Bmm nestartuje

prohledat
33 příspěvků (zobrazeno 1 až 33) od 26.11.2008 do 13.08.2011, založil/a darabos
řadit dle data
22:48:35
13.08.2011
Shatter
-> Jumbo: imo to nemá..nemalo by mať..RJ je 024.6 ajkeby malo tak naskočí na 3 sekundy a zdochne

-> Bobesh: -> Tom.t - malej ale vychcanej překupníček: to mi samozrejme bolo jasné hneď, že to bude vstrekovač..tak som si od milého suseda požičal vstrekovač..ešte predtým som na jeho aute skúsil hallov snímač, je OK čo som usúdil aj podľa toho že umňa iskru hádzalo..LENŽE! nahodím ten fras na svoj motor a on furt nič..pyčo..pozriem iskru - NENI..no poteš..ešte raz premeriavam prechodnosť káblov a odpory na VN trafe, aj na tom susedovom vstrekovači..ten tam dokonca mal nejaké divoké hodnoty a aj tak mu to auto ide...nakoniec pozerám, jeden kábel na trafe nejak neviem nájsť na svorkovnici RJ ani na ukostrovacích kábloch-teda prechodnosť.. NO POTEŠ,,čo do piche sa odvčera posralo keď sa stým nič nerobilo?!

no a akokeby toho nebolo dosť, tak aj napätie privádzané na vstrekovač počas štartovania bolo mikroskopické..síce neviem či som dobre meral (sv. 1 a 2) ale nejde to takže dopiche stým

EDIT: zabudol som dopísať že ma to tak jak sa hovorí namíchlo že som tam ebol nazad karbec a hľa..motor naskočil a beží parádne..maže jaxsviň, tichý, netrasie, akurát smrdí jak...potrebujem ten motor zabehnúť a chcem si ešte zajazdiť..BMM možem riešiť aj pomimo..prehodiť veci je otázka hoďky
upraveno 1x, naposled 13.08.2011 22:55:01
16:47:50
13.08.2011
Tom.t - malej ale vychcanej překupníček
-> Shatter: máme veľa komponentov na BMM sa zastav .. najskor ten vstrekovač .. skus ako písal Bobesh..
15:05:08
13.08.2011
Bobesh
Tak přesně toto jsem řešil včera. Felicia 1,3 50kW,plyňák. Auto za studena chytá a jezdí. Na plyn jede do prvního zdechnutí. Jakmile se však pokusím o další start,bez úspěchu. Systém LPG na voze funguje tak,že každý start a zahřátí se odbývá na benzín,ať je přepnuto jak chce. Jiskru to házelo jako divý,čerpadlo dává,po rozpojení hadic jde benzín tam i zpátky. Tak jsem vzal éterový "starthilfe spray" a zkusil ji fouknout při startu do sání. Motor začal okamžitě naskakovat,tudíž nemá sám co žrát. Po krátkém telefonátu s bývalým kolegou ze servisu bylo jasno,tryska se vlivem věčného provozu na plyn zanáší úsadami a vázne. Nechá se demontovat,nechat odmočit spodek trysky (jelikož jako celek jest nerozebiratelná) a vyčistit. Buď pomůže vyčištění či výměna za nový kus. Po provedení výše popsaného vůz ožil a jezdil až dodnes,kdy se po 100km závada opakovala. Takže jsem uvedený trabloidní vehement objednal a doufám,že od toho budu mít pokoj.
upraveno 1x, naposled 13.08.2011 15:05:28
14:09:41
13.08.2011
Jumbo
-> Shatter: A co Imo, nebylo tam? nebo je to bmm z favorita?
12:53:02
13.08.2011
Shatter
toto téma sa mi, bohužiaľ, práve hodí...konečne som nainštaloval nový motor s BMM, všetko pozápajal. Otočím kľúčik, čerpadlo naťahalo benzín, vyplo..idem štartovať a nič...motor točí a ani náznak nábehu...zistil som, že vstrekovacia jednotka je úplne suchá, teda žiaden benzín zo vstrekovacieho ventilu nejde..do jednotky aj z jednotky pritom benzín ide...iskru to hádže, káble od vstrekovacej jednotky k RJ premerané a všetky prechodné..odpory na všetkých členoch premerané a v danom rozmedzí...tak co kua?? ..a môžte sa domňa pustiť že načo som to tam dával
23:31:20
29.11.2008
darabos
-> disKo743: Oki! Diky za radu!
23:14:37
29.11.2008
disKo743
-> darabos - www.mscfilakovo.sk: no ta zapalovacia cievka ma plastovy obal...ten zvykne popraskat....a ked je vlhke pocasie tak ta vlhkost sa nakondenzuje dovnutra a vtedy nejde...ked vyschne zas vsetko ok....to iste som mal aj ja za problem....tak skus tu cievku vizualne skontrolovat ci nema dake praskliny alebo ine mech. poskodenia....
22:31:44
29.11.2008
Kuladmin
-> darabos - www.mscfilakovo.sk: Jo tydle zavady jsou nejlepsi. Tak preju at maka.
22:29:11
29.11.2008
darabos
-> Kuladmin: Nie, nie. Bolo takto: Stryko mi volal v stredu rano po praci, ze nevie nastartovat auto pred Tescom. Tak cez den som dobehol, skocil pre druhu baterku a nic, starter tocil motor, ale vobec neukazolval naznak toho, zeby to chcelo naskocit, proste nic...tak som s tym nevedel co robit a nemal som vela casu, tak som tam isiel dnes, v sobotu rano, vyzbrojeny naradim, multimetrom a nabitbou baterkou, ze zistime v com je problem alebo auto oditahneme...ako sme dosli, prekontroloval som konektory na cievke, rozdelovaci a pod, pozrel som sa ci dava iskru, vsetko sa zdalo byt OK a potom som skusil nastartovat a ono to naskocilo, tak asi tak...
20:44:36
29.11.2008
Kuladmin
-> darabos - www.mscfilakovo.sk: Ted jsem to nepochopil takze naskocila na druhy nebo jak?? Pises ze nenaskocila na prvni pokus - ???
20:05:27
29.11.2008
darabos
tha dnes rano som sa vybral kuknut na tu feldu, nahodil som druhu baterku, popozeral kontaky, zapnul 1-ku, benzinova pumpa isla, iskru hadzal jak zbesily, no tak hovorim skusim nastartovat, kto vie...

A ta kua nenaskocila hned na prvy pokus 8
20:00:25
27.11.2008
King
-> darabos - www.mscfilakovo.sk: To záleží na poloze přepínače BENZÍN-LPG, prostřební poloha bejvá benzostart s automatickým přepnutím na LPG po překročení cca 1500 otáček...
19:57:22
27.11.2008
darabos
-> King: teoreticky je to riesenie, ze startuje na benzin a potom sa prepne na LPG, a nakolko auto nie je moje neviem presne ako sa spraval hned ked nesakocil, ked som ja dosiel tak uz bola baterka v ....
19:45:50
27.11.2008
King
-> darabos - www.mscfilakovo.sk: A ještě mě napadlo, že můžeš zkusit po zapnutí zapalování poslouchat, jestli krátkce (asi 1s) zabzučí palivová pumpa od zadních sedaček. Ale i když zabzučí, ještě to neznamená, že benál dorazil ke vstřikovači. Když jsem měl "načnutou" pumpu, někdy se pumpě podařilo benál dotlačit na místo, tak, že jsem třeba 5x -10x vypnul a zase na chvíli zapnul zapalování a motor na pár vteřin až minut naskočil....
19:42:28
27.11.2008
King
-> darabos - www.mscfilakovo.sk: A vůbec, nestartuje to na benzín a na plyn třeba jo? Nepletu-li se tak jednobody maj většinou na výběr na co chceš startovat.

-> Milan 136: Problém čerpadlo vs. LPG je obvykle v tom, že LPGista je echtovní kolenovrt, co na na drahej benzín nepřepne, jak je rok dlouhej. Výsledkem je zvodnatělá sračka v nádrži plná různýho bordelu, která se při neustálý cirkulaci skrz čerpadlo postará o jeho skon.

LPGisti si pro jistotu přerušujou napájení pumpy relátkem ovládaným z "ŘJ" LPG, tak aby na LPG pumpa neběžela....
19:21:06
27.11.2008
Milan 136
-> Wolfino: taky by mohlo pokud jezdil pořád na plyn a nádrž byla prázdná a běželo čerpadlo
12:33:49
27.11.2008
Wolfino
A co takhle vadne palivove cerpadlo?
12:11:49
27.11.2008
Labros
-> King: též mě čeká příjemný víkend, po vyvařování je šáde jak po výbuchu, je třeba doladit dveře a kapotu, odchází startér, z motoru se začala ozývat jakási rezonance, chtělo by to vyměnit nemrzku a termostat a hadici od motoru k topení, někde uhnil nebo se upálil drát k přednímu blinkru, samý příjemný věci 1
12:08:50
27.11.2008
Labros
To jo, jestli se jedná o cívku, která se mění vrchem, to je ještě pohodička, žádný válení se po studený zemi 1
11:54:27
27.11.2008
King
-> darabos - www.mscfilakovo.sk: Zima? :) Tss, mě čeká o víkendu příprava na opakovanou technickou a a kdyby ráčil zůstat zachován momentální stav počasí, budu šťastnej jak blecha :) Tohle je ještě na "outdoor trobleshooting" ideál :)
11:50:49
27.11.2008
Labros
-> darabos - www.mscfilakovo.sk: 1
23:03:15
26.11.2008
disKo743
presne tak ako vravi-> Milan 136: ja som na mojej felicii menil uz dve...nikdy inaksi problem len cievka vzdycky..
22:00:21
26.11.2008
darabos
diky chalpci, zajtra kuknem na to, len keby taka zima nebola 8
21:06:55
26.11.2008
Milan 136
na 99,9% cívka...paměť závad samozřejmě nic. hlavně neměn snímač otáček když ho to napíše ten to píše vždy když to není nastartovaný
17:59:51
26.11.2008
vhml
Tchán má taky BMM a už mu dvakrát odešla cívka a jednou čidlo polohy setrvačníku
15:06:31
26.11.2008
darabos
-> Labros: sorry 15km

maps.google.com/maps?sadd r=Lu%C...

40
15:04:08
26.11.2008
darabos
-> Labros: tak to si blyzko...5km cca 1
15:01:26
26.11.2008
Labros
-> darabos - www.mscfilakovo.sk: kdybys byl v Praze, napíchnul bych ti na to nějaký udělátka a něco naměřil
14:59:20
26.11.2008
darabos
-> Labros: jj, suhlasim, este ani ja som sa na to poriadne nepozrel, mozno cez vikend sa na to kuknem...diky
14:56:09
26.11.2008
Labros
-> darabos - www.mscfilakovo.sk: jestli to při roztažení naskočí a jede to normálně, tak to asi nebude čidlo polohy...

To by chtělo vidět, píchnout na kábly stroboskop, změřit základní signály... Těžko radit přes net
14:52:44
26.11.2008
darabos
ono to jazdilo, pred tyzdnom to iste ani za boha nechcelo naskocit, lano, potiahli sme a naskocilo...tyzden vsetko OK, dnes rano zase to iste, dal som tam druhu baterku a nic...preto si myslim, ani benzin necitit z vyfuku...este skusim daco pozistovat a upresnim info
14:40:47
26.11.2008
Labros
Který čidlo to může způsobovat? Třeba čidlo polohy na setrvačníku. Motor si pak ani neškrtne.

Chtělo by to vědět historii tý závady, jestli jsi k tomu prostě přišel když už to ani neblaflo, nebo jsi s tím předtím jezdil a začalo to zlobit, nebo co o tom vlastně víš.
14:33:15
26.11.2008
darabos
Caute! Ide o feliciu, jednobod, predpokladam BMM, proste nestartuje, len toci motor, kym baterka vladze...ziadny nazanak ze by to chcelo naskocit, ani len nechiti.

Nejake napady? Ktory senzor moze sposobyt tento jav? Jo je tam aj plyn.

Kua ani som sa nepozrel, ci dava iskru :(

Kazdopadne za kazdy napad, skusenost dakujem!
Extreme Tyres