skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Výměna uložení před.stabilizátoru Felicie 1.6
-> MOLSO 27.07.15 13:43:25:
vsetko ide

-> Milan 136: ale výfuk musím taky že? Nevím trochu se toho obávám. Myslel jsem si, že by to mohlo jít nějak protáhnout
-> ZZ__Top: tahlo jako takovy nech na miste sundej jen to druhy pevny, co je 6kou sroubkem chyceny na prevodovku
-> ZZ__Top: kurva utrhnem hlavu zoberem sekac kus gulatiny a ten srob vytukam von a dam novy .....
-> vhml: Mám dvě možnosti kde úpravu dělat. U paneláku na parkovišti nebo na jedné rampě, ale bez možnosti elektriky a tedy případných řezných, vrtacích či jiných elektrických nástrojů
-> ZZ__Top 27.07.15 12:52:40: Zkoušet je urvat ani nemá význam, rovnou je uřízni a dej nový.
-> ZZ__Top: tak das nove sroby
-> vhml: Jo tak nějak. Šroub na řazení nevím jaký tam mám, ale když jsem o víkendu byl pod autem tak tam je stahovací páska taková ta železná na hadice a děsí mě jak a co tam drží. Dva šrouby na výfuku se zase obávám, že při snaze je povolit je urvu
-> vhml: 

-> ZZ__Top 27.07.15 12:23:46: tím půl autem myslíš ten jeden šroub na řazení a dva na výfuku?
Na Sharanu se nemusí povolit nic ( ani není co ) , ale je to podstatně silnější zážitek než na felicii a skutečný ježek v kleci.
Na Sharanu se nemusí povolit nic ( ani není co ) , ale je to podstatně silnější zážitek než na felicii a skutečný ježek v kleci.
Vážně jste mě nepotěšili. Se na to asi vyseru než rozmontovávat půlku auta s tím, že ještě urvu x šroubů. A já si říkal, že trochu vylepším auto.
-> ZZ__Top: ježka som neskušal, ale stabilizátor som montoval ( pri výmene výfuku
)

-> ZZ__Top: razeni jsem sundaval jen ten pecnej zachyt ze skrine a vyfuk rozpojit. Jinak to neudelas
-> MOLSO: Jsi to zkoušel? Myslím toho ježka
To je velice nemilé. Nechci zbytečně rozpojovat výfuk, protože jak to znám tak v lepší případě urvu nebo zarvu šrouby a přidělám si práci

-> ZZ__Top: nešlo. jedine ze by to bol maly ježecek a velka klec
mozes to skusit ale pochybujem ze to tam prepleties

mozes to skusit ale pochybujem ze to tam prepleties
Vytáhnu mrtvolku. Chtěl bych namontovat přední stabilizátor. Ramena mám s okem a nápravnice budou doufat, že je už ta správná. Mám jen otázku na montáž. Je opravdu tak nutné rozpojit výfuk a řazení? Nešlo by to tam nacpat stylem ježek v kleci?
Mám 1,3mpi r.v.12/96. Táhlo řazení je už vyhlé.
Mám 1,3mpi r.v.12/96. Táhlo řazení je už vyhlé.
Bezva, dík, tak to zkusím sám. Do aut moc nedělám, teď jsem si měnil zadní tlumiče, vypadalo to jednoduše, první jsem vč. výroby přípravků na podržení pružin dělal cca 4h, druhý už byla brnkačka. :-)
No, myslím, že potřebuju vyměnit ty gumový lůžka, čili v těch objímkách.
No, myslím, že potřebuju vyměnit ty gumový lůžka, čili v těch objímkách.
záleží na tom co myslíš tím uložením - jestli silentbloky nebo celý ty objímky co to držej... jinak to není složitý je to dokonce dost jednoduchý... akorát odšroubuješ matky v ramenech a na nápravnici to povolíš a vysuneš ty packy a máš dole celej stabík... pak vyměň ty gumy v těch objímkách- nový do toho půjdou asi blbě jinak starý mi šly ven samy
pak zas opačně- nejdřív stabík přišroubuj na nápravnici a pak do ramen... fakt je to jednoduchý

Prosím o radu co obnáší výměna uložení předního stabilizátoru na Felicii Combi 1.6 MPI. Je to snadné/náročné?
Díky.
Díky.