skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Podivné zvuky - Pz koleso
prohledat
22 příspěvků (zobrazeno 1 až 22) od 31.12.2008 do 13.09.2013, založil/a DJFrndzalica
-> Eidy: A už je to zase zpátky. Budu je muset zalepit.
-> stepan:

-> Eidy: Bylo to ono, dík.
-> stepan: povolenej brzdovej štít?
Tak sem nic podobnýho nenašel, tak se zeptám tady. Molčanovka, brzdy sériový bubnový, při brzdění hnusný skřípání od zadní nápravy někde. Bubny sem měl sundaný, všechno kontroloval a nic se nezdálo bejt špatný. Dělá to i při malý rychlosti. Nějaký nápady?
-> petr s:

-> MOLSO: posunie sa krúžok ale nikomu ešte koleso neodpadlo
-> petr s: ale vydrzia

-> peti: Některé i 3 měsíce
-> MOLSO: polskych sa neboj, vydrzia

-> Surík: boha jeho pred 2 mesiacmi si pisal ze polskych poloosi sa netreba bat ze v pohode poznas ludi co na nich jazdia a teraz napises toto ? no dakujem pekne ... neviem co si mam teraz mysliet 

-> minno: ja by som to aztak nedramatizoval, nech to skusi dotiahnut a uvidi, pametam sa na dedkovu 120 a tam bol posonuty operny kruzk aspon o 0,5 cm, tak zniceny kusel ze po nasadení bubna bol konec polosy vonku a matka nedosadala, vyriesilo sa to vysutruzenou poldlozkou asi pol cm hrubou, a auto tak normale jazilo este 7 rokov a no problem
, toto som dal iba ako priklad a je to extrem, ale neraz sa mi stalo ze sa vyskytol problem presne ako pise DJFrndzalica a pomohlo utiahnutie matky, bubon si proste sadol a bolo treba dotiahnut a potom bol pokoj az kym sa zase volaco nerobilo a nebolo treba stiahnut bubon
osobne si myslym ze ten zvuk pri pohybani kolesom vznika preto lebo kuzele na seba 100% nedosadaju, co sa vyrisi prave dotiahnutim
ps: to ze som napisal srob namiesto matice bol iba preklep , ako mozes videt v prvom prsipevku mam matica

osobne si myslym ze ten zvuk pri pohybani kolesom vznika preto lebo kuzele na seba 100% nedosadaju, co sa vyrisi prave dotiahnutim
ps: to ze som napisal srob namiesto matice bol iba preklep , ako mozes videt v prvom prsipevku mam matica

-> DJFrndzalica: ak je poľská tak to bude posunutý krúžok na tej sa posúva ked sa zle pozreš
-> minno: poloos je cisto nova, to bude urcite ta matica, zajtra sa na to pozrem a potom napisem 

-> DJFrndzalica: -> peti: len si chlapci nemylte pojmy s dojmami, \"sroba\" je nieco ine ako to, o com pisete....Poloos ukoncena zavitom a na zavit ide matica, ziadna \"sroba\"....
-> DJFrndzalica: aku poloos (hriadel) si tam pri vymene daval? Novu, alebo uz jazdenu? Ak jazdenu, je velka pravdepodobnost, ze tam mas posunuty nakruzok za loziskom, ktory sluzi na vymedzenie axialnej vole poloosy s bubnom....Ak ten kruzok je nevhodne posunuty viac ako treba...nepomoze ti ani riadne dotiahnutie bubna.... Bubon (medzi lozisko a bubon) treba vypodlozit podlozkami na to urcenymi, alebo rozobrat celu polnapravu a nakruzok na hriadeli prelisovat....
Ak tam mas opisovanu axialnu volu, pri jazde (hlavne pri prejazde nerovnostami) to buchoce, tvoj skripotavy zvuk moze byt sposobeny aj pridierajucimi sa brzdovymi paknami (zaseknuty samostav)
-> DJFrndzalica: aku poloos (hriadel) si tam pri vymene daval? Novu, alebo uz jazdenu? Ak jazdenu, je velka pravdepodobnost, ze tam mas posunuty nakruzok za loziskom, ktory sluzi na vymedzenie axialnej vole poloosy s bubnom....Ak ten kruzok je nevhodne posunuty viac ako treba...nepomoze ti ani riadne dotiahnutie bubna.... Bubon (medzi lozisko a bubon) treba vypodlozit podlozkami na to urcenymi, alebo rozobrat celu polnapravu a nakruzok na hriadeli prelisovat....
Ak tam mas opisovanu axialnu volu, pri jazde (hlavne pri prejazde nerovnostami) to buchoce, tvoj skripotavy zvuk moze byt sposobeny aj pridierajucimi sa brzdovymi paknami (zaseknuty samostav)
-> DJFrndzalica: nj tak to urcite poridne dotiahni ,lebo preve kvoli tomuto sa almu polosi na kyvkach, ked je vsetko ako ma byt tak no problem

→ peti: to koleso som po jazde uz kontroloval a dost to buchotalo, to bude urcite tym srobom

-> DJFrndzalica: no ked to budes mat poriadne dotiahnute, tak si myslim ze no problem, inac mozes skusit este ked budes mat koleso na aute tak pohyb hornou castou kolesa donutra avon a ked budes pocut take akoby buchotanie tak je to je to tym srobom, uricite to dotiahni a uvidis , keby ze to robi stale tak zhod bubon a skontroluj to cele
→ peti: pozrem teda tu srobu
dufam len ze mi neodleti koleso za jazdy

-> DJFrndzalica: no ked je to take akoby srkipanie, tak je vola na kuzeli, vetsinou staci dotiahnut maticu ( 32mm) co drzi bubon

Zdravim, mam problem s PZ kolesom, nedavno (jul 2008) som menil poloos, lozisko, gufera a klinok a dnes rano cestou do prace som zacul podivne zvuky, nieco ako ked sa tru o seba platnicky