skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jak sundat řemenici na klice?
ono taky zaleži co tam mas za kvalt na ,chce to tam dat aspon 4 a vejs
-> spartra: ja vzdycky nekomu reknu at si o neho opre nohu...

klepnout na hlavua pak povolit. Ale chce to povolovat rázem. 

-> Adam6666: hmm dobrý, mě pokaždý vyletí leda klíč, to je když ho zapomenu, že by povlila matka, jednou se stalo

pane boze zbytecne slozite reseni....na kliku dej 30 esko klic zapri ho o pricku motoru a tukni se starterem, nejlehci a nejrychlejsi reseni. jestli nekdo bude psat ze si vylames zuby tak je to pekna picovana a je to jen tim ze to nikdo neumi poradne udelat a nekdy to takto nezkouseli, delam to tak uz hodne dlouho a nikdy se nic nestalo......... samozrejme ze to jde i kdyz to zabrdis ale je to ztrata casu.....
-> Kočislav: Tak shoď vanu a kliku si zapři nějakym špalíkem.
Nwkt 12.04.08 16:52:10 napsal: Tak ať ti někdo sešlápne normální brzdu a tu ručku by sis měl seřídit
No tu ručku bych měl, ale normálně mi auto udrží ´bez problémů i v kopci, takže jsem se domníval, že pro tento účel to bude taky stačit. Takže dám na vaši rádu a přitáhnu ji. Dík.

Souhlas s -> Nwkt: nejdriv si serid rucku a pak ti to pujde i bez cizi pomoci.
-> Kočislav: jedna přesne mířena rána palicí po hlavě šroubu, a povolíš bez problému

Tak ať ti někdo sešlápne normální brzdu a tu ručku by sis měl seřídit
-> Kočislav: zapret zotrvak srobovaom alebo zapadkov
Potřebuji vyměnit gufero na klice - v zadní části u rozvodů, ovšem nedaří se mi povolit tu matku, která řemenici drží. Pokaždé točím motorem i přes zabrždění ručkou a kvaltem, takže trochu popojíždím s celým autem. Jakým způsobem tu matku na řemenici povolujete vy? Dík.