-> Bedřich: Sice nejsi z mého okresu, ale bydlím 15km od Valmezu takže pokud jsi někde od Jičina mám to k tobě půl hodky takže v tom nevidím problém, ale přes týden dělám v Praze takže pokud možno jen o víkendu.
Takže mužeš semnou na toto počítat kolik by jsi za ně chtěl?
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
zadní pružiny - kyvka!
-> Čokin: Taky nejsem z tvých regionů,ale příští týden budu tahat nápravu z auta která má nižší a tuším, že i tvrdší kyvkové pružiny které kdysi nechával vyráběl Fén.Kdyby jsi chtěl buď Ty nebo T stačí napsat.
Edit: Hodnoty jsou takové jaké píše Havlík.
Edit: Hodnoty jsou takové jaké píše Havlík.
-> Čokin: urcite bych tu par nasel, ale bohuzel nejsem zrovna z tvych regionu
Když jsem u těch kyvkových pružin neleží někomu za barákem nějaké. Zrovna by se mě dvě hodily, bohužel jsem zjistil že mám doma samé vlečkové, takže kdyby někdo měl rád odkoupím za rozumnou cenu nejlépe okres Kroměříž nebo Praha popřípadě Brno.
-> Evž@: v tý tabulce. Stačí umět ,,číst mezi řádky" popř si uvědomit co doopravdy čteš a nenechat se zmást Petrem s 

-> vhml:

-> vhml: Mají o 500N méně tak jsou měkší
vhml 02.04.10 11:10:01 napsal:
→ Evž@: ale tuhost stejnou, jak to asi ti soudruzi udelali
ze s mensim prumerem a slabsim dratem dokazali mit stejnou tuhost?

Otázka za tři bludištáky
Vtipné opravdu
→ Evž@: ale tuhost stejnou, jak to asi ti soudruzi udelali
ze s mensim prumerem a slabsim dratem dokazali mit stejnou tuhost?

Otázka za tři bludištáky
Vtipné opravdu

-> vhml: to je psáno kde že je tuhost stejná
-> Evž@: ale tuhost stejnou, jak to asi ti soudruzi udelali ze s mensim prumerem a slabsim dratem dokazali mit stejnou tuhost?

Otázka za tři bludištáky

Otázka za tři bludištáky
-> vhml: ..už maji ale menši pruměr trochu a silu dratu
-> Evž@: nejkratší jsou ze stovky.
-> petr s: ano...mam doma ještě původní z užovky 1980....a byly cca o 1cm kratší + nějaká únava.
-> Evž@: Nejdelší je první užovka do konce roku 79 potom M a nejkratší je užovka mezi tím www.skoda110r.cz/article.
php?id=430
-> MOLSO: vlečka se zamítá
...letos bych chtěl udělat legální stk
-> petr s: ...z nichž emkové sou asi nejdelší co

-> petr s: ...z nichž emkové sou asi nejdelší co
-> Evž@: Jsou 3 druhy zadních pružin
-> Evž@: neviem či s tým niečo spravíš ... jedine asi skrátiť pružiny aby to malo také áčka aby pri prejazde zatačkou nerobilo véčka. Ja som mal nové pružiny a po "rýchlej" ceste zo školy som mal vždy trocha odriapané vonkajšie okraje.
alebo daj vlečku
alebo daj vlečku

caute...budu na aute menit par veci jako převodovku,vystužene vidlice atd a chtel bych nakym zpusobem snižit zadek.Ted to mam tak v rovině a při prujezdu zatáčkou se to nakopne,však to znáte.Nehledě na to že mám věčně očesané vnější kraje gum(vnitřní minimálně).Aspon ty 3 cm dolů.Poradte dik
-> havlik: : aha,no ted to vypada dobre,takže pujdu taky cestou postupnyho snizovani delky pruziny :-)
-> Syny: : jasny,riznu a pak se bude jezdit a po roce treba zase kdyz to bude malo :-)
-> Ultim: : jo,to je preste to, k cemu se tu doslo :-) takze vyresino :-)
-> Syny: : jasny,riznu a pak se bude jezdit a po roce treba zase kdyz to bude malo :-)
-> Ultim: : jo,to je preste to, k cemu se tu doslo :-) takze vyresino :-)
-> Ultim: Moje řeč a děkuju Tunerovi#2 že mi to osvětlil. Předtím sem jezdil Sakyho 380ky s tlumiči MOTEX +30% a dobrý. Ted jezdím kyvkový péra s předělanými kyvkovými domky kvůli naštělování výšky vozu a stejnými tlumiči a je to zase o kus lepší. 

Kdyby jste si vzali kus papiru a namalovali si graf zatizeni X delka pruziny a vynesli do nej hodnoty kyvka, vlecka, saky, fen, zavodni skodovky 120LS, atd... tak zjistite ze vlecka je blato a ze ty vleckove +35% jsou porad jeste mekci jak serie kyvka! Proste nejlevnejsi sportovni pruzina pro vlecku je kyvkova 

-> T: Hele rezej to az si to sedne
Klesne to jeste o kus...

-> T: jo předtim to bylo vysoko:) hlavně vysoký pneu
-> havlik: : aha,no me tam zarazil ten rozdil mezi tim co mas a prvni evoluci,coz je 8cm,coz mi vazne teda ve snizeni neprislo...
nicméně to zatim teda vypadá, že zůstane u serie teda

nicméně to zatim teda vypadá, že zůstane u serie teda

-> jerzy: domky vlečkový na vlečce
-> havlik: a domky teda kyvkove, kdyz bez uprav?
-> T: nemam žádný podložky nic prostě místo vlečkový pružiny je tam tahle vše ostatní je originál bez uprav
-> havlik: : to ne,ale vzdyt je rozdil v kyvce a vlecce v pruzinach,tak to jestli tobe to tak sedi,tak ja to budu mit jako koza ne? vis jak to mylsim? nebo mas nejake podlozky pod pruziny?
-> T: myslíš že ti tu kecam nebo co?:)
-> T: Jo jezdí, se koukni na fotky
-> havlik: : ty mas vlecku a jezdis 295 pruziny? to snad ne?
-> Syny: : a kde mame vetevku?
jinak ta vyroba by se mi libila a byl bych asi i pro,jestli nic jinyho nenajdu....
Syny 31.08.09 22:24:23 napsal: Emkovy napravy – predek uzovkovy pruziny, zadek eMkovy kyvkovy pruziny… : zadek mam stejnou variantu...mam sirokou kyvku na erku s kyvkovejma pruzinama a mam kola do V,takže minimálně snížit ale rovnou přitvrdit :-)
-> Syny: : a kde mame vetevku?
jinak ta vyroba by se mi libila a byl bych asi i pro,jestli nic jinyho nenajdu....
Syny 31.08.09 22:24:23 napsal: Emkovy napravy – predek uzovkovy pruziny, zadek eMkovy kyvkovy pruziny… : zadek mam stejnou variantu...mam sirokou kyvku na erku s kyvkovejma pruzinama a mam kola do V,takže minimálně snížit ale rovnou přitvrdit :-)
-> Nwkt: že ho pozdravuje ten se žlutou bižuterií a že mu přeju ať jde vše jak má

-> havlik 31.08.09 22:23:55: tak na tejto fotke mu to bud stoji nakrivo, alebo sa niekde stala chyba :) a aj tak tam ma tie lemy nejake moc plne. A na tej spodnej fotke vyzeraju byt tie pneu nizsie ako 165/80
Vlečkový pružiny mají přibližne poloviční tuhost proti kyvkám. Takže to je špatná volba. S tuhostí jinak lze těžko něco udělat, jedině nechat extra vyrobit. pokud chces jenom auto níž tak bud pruziny se stovky ( -2cm) a nebo vlečkovej domek
-> havlik: 

-> Nwkt 31.08.09 22:23:55: 22:24:52 VěTéVka: mama 165/80
22:25:20 VěTéVka: ja sem z toho dostnestastnej
22:25:45 VěTéVka: toauto je na picu a nepouzitelne :-)
22:25:20 VěTéVka: ja sem z toho dostnestastnej
22:25:45 VěTéVka: toauto je na picu a nepouzitelne :-)
s dovetkem ze auto je nalozene na 3 tejdny )
Podotykam, ze to nikdy nejelo, takze to neni sedly...
Emkovy napravy - predek uzovkovy pruziny, zadek eMkovy kyvkovy pruziny...
větévka má 165/80 a řiká že děs běs osazení vzadu nove seria pero plus HPcka
-> minno: Nějaký 175 myslim
-> Syny: a čo to tam má vetefka za bačkorky, že mu to robí také A? No neviem, podľa mňa je sériový zadok s novými pružinami a novými PAL tlmičami čo do tvrdosti úplne v pohode.
-> Syny: větévka to čte tak stačí sehnat první pružiny do roku výroby 78 jsou o 2 cm delší
no problém je ten že větévka chce aby to bylo vejš tudíž pro místni tunery nepoužitelné
Vzkaz od Vetefky:
hele napis tam ze todle ted resim a premejslim o vyrobe pritvrzenejch +20% - otazkou je kolik se sejde lidi. s moznosti mrtveho zavitu
s poznamkou pro minna - ze zadek je mekej jak lodickana rozbourenem mori )
dukaz:
hele napis tam ze todle ted resim a premejslim o vyrobe pritvrzenejch +20% - otazkou je kolik se sejde lidi. s moznosti mrtveho zavitu
s poznamkou pro minna - ze zadek je mekej jak lodickana rozbourenem mori )
dukaz:
-> T: no hele já mam vepředu pružiny 205 vzádu tyhle ale hlavně mam vlečku a spax tlumiče je to tvrdý jako sviňa:)
-> havlik: : jasny,o těch vím,ale nikde jsem nenašel ty jeho stránky,kde jsem je jednou našel...ty máš co k nim za tlumiče? a předek sestava? a spokojenost?tvrdy,meky?
čekal sjem když chci alternatimu k Sakyho 250-kám,tak každýmu dojde, že bych rád tvrdší...takže už to víte
-> minno: : tak třeba mezizávitové gumy alespoň nebo nic? přijde mi divný,když udělam předek jinej oproti serii a azdek ne...to předek bude tvrdej a zadek se houpat ne?

-> minno: : tak třeba mezizávitové gumy alespoň nebo nic? přijde mi divný,když udělam předek jinej oproti serii a azdek ne...to předek bude tvrdej a zadek se houpat ne?

já bych zkusil třeba od féna:) 295 o 15% přitvrzený jezdim to na autě:)
-> Syny: no len T chce asi nieco viac sportovnejsieho....
-> T: toto by som u kyvky moc neriesil....seriove pruziny su celkom dostatocne tvrde....podla vlecky urcite....staci dat tvrdsie tlmice a hotovo.
-> T: toto by som u kyvky moc neriesil....seriove pruziny su celkom dostatocne tvrde....podla vlecky urcite....staci dat tvrdsie tlmice a hotovo.