skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
favorit ventily
-> Tomaso435: vysoky predstih, velke ventilove vole...
jak se projevuje podpálenej ventil ? .. případně jak jej opravit? výměnou ?
.... co muže mít na následek cvakání ventilů při jízdě na benál takřka pořád... při plynu vubec
.... co muže mít na následek cvakání ventilů při jízdě na benál takřka pořád... při plynu vubec
-> Tomaso435: já myslím že je to jak píše-> peti: vahadlo č 8
-> peti: právě že to bylo uhnutý už před tím... no a když sme to protočili tak zase neseděl na jiným místě :-D takže nevim pružina mezi vahadlama?
-> Bukaj: svíčky oranžový celkem cajk...
dneska sem oběvil netěsnosti na hadicích u chladiče tak uvidime co to udělá... každopádně se voda ztrácí i za stání :D
-> Bukaj: svíčky oranžový celkem cajk...
dneska sem oběvil netěsnosti na hadicích u chladiče tak uvidime co to udělá... každopádně se voda ztrácí i za stání :D
-> Tomaso435:
Z fotky to vypadá, že vahadlo je mimo právě proto, že tam není ten šroub - a je posunutý i kozlík doprava - tudíž je posunuté i vahadlo...
Jestli to žere vodu přes spalovák, poznáš podle svíček - když bude některá podezřele čistá, tak jsi doma
jinak netěsnost v chladicím okruhu...
Z fotky to vypadá, že vahadlo je mimo právě proto, že tam není ten šroub - a je posunutý i kozlík doprava - tudíž je posunuté i vahadlo...

Jestli to žere vodu přes spalovák, poznáš podle svíček - když bude některá podezřele čistá, tak jsi doma

jinak netěsnost v chladicím okruhu...
-> Tomaso435: na te fotkle to zle videt ale neni to vahaldo rovnake ako na 1. a 8. ventile? lebo tam je akoby rovne a ostane su vyhnute, alebo sa posunul kozlik ked si vybral ten srob, co sa stava, ked tam bol ten srob s plechom bolo to rovnako alebo vahaldo sedelo ako ma? lebo na fotke to vyzera ako by dosadalo vahadlo na ventil normalne lebo je leskly zvrchu
-> Vojtisek: bud prasklej blok, nebo zkroucená palice.. nevim :D
-> Tomaso435: je to favorit? Aháááááá, tak už je to jasný

takže :D o ten šroub vubec nešlo ten sem vyndal s plíškem v rámci lepšího seřízení ventilů :D
podstata je v tom že vahadlo je lehce mimo ventil :D to je oč tu běží...
ano šrouby je jen do hlavy ten není skrze..
voda je v haji. v oleji není. olej nepřibejvá nic..
ventily klepou jak svině.
jo a hadička je ta nejlepší co muže bejt :D ostatní zatim dycky do roka zpuchřely :D
podstata je v tom že vahadlo je lehce mimo ventil :D to je oč tu běží...
ano šrouby je jen do hlavy ten není skrze..
voda je v haji. v oleji není. olej nepřibejvá nic..
ventily klepou jak svině.
jo a hadička je ta nejlepší co muže bejt :D ostatní zatim dycky do roka zpuchřely :D
-> Tomaso435: Jak se tak dívám, tak pánové si nevšimli že tohle je už něco jinýho
btw, neni tehnle šroub jen do hlavy? Ten přece neni průchozí až do bloku ne?

-> Petr Volfik: tipnul bych že ho někdo neutáh, on tam ten plech docela překáží při štelování ventilů tak to vybízí k tomu ho sundat 

Budu reagovat na fotku: jestli to patří k tomu klepání ventilů, tak je jasné, že předposlední držák koníků ventilů je ve vzduchu, když tam není žádný šroub. Tím pádem nejde pořádně seřídit vůle na ventilech, protože se s teplotou mění poloha osy s koníky, která uhýbá a je to na její zlomení. Vůle je 0,20 mm na sacích i výfukových ventilech. Když tam dáš nový šroub, pak při pokojové teplotě motoru asi 18 až 20 st. C seřídíš ventily, tak by měly přestat cvakat. A to na ten chybějící šroub v servisu nepřišli?
Pokud se v motoru ztratila voda a nikde jinde neteče, tak je v háji těsnění pod hlavou a voda je v oleji. Chce se podívat na měrku oleje a na víčko oleje. Emulze=voda v oleji
Pokud se v motoru ztratila voda a nikde jinde neteče, tak je v háji těsnění pod hlavou a voda je v oleji. Chce se podívat na měrku oleje a na víčko oleje. Emulze=voda v oleji
-> Tomaso435: jako že se urval ten šroub s tim plechem? Sám od sebe? Kdyby to někdo neutáh, tak to pochopim, jednou se mi to taky povedlo.

-> Tomaso435:
Šroub je ulomenej, nebo vyklepanej?
(a co ta archaická palivová hadička?
)
Šroub je ulomenej, nebo vyklepanej?
(a co ta archaická palivová hadička?

.... běžný jev? případně následek čeho ?
kámošoj to schramstlo všechnu vodu :-D tak řešíme co s tim
kámošoj to schramstlo všechnu vodu :-D tak řešíme co s tim
-> libor.98: Na obě a jezdit do kopce na co nejtežší kvalt a ladit. Může to dělat i směs, pokud bude chudá. To že to dělali v servise není záruka dobrého nastavení.
takže na to klepání ventilů muže mit vliv předstih? na jakou stranu mám snim otočit s rozdělovačem po směru hodinovych ručiček nebo proti?
já nevim dáli to v servise na stroboskopu i směs
ja som mislel ventyli na 0,15 mm
-> libor.98: Ptá se kolik jsi dal předstih
je to 135L 43kw dal jsem 0,20mm jak je předepsáno
ja som nastavil na 0,15mm a je to ok
-> libor.98: A kolik jsi dal? To je 135 nebo 136?
po rozvodech jsem musel seřidit předstih na stroboskopu to je jasne takže předstih je OK
-> libor.98: Seřid si předstih a uvidiš ventily přestanou klepat :o)
ted nevim co myslíš prostě normálni cvakání ventylu slyšim na volnoběh a při jízdě taky ale víc to sylšim na 2500ot až do 4000ot jezdim
-> libor.98: Nejsou to náhodou detonace ?Klepeto to při přidání plynu?
mám dotaz dál jsem na fáčku rozvody po složení nalití noveho oleje seřízení ventilů mám ocelove tyčky všechny ventily 0,20mm tak když jedu při zahřátém motoru tak slyšim ventily hlavně při vyšších otáčkách předtim byli slyšet rozvody ted je to krásně tichí ale slyšim ty ventili nevíte čim to muže být? seřizoval jsem je aspon 3x na 0,20mm a pořád to je stejny