skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Brzdy Favorit
no u nás už je celkem teplo asi to bude zarezlí a ta páka v bobnu nemaš fotku ??
-> Mára-rs: Zarezlá páka ručky na čelisti v bubnu, nebo zarezlej lanovod, nebo je v bubnu ruplá pružina
Nebo to může jenom přimrzat, jestli zatahuješ ručku teď v zimě.
Nebo to může jenom přimrzat, jestli zatahuješ ručku teď v zimě.
ja mam problem z ruční brzdou odbrzdim a zustane zabržděná jen sem tam mam pocit že jen jedno kolo už sem kvuli tomu boural nevíte čím to muže být ?????
-> Tomaso435: tak pokukat nejaku alternativu
-> castrol: ten má jinej zális... no nic vidim že je to kravina, tedy válec z 93+ a možná časem lepší desky...
-> Tomaso435: nejake kotuce napr na fiat ten ma roztec 4x98
nic takovýho :D to je už moc prasení :D
-> cPetan: ked da podlozku moze zanechat roztec 

-> castrol: Neříkám, že nejde, ale ta úprava není tak malá aby si to na auto dal Tomaso
A taky se nevejdou bez podložek 13" kola

to byla jenom uvaha, jesi by se nešly najít brzdy na 4x98 v lepším provedení ale když vzaly 4p tak to nic :D
Ale 4p tam jen tak nenacpeš...
-> Tomaso435 10.03.13 16:55:40: 4p ano
-> Nepér: to sem už taky koukal, ale nevim jestli má cenu mít dvojatý, když třecí plocha bude více méně stejná a bude t na ukor životnosti destiček... favorit sk A atd tam byly 4p ze 130ky žejo...
Někde jsem viděl dvojitý kotouče v původních třmenech, ale musí se hodně ubrat na destičkách, nový se tam nevejdou. Na feliciaklubu je o větších brzdách téma ale všechno 4x100...
-> Nepér: no to právě nechci.... 4x98forever...
hmm takže maximálně posilit na brzdy pickup nebo praktik to by mělo mit cosik lepší
hmm takže maximálně posilit na brzdy pickup nebo praktik to by mělo mit cosik lepší
Já to předělával na nový rozteče a mojí kombinaci asi znáš... na starý rozteče to asi nikdo vymyšlený nemá.
tak už došlo i na mě, kdy je nutno zlepšit brzdovej učinek.. Favorit.
takže se ptám, co jezdíte za brzdový kotouč a destičky aby to za něco stálo? případně co jezdíte za celý jiný třmeny a případně i chlaďáky atp.. jedná se mi o zachování rozteče 4x98 na klasický 13ky plechy. Brzdovej válec z novýho modelu kterej mam ozkoušeno že brzdí daleko lip je samozřejmost, ale co dál ?
takže se ptám, co jezdíte za brzdový kotouč a destičky aby to za něco stálo? případně co jezdíte za celý jiný třmeny a případně i chlaďáky atp.. jedná se mi o zachování rozteče 4x98 na klasický 13ky plechy. Brzdovej válec z novýho modelu kterej mam ozkoušeno že brzdí daleko lip je samozřejmost, ale co dál ?
petr s 08.05.09 20:52:31 napsal:
? stanicek: Pokud ti to neodbrzdí tak to dělají i hadice
jsou to zmetky
Jj hadičky jedině TRW..
? stanicek: Pokud ti to neodbrzdí tak to dělají i hadice
jsou to zmetky
Jj hadičky jedině TRW..
-> stanicek: Pokud ti to neodbrzdí tak to dělají i hadice jsou to zmetky
Jj,hadice jsem měnil.Myslíš, že by byla zacpaná některá hadička?
-> stanicek: Co to dělá špatně odbrzdí? Dávali se nové hadice na brzdy?
Zdarec všichni, mám takovej dotaz.Na mém favoritu mi nějak začali blbnout brzdy... Závada se projevuje tak, že když při brždění sešlápnu brzdový pedál a povolím ho, tak se dost pomalu vrací zpátky a nevrátí se až do konce.Vrátí se až po nějaké době. A řekl bych že brzdy mají i menší účinnost. Řekl bych že to může být posilovač, nebo hlavní brzdový válec. V předních i zadních brzdách bych problém neviděl, protožě jsou cca 4 měsíce nové. Díky za každou radu.