skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Držák rozdělovače
originál stojí 1600,- zjišťoval jsem u dealera Škoda :D
-> Vojťas: použi originál ktorý je bez vôle, kľudne aj jazdený a najlepšie verziu od M alebo novší (bez toho plechu). Nový origo len tak nezoženieš, jedine po bazároch a podobne. A čínska druhoška čo sa dnes predáva, tak to by som neriskoval, vôľu to má už ako nové.
Jaké jsou zkušenosti po pěti letech ?
mám 136kovej rozdělovač bez komínku a ozubenýho kola. Co na něj nejlíp použít? mám tu jeden jetej 136, pak stopětkovej s tim plechem, a pak jeste nejaky ale vic jety. Rozvody na motoru by měly bejt měněný před pár set km. Sehnat nový nebo použít starší díly?

-> Labros: no šak vieš sám ako dlho som to robil na zraze v moravskom krase a viac ako 10 min. to určite nebolo. A prax v tom nemám

-> minno: Mno... s těma pěti minutama, tam bych radši dal nějakou rezervu. Když si vezmu, jak často je tu nějaký téma, že mi motor nejede, poté co jsem vyndal a zandal komínek rozdělovače. Nehledě na to, že jestli se ti ho podařilo opravdu nasadit za 5 minut ve správné poloze, a máš pod ním těsnění i lukopren
tak jsi měl buď štěstí anebo v tom máš praxi.

Tak ja som dával nový origo komínok po generálke motoru, hnacie kolečko zostalo pôvodné a je to v pohode, výmena na 5 minút zatiaľ to takto mám asi 3000 km a ide to

ok, díky kluci za rady!
-> Pilot 105: rozhodně máš recht s tou výměnou, ale zase další miliony na účtu nemám a navíc..rozebírat to..achjo, já myslel, že to je konina..
takže seženu jetej a snad nebudou velký rozdíly v ojetejch kolech..
-> Pavel P.: probereme na icq..seš rád?

-> Pilot 105: rozhodně máš recht s tou výměnou, ale zase další miliony na účtu nemám a navíc..rozebírat to..achjo, já myslel, že to je konina..

-> Pavel P.: probereme na icq..seš rád?

-> Pilot 105: ten co je na obrazku kamos namontoval a skusil ho predtym otocit na jednom mieste to trochu zadrhavalo tak to rozchodil namazal dal na motor,,,a nastartoval a za minutu rana a komin odlomeny cely ten hlinik....stal 400sk
-> Reeaper: Originál stojí podle ceníku MB přes 1000,-, nechá se sehnat za cca 500,-. Každopádně doporučuji originál, druhovýroba má vůle už v obchodě. Variant bylo více, liší se počtem mazacích otvorů a výztuh, jsou záměnné, ale pokud koupíš nový, měl by si vyměnit i hnací kolo, čož je všeobené pravidlo u ozubených kol, dávat do páru nové a jeté ozubené kolo není to nejlepší.

Ten z Krče je druhovýroba,radši bych sehnal jetý origo.Jinak tenhle typ má být v páru s náhonem rozdělovače na vačce,starší typ a novější typ jsou každý trošku jiný,i katalogové číslo mají jíné,vzájemné kombinace sice fungují,ale i tak.
-> Reeaper: jestli chceš tak ti dám jetej origo ale dobrej bez vůle... 

-> Kalibán123: dík. no právě že jsem z toho taky nesmírně šťastný.. 

www.autodilykrc.cz/eshop/
.../drzak-rozdelovace--kom
inek:100e0aea39156df3
s montáží neporadím dle mě tam je záludností plná prdel až se člověk pak diví proč to nejede
s montáží neporadím dle mě tam je záludností plná prdel až se člověk pak diví proč to nejede

-> Kalibán123:
tak to je pohoda..
právě, že jsem to tam nenašel..
a co nasazování? náký vychytávky, nebo záludnosti?

a co nasazování? náký vychytávky, nebo záludnosti?
Myslíš komínek? Ten se dá já si ho objednával z krče za 150
Dá se sehnat novej? Nebo raději původní použitej?
Na co si dát pozor při nasazování?
Na co si dát pozor při nasazování?