skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Prevodovka felicia
-> castrol: myslíš že do starého auta mám narvať 300€ za blbosť a pritom nevieme kde je chyba? a ak to bude robiť ďalej a zistí sa že stačilo vymeniť blbosť za 6,50?
-> suri: nie mal by som
-> castrol: ty si to auto videl že si to myslíš?
-> suri: vyznam by to malo
to sa dalo čakať , nikto nič?
-> castrol: pri tých cenách to nemá význam
-> suri: ved to som myslel ze sam si zrepasujes 

-> castrol: a kde nájdeš repasovanú? takú som videl raz za 10tis korun nové ložiská a synchrony , to si za 1/3 urobím sám doma lacnejšie
-> suri: a nieje lepsie dat repasovanu ako vybehanu ?
-> castrol: určite idem do toho dať 200€ , za 300 mám novú prevodovku , síce diesel ale mám
-> suri: tak asi len komplet go,aspon tak by som to riesil ja
-> castrol: hrkoce to , ale už nie len teplé ale nonstop , dal som olej aký treba
-> suri: neni som odbornik ale v com je problem
viete niekto ozaj niečo rozumné okolo týchto prevodoviek ? kým to auto nezapálim ešte sa opýtam
-> TAZ1500: vľavo patrí 002 301 227E a voliteľne 227C , na našej felicii bolo plechové gufero a obidve boli kvalitné a po 130tkm netiekli , dal som tam origo a dva a pol roka netečú , zachvilu to budem znova kupovať tak ti to odfotím , to sa nedá porovnať z čínou ani z rubenou proste sú to nemecké kvalitné guferá
ale uzavrieť to môžme tým , mne to netečie , nikomu to netečie iba tebe , tak robme dalej svoju prácu tak ako sme robili doteraz
hodne zdaru !
ale uzavrieť to môžme tým , mne to netečie , nikomu to netečie iba tebe , tak robme dalej svoju prácu tak ako sme robili doteraz
hodne zdaru !
jeste dodatek orig simerinky maj rok vyroby
-> suri: tak jelikož me to nedalo spat tak sem zašel za panem kadalou pro radu original se davaly gufera s označenim 40x55x8 002-301227E na obě strany!!!! jak ty řikaš plechový ono je gumovy ale nabeh co jde do prevodovky je plechovej aby slo lip narazit s vyztuzenym britem už si nepamatuju ty pismena melo by to bejt napsany na guferu vedle rozměrů udajne par prvnich felicii dostalo i gufera 40x55x8/7 002-301227C ale kvuli jednoduším dodavaní dilu se použivaly obe gufera stejny s označenim 40x55x8 002-301227E
v katalogu najdes oba druhy. A neboj se felicii 2001 sem taky dela zrovna tata jednu od telecomu má koupil ji s najetyma necelyma 70 000km a svete div se obě gufera byly stejny dokonce sem delal i pickapa 2002 a zase obe byly stejny a s touhle netesností felicie strasne trpí a jak rikam jak to jednou začne tict tak už se to nikdy nezastaví jedine pokud sou v danych rozmerech tesnici kroužky PTFE nevim možna sou sice budou dražší ale mnohem mnohem učinejsí
v katalogu najdes oba druhy. A neboj se felicii 2001 sem taky dela zrovna tata jednu od telecomu má koupil ji s najetyma necelyma 70 000km a svete div se obě gufera byly stejny dokonce sem delal i pickapa 2002 a zase obe byly stejny a s touhle netesností felicie strasne trpí a jak rikam jak to jednou začne tict tak už se to nikdy nezastaví jedine pokud sou v danych rozmerech tesnici kroužky PTFE nevim možna sou sice budou dražší ale mnohem mnohem učinejsí
-> TAZ1500: ty vieš koľko ja z čím robím? ozaj si pre teba nebudem dávať námahu , stiahni si ETKU a tam nájdeš pri prevodovke časť diferenciál gufero odlišné na jednu aj druhú stranu , keby si ho niekedy držal v ruke tak zistíš že je o dosť silnejšie , horšie sa demontuje a je plechové - samozrejme že brit je z gumy , kedysi o tom písal aj človek čo urobil felicii tolko čo celé toto forum dokopy a povie ti to isté , názor má taký že je to kvôli výfuku ale to nemusí byť pravda . Ide normálne kúpiť a aj to na tyčku a nič za 2,5 roka a to na tyčke aj viac netečie . Inak ak majú autá ktoré robíš tak vymlátený diferák tak to poteš panbuh ,,,,
zájdi si niekedy do škodovky a kúp gufero , od bežnej číny zistíš že má silnejší obal , hrubší a silnejší brit a proste funguje , ozaj sa nepotrebujem dohadovať . Robíš podľa toho čo čítam 15 ročné autá ktoré už boli 100x okolo zemegule , to ozaj čakáš že budú mať pôvodné guferá? nájdi si 2001 ku málo jetú a rozober
inak je to ako s tými silentblokmi , zas máš len problém z vecou s ktorou problém nemá nikto ani nikdy nemal .
a ver tomu že ak príde nejaká bežná felicia na výmenu spojky tak origo guferá jej tam nikto nedá ale dá jej tam klasiku z obchodu z ložiskami - Rubenu alebo niečo také a ver tomu že to tiež netečie , to je potom ale na prehodnotenie svojich postupov
PS: s tým "koľko felicii si ty urobil " mi pripomínaš jedného nemenovaného , ten tiež všade bol a všetko vie , našponovať lanko na felde mpi na plyne a potom to chcípa , ohovoriť originál prípravok na silentbloky a potom ked som mu ukázal že o tom kokot vie a iba kecá a nikdy to nerobil tak ho vychválil inde a pod ...
zájdi si niekedy do škodovky a kúp gufero , od bežnej číny zistíš že má silnejší obal , hrubší a silnejší brit a proste funguje , ozaj sa nepotrebujem dohadovať . Robíš podľa toho čo čítam 15 ročné autá ktoré už boli 100x okolo zemegule , to ozaj čakáš že budú mať pôvodné guferá? nájdi si 2001 ku málo jetú a rozober
inak je to ako s tými silentblokmi , zas máš len problém z vecou s ktorou problém nemá nikto ani nikdy nemal .
a ver tomu že ak príde nejaká bežná felicia na výmenu spojky tak origo guferá jej tam nikto nedá ale dá jej tam klasiku z obchodu z ložiskami - Rubenu alebo niečo také a ver tomu že to tiež netečie , to je potom ale na prehodnotenie svojich postupov
PS: s tým "koľko felicii si ty urobil " mi pripomínaš jedného nemenovaného , ten tiež všade bol a všetko vie , našponovať lanko na felde mpi na plyne a potom to chcípa , ohovoriť originál prípravok na silentbloky a potom ked som mu ukázal že o tom kokot vie a iba kecá a nikdy to nerobil tak ho vychválil inde a pod ...
-> suri: mas fotku ?nebo katalog kde to je ? nikde sem nic takovyho nevidel co ja vím tak plechovi gufera použivaj predevsim auta z ruska a USA. Felicií sem delal určite o mnohem vic než ty nevim jak dlouho delas mechanika ale už jich mam na konte víc než dost a nikdy opakuju nikdy sem nevidel plechovi gufero na felicii ani u favorita až mi to ukažes v duveryhodný literatuře tak uvěřim jediný co je zvlastnost u originalnich gufer je vyztužení britu proč asi budes vědět no a to vyztužení břitu se prestalo dělat ,teda dela se ale je tam jen naznačený proto to teče . druha vec proč to teče sou osoupany poloosy ,vyběhlej diferak , a vyběhlí vedeny poloosy pak se ta poloosa priči ke streně a z duvodu nevyztuženyho britu to teče jasne zaleži na stavu prevodovky ale vetsinou když nenvy vyjeta tak neteče a utesnito i novy gufera tim myslim do 100 000km pak už vesmes vsechny tečou a kdo tvrdí že ne tak tam nema olej. Jako fakt sem nikdy nevidel ani sem o tom neslisel že by bylo každy gufero jiný vím co vyndavam z aut kde to jeste nebylo meneny a sou obe uplne stejny celogumovy
-> TAZ1500: chlapče ja nepíšem len tak niečo čo som počul ale niečo čo naozaj je a mám s tým skúsenosť . Vpravo pri výfuku je iné gufero ako vľavo volám ho kovové , má aj iné číslo objednacie , obidve guferá sa dajú kúpiť úplne normálne za cca 150 korún obe , len netreba chodiť do zelovocu ale do špecializovaného obchodu , a čuduj sa svete , mám ich 2,5 roka bez nejakého čistenia dosadacej plochy len narazené a ani kvapka
a s tým že píšeš že je len jedno gufero a o plechovom si ani nepočul tak mi je jasné že sa tomu rozumieš ako hus pivu
a s tým že píšeš že je len jedno gufero a o plechovom si ani nepočul tak mi je jasné že sa tomu rozumieš ako hus pivu
-> suri: nevim kde si vzal že u vejfuku je plechovy obě sou stejny ale dobre se podivej na orig gufero a tzv orig co se dneska prodava jakej v tom je rozdíl?koukni se poradne na ty brity, zvenku sou naprosto stejny, stejny značeny stejny vzhledove a spodní gufero je to samy když uvidiš orig co tam tavaly ve vyrobe a orig co je v prodeji uvidiš hned, ty gufera co davali ve vyrobe nemaj ani ve skodovce vsude sou jen ty zmetky kery sice dela stejna firma ale tečou protože nemaj vyztužení
nikto nemá ešte nejaké normálne skúsenosti?
-> TAZ1500: čo trepeš zase? originál guferá sú normálne k zohnaniu , vpravo plechové kvôli výfuku , vľavo obyčajné , na tyčku kúpiš aj origo dvojbrité alebo starší typ jednobrité a manžetku
další neřešitelnej problem u fel a favo mužete tesnit co chete stejne poteče orig simerinky na poloosy už nejsou k sehnani a normalni sim. hned tečou a na řadici tyčce to teče protože je vysoupana a má vůli lil sem i hustejsi olej al ebez viditelnyho zlepseni jen slo blbe radit pak sem do ni prilejval i naky prisady prej na tesnost ale stale teče a tect bude pokud tam bude olej ale zase na druhou stranu kamos jezdil bez kapky oleje v prevodovce 2 roky a mel ji suchou
-> suri: jj je to běžne
-> Tommyk: tak ono je to celkom bežné na zničenej prevodovke , uvidíme
-> suri: mě to na 1 dělá taky, musím s meziplynem nebo fakt hrubou silou, ale to nedělám... přisuzuju to synchronům
-> alpin: potrebujem niekoho kto to robil a má s tým skúsenosť či nebývajú opotrebené presuvníka a koliečka , škodovácku prevodovku poznám , túto viem rozobrať a pretesniť ale koliečka som neskúmal
-> suri: asi by som menil tie synchrony
-> alpin: ale tu ide nahovno aj dva a jednotka nejde vôbec mojej mame , mne jo ja potlačím silnejšie alebo hodím medziplyn
-> suri: z 2 do 1 to ide aj mne na hovno , tiez musim skusat medziplyn
Mám dotaz na skúsenejších . Ide mi špatne radiť 1tka 2ka na MPi 1,3 prevodovke Model 98 (nová tvár) . Dvojka ide dosť stuha ale ide , jednotka aj pri malej rýchlosti nejde a treba použiť veľkú silu , z medziplynom v pohode . Budú to len synchrony alebo môže byť aj opotrebený presuvník alebo koleso? chcel by som synchrony vymeniť ale prevodovku na diely žiadnu nemám keby niečo . Ešte jeden dotaz dám dole ložisko z hriadeľa a kolesá idú dole rukou? niesú medzi nimi nejaké drážkové podložky ako mala škodovka 1000-130 ktoré sa museli správne za každým koliečkom pootočiť a zasunúť na konci také dlhé pero? Prípadne ešte nejaké iné záludnosti? mám v pláne len vymeniť tie synchrony , dotiahnuť 5 , vymeniť guferá , ostatok ešte ujde aj radenie aj hlučnosť , hlučná je len na volnobeh - povolená 5
díky
díky
-> Matthes, záškodník z TechWebu: kus 

-> Kuladmin: Umit

-> A- trej: Tycku mas odrenou nebo jsi spatne namontoval nove gufero a poskodils ho.

-> A- trej: Tycku mas odrenou nebo jsi spatne namontoval nove gufero a poskodils ho.
Tyjo tak řeším ten samý problém. Teče teda ukapává mi převodovka z gufera u táhla řazení. Gufero jsem vyměnil, ale furt kape už si nevím rady. Neporadí někdo? Není to někde nějaký vnitřní problém?
-> Kuladmin: dotiahnuť som skúšal , nie je to nejako drastické ale keď už bude všetko von.. guferá polosy tečú to viem tie vymením ale aj o krúžok na tiahle ...
skousel si ji nejdriv jen podotahovat a umejt? kudy prevazne tece? samozdrejmne pokud je to guferem a krouzkem u tahla razeni tak to uz je treba menit.
Ahoj, aká je náročnosť a čo treba robiť pri pretesnení prevodovky škoda felicia 1,3 ? počítam že by bolo vhodné vymeniť matice a dotiahnuť 5 kola . Prevodovka nehučí radí pekne len potrebuje pretesniť . za každú radu vopred díky