skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jak je to se servořízením Fabia 1.4 16v 74kw
Takže, v servisu se ukázalo, ze nic neteče. Aktuálně se olej taky neztrácí, dle záznamů byl olej vyměněn, takže nejspíš došlo k tomu, ze servisní technik olej vypustil a nový nenalil .... 

-> rsvancara: ja měl najeto o deset tisíc víc když jsem kupoval tenhle modýlek 

Kolega pise ze : Dolili jsme, ráno bylo pod autem sucho, dojel jsem do Prahy a zkontroloval obsah... nezmizel ani hlt, ale zítra se preventivně stavím v servisu páč kdyby náhodou, tak by to byla skrytá vada, kterou mohu uplatnit případně odstoupit od smlouvy, ale to asi nenastane, protože bych byl debil, kdybych se takhle zbavil auta po vedoucím škodováckého servisu s 47 tisíci kilometry.
Ilustrativni foto ...
Ilustrativni foto ...
Drazdili jsme to na parkovisti a necedilo to. Uvidime, co najde dneska rano pod autem (popr. co zbyde v nadrzce) ...
-> Dalibor: vrakoviště to jistí 

pokud nenajdeš kaluž tak to teče do manžet na hřebenu tzn. novej hřeben celkem sranda na peněženku
-> rsvancara: tak vlez pod auto nebo sundej plastovej podběh a koukni sám jestli to nikde nechčije...
-> rsvancara: tak kolega.
No poteče to určitě. čerpadlo s jednotkou stojí cca 21 000 celkem drahá sranda.
Jsou 2 druhy Koyo a TRW

Jsou 2 druhy Koyo a TRW
Ja ? Ne, kolega tam ma sucho, ja mam starsi modely :-) Ve znacckovem servisu jsem dostal cosi zeleneho se znackou skoda-vw-audi-seat a na parkovisti jsme to tam dolili, chybelo 1/2 litru. Ve stredu s tim jede do servisu, aby se podivali, jestli a kde to tece ...
-> rsvancara: Jinak tam máš dost sucho a při prudším brzdění to musí přestat posilovat což je dost nebezpečný. Není präsklá nádobka nebo neteče to mezi čerpadlem a nádobkou? někde to musí téct a to není zrovna levný oprava
-> Labros: od vždy. je to elektrohydraulický
a od kdy má teda fábka to pekelný elektrický servo?
-> rsvancara: na víčku by měla být měrka a podle tý se řiď.Sucho určutě dobré není,ale kdyby tam nebyl olej vůbec bude Ti to hlásit jedna z tich milionu kontrolek na palubce :) a olej normálně v mototechně kup do serva,u starších pekáču stačí hydraulickej.Já kupuji od febi a ještě je to rozděllený na červej a zelenej olejík,kterej tam patří momentálně nevím :(ale to ti řeknou v krámu.1 litr cca 350 kč.
Dalsi info ... :
Povolil jsem pod baterií zelené víčko a koukal jsem, že ten šroub je na suchu.. je to správně? špatně? v manuálu píšou hovno...
CO TAM DOLEJT... ještě je potřeba upřesnit motorizaci (1.4 16V 74 kW) kvůli náplni.
Povolil jsem pod baterií zelené víčko a koukal jsem, že ten šroub je na suchu.. je to správně? špatně? v manuálu píšou hovno...
CO TAM DOLEJT... ještě je potřeba upřesnit motorizaci (1.4 16V 74 kW) kvůli náplni.
-> rsvancara: nádobka je v levím nosníku podběhu,čouhá jen to zelený víčko....myslím teda 

Dobrý den, dostal jsem od kolegy záludnou otázku : Nevíš, kde najdu u fábky nádobku servořízení? Jsem se chtěl podívat, jestli tam je dost kapaliny...
Má to nějakou ? Kde ji najít ? Nebo si to bere olej z motoru ?
Děkuji za odpověď ...
Má to nějakou ? Kde ji najít ? Nebo si to bere olej z motoru ?
Děkuji za odpověď ...