skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
výměna gufer ventilu
-> libor.98: Trubička
jo a ještě jak mám narazit noví gufera stačí náka trubička nebo něco aby tam pěkně sedlo
ok zitra se pokusím to nějak udělat skusim tam nacpat nákou hadru nebo gumu nastříham si jen takovej proužek aby mi to šlo strčit otvorem pro svíčku pak dam píst do HU a skusim sundat první 2 ventily
-> libor.98: cez otvor na sviecku napchaj do spalovaku nieco stlacitelne a vytiahnutelne, potom daj piest do HU....
já jsem se zaregistroval až dnes potřebuju nějak poradit zitra to budu dělat odpoledne
. ten přípravek asi těžko seženu

-> libor.98: Pokud vim tak se vytahovala svíčka a použil se nějakej přípravek jak psal-> petr s: už se totu řešilo a někde tu byl i ten přípravek nakreslenej nebo popsanej.
vyfuk je vzdy 0,2
akorad saci 0,25 pokud je to Al (tycky) jinak tez 0,2
akorad saci 0,25 pokud je to Al (tycky) jinak tez 0,2
-> libor.98: Jde to udělat na motoru už se to tady několikrát probíralo
jo a vule ventilu když jsou ocelové tyčky tak všude 0,20 když hliník tak 0,25? nebo má sací a výfuk každy jinak?
jasny píst se musí dát do HU, ale jestli ten ventil spadne o kus nebo ne možná bude držet nahoře i novým guferem? nebo se dá něco nacpat místo svíčky? opravdu se mi neche kvuli tomu že to bere olej přez gufera sundávat hlava

hele ta hlava bude asi muset dolu, myslim že když sundáš pružiny tak ti ventyly spadnou dolu a je vymalováno, leda dát píst do horní úvratě a dírou od svíčky strčit dřevěnej špalík a ventily se o něj opřou, ale to asi nepude, ale to je jen můj názor.
mám dotaž jak vyměnit gufera venilu bez sundání hlavy na favoritu 135L diy všem za rady co a jak udělat abych to namontoval zpět pružiny