bohužel mě nenapadlo změřit jak je dlouhý standartní šroub pro elektrony na Favoritu, dávám tam jen kola která mají větší ET místo ET38, ET45 je to 7mm navíc. A samozřejmě je rozteč 4x100.
-> lucas: nehádej, protože nemusí být na všech kolech kužel... se na ty kola podívej, ne? Vezmi si nějakej šroub a zkus si ho prostrčit kolem jestli ti těch 30 stačí... lépe řečeno jestli to nebude moc, 50 už je přespříliš pokud tam nebudeš dávat tlustý podložky.
-> lucas: záleží na tom jaká je tloušťka té části kudy prochází šroub
Hádám, že dosedací plocha kužel 60° je na všech elektronech. Jen, dělá se ještě délka 50, ale dofám, že 30 bude stačit.
Díky moc. A délka bude stačit 30?
-> lucas: stoupání závitu má být 1,25
Ahoj, chci koupit Plovoucí šroub :: 12x1,5x30 ale nejsem si jist jestli je to ten správný rozměr. Mám Favorita 12/1992 a rozteč 4x98 a kola mají ET 45, bude stačit délka těchto šroubů?