skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Rozdil Ac pumpa Fa / S120
2 Syny: KDyž chvíli počkáš, budu děla elektroniku k té své. Předpokládáaná funkce: Po zapnutí zapalování na 2 - 4 s sepne pumpu, pak ji vypne. Po nastartování motoru pumpu zapne a ta bude bežet do vypnutí zapalování.
-> Syny: nj ale když budeš na autě něco dělat tak nějak vymyslet aby ti to nečerpalo
havlik 07.04.08 08:53:09 napsal:
fávo pumpa víc tlačí favo vic tlaci, to je pravda. ale ted mam taky lekr ziveny skoda 120 pumpou a na zpátecku do nadrze mi jde spoustu benzinu spatky,na volnobeh to chcije jak splasene,a i kdyz je motor v provoznich otackach, tak se vraci dostatek benalu zpet do nadrze. z toho soudim, ze 120 pumpa bohate staci.
takze podle me je jediny rozdil v tom, ze skoda 120 pumpa je rozebiraci a ma nejake jakstaks ucinne sitko pred sebou.
fávo pumpa víc tlačí favo vic tlaci, to je pravda. ale ted mam taky lekr ziveny skoda 120 pumpou a na zpátecku do nadrze mi jde spoustu benzinu spatky,na volnobeh to chcije jak splasene,a i kdyz je motor v provoznich otackach, tak se vraci dostatek benalu zpet do nadrze. z toho soudim, ze 120 pumpa bohate staci.
takze podle me je jediny rozdil v tom, ze skoda 120 pumpa je rozebiraci a ma nejake jakstaks ucinne sitko pred sebou.
samozrejme nejak jeste osefovat to, ze kdyz ry dvere zabouchnes aby nacerpala tu polovakovku doplna... Chtelo by si s tim pohrat, ale myslimm ze by to byla slusna vychytavka...
-> Mr.Lumpy: mn opokazdy kdyz otevres dvere a pokud bude otevrenej jehlovej ventil (chce to tu pumpu ktera se vypne kdyz je jehlovej ventil zavrenej). Pred jizdou to nacerpa a kdyz budes vystupovat tak vetsinou je plovakovka plna, takze by necerpala...
No, ta elektronika by chtela asi vychytat. Treba monostabil spínanej klíčkem ... tak se to myslím většinou dělá.
Nicméne jsem se práve vrátil od auta a:
1/ už vím, proč to nejelo: Prodřela se hadička od nádrže k AC pumpě a sálo to vzduch ...
2/ Ta el. pumpa dělá děsnej kravál, je to normální ? Část hluku připisuju tomu, že to saje benzín se vzduchem (ešte sem tu sací hadici nevyměnil, chystám se na to zítra).
3/ Když ta pumpa chvíli běží (a neběží motor) na víčku se začne objevovat benzín. Po delší chvíli dokonce z osky klapky ukápla kapička. Karbec je LEKR, obtok klasicky LEKRovsky (takovej ten bílej plastovej "kyblíček"). Je to normální ? Zmizí to, pokud bude bežet motor ? (třeba jen na volnoběh) ?
Nicméne jsem se práve vrátil od auta a:
1/ už vím, proč to nejelo: Prodřela se hadička od nádrže k AC pumpě a sálo to vzduch ...
2/ Ta el. pumpa dělá děsnej kravál, je to normální ? Část hluku připisuju tomu, že to saje benzín se vzduchem (ešte sem tu sací hadici nevyměnil, chystám se na to zítra).
3/ Když ta pumpa chvíli běží (a neběží motor) na víčku se začne objevovat benzín. Po delší chvíli dokonce z osky klapky ukápla kapička. Karbec je LEKR, obtok klasicky LEKRovsky (takovej ten bílej plastovej "kyblíček"). Je to normální ? Zmizí to, pokud bude bežet motor ? (třeba jen na volnoběh) ?
-> Syny: nj jenže pak ti bude čerpat benzín pokaždký když otevřeš dveře... nebo to si taky nějak vošéfoval?
2 Syny: Hmm, zajímací. Nevím, jestli se dá sehnat přímo zpětný ventil, ale určite se dá koupit normální elmag. ventil na benzín. Když ho dáš za elektrickou pumpu a budeš ho spínat zároven s ní, mělo by to chodit.
Jinak kolik tak dá ta Fáčková pumpa tlak ? Plánuju do budoucna MPi z Felicie a nevím, jestli bude tlak, vytvářený mechanickou Fávo pumpou stačit. Ta, elektrická, co jsem koupil, dělá 300kPa (čili 3 atm).
Jinak kolik tak dá ta Fáčková pumpa tlak ? Plánuju do budoucna MPi z Felicie a nevím, jestli bude tlak, vytvářený mechanickou Fávo pumpou stačit. Ta, elektrická, co jsem koupil, dělá 300kPa (čili 3 atm).
-> Hrabosh: ja kdybych daval elektrickou (jako ze budu), tak tam tu mechanickou urcite necham - prave z duvodu jakej rikal -> Rooney:
A nebo sel taky premejslel nad jednou vychytavkou kterou me inspirovala nase Octavie II a to nechat tam paraelne jak mechanickou tal elektrickou pumpu s tim, ze by ta elektricka cerpala pouze kdyz by se otevreli dvere u ridice. Tim padem by rano odpadlo pumpovani, pac bys otevrel dvere - pumpa by nacerpala, sednul nastartoval a v tu chvili by jelo uz mechanicky a elektrycky by bylo vypnuty - takhle nejak to udelam asi ja :) akorad budu muset vkoumat nky zpetny ventili, aby pak AC pumpa netlacila nazpatek do elektickyho ale do karbu...
A nebo sel taky premejslel nad jednou vychytavkou kterou me inspirovala nase Octavie II a to nechat tam paraelne jak mechanickou tal elektrickou pumpu s tim, ze by ta elektricka cerpala pouze kdyz by se otevreli dvere u ridice. Tim padem by rano odpadlo pumpovani, pac bys otevrel dvere - pumpa by nacerpala, sednul nastartoval a v tu chvili by jelo uz mechanicky a elektrycky by bylo vypnuty - takhle nejak to udelam asi ja :) akorad budu muset vkoumat nky zpetny ventili, aby pak AC pumpa netlacila nazpatek do elektickyho ale do karbu...
-> Discovera: já bych to ucpal membrána se pak nebude hýbat jako když je plná plovákovka...
-> Discovera: vidíš tohle mě nenapadlo, já sám sem myslel dát tam nějakej zbytek ze vzduchovýho filtru
-> Mr.Lumpy: tak to propojíš do smičky hadičkou a máš to...

-> Hrabosh: možná jen nějak vymyslet aby nesála prach
-> Hrabosh: podle mě to ničemu nevadí, a navíc to má výhodu, že když se ti posere ta eletrická, tak to zpět napíchneš na tu mechanickou a jedeš dále, kdež to kdybys ji sundal tak seš víš kde..

Jo mimochodem .. vadí něčemu, když tam tu starou mechanickou pumpu nechám motat se naprázdno ?
Tak jsem nakonec koupil toto: www.aukro.cz/item34165142
0_palivove_cerpadlo_sciroc
co_1_8_bmw_e30_.html
Obtok mam kvuli LEKRu, takze by to melo být OK ...
Obtok mam kvuli LEKRu, takze by to melo být OK ...
A tlačí víc natolik, že to poznám ?
fávo pumpa víc tlačí
Zdarec.
Jakej je rozdil mezi mechanickou AC pumpou na klasickou 120tku a na Fáčko ? Všiml jsem se, že stojí jinak (Fáčková je o něco dražší) a nevím proč.
Stalo se mi totiž, že mi motor (781.136 s LEKRem ve š. Garde) při vyššíh otáčkách, nebo záteži jakoby chcípá a příčinu bych viděl právě v AC pumpě a nedostatku benzínu.
Jakej je rozdil mezi mechanickou AC pumpou na klasickou 120tku a na Fáčko ? Všiml jsem se, že stojí jinak (Fáčková je o něco dražší) a nevím proč.
Stalo se mi totiž, že mi motor (781.136 s LEKRem ve š. Garde) při vyššíh otáčkách, nebo záteži jakoby chcípá a příčinu bych viděl právě v AC pumpě a nedostatku benzínu.