skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Spojkové ložisko jiný typ
nie , nie , mam staru vypinaciu ale diki moc , konecne to bude fungovat 

-> bigskoda:
jak píší kluci - Favorit má stejný přítlačák, jako Mko a toto ložisko je určeno pro Mko. Tedy jestli nemáš převodovku s novější (širší) pákou - tam je ložisko s plastovou klecí... Musel bys měnit páku za starší typ...
jak píší kluci - Favorit má stejný přítlačák, jako Mko a toto ložisko je určeno pro Mko. Tedy jestli nemáš převodovku s novější (širší) pákou - tam je ložisko s plastovou klecí... Musel bys měnit páku za starší typ...
Ano, mam rovnake nebudem problem 

-> bigskoda: jop
zdravim , chcem si len potvrdit , je toto lozisko vhodne na favo motor s pritlacakom favorit -ten motor ide do skody 110, tak sa pytam ci to lozisko pasuje na pritlacny tanier 190mm?
zdravim , chcem si len potvrdit , je toto lozisko vhodne na favo motor s pritlacakom favorit -ten motor ide do skody 110, tak sa pytam ci to lozisko pasuje na pritlacny tanier 190mm.
-> ondie: zůstalo tam to starý ze 180spojky....to je tak když dáš motor do auta v 11hodin večer
-> m8rinek: jak zbylo ? 

-> packa: ..ještě záleží z jakýho roku máš auto,poslední káry měly 3.typ ložiska v plastovém obalu,ke kterému se váže i spešl vypínací páčka spojky (kolíbka) ,což by tebou poskládáná kombinace mohlo dělat ještě další divy..
Jinak tady kluci popsali defakto kilí rovný a novejší půlkulatý ložiska celokovový..
Jinak tady kluci popsali defakto kilí rovný a novejší půlkulatý ložiska celokovový..
teď jsem do Rapida napáchal motor, je tam teda mokrej 4q, byla tam spojka s vinutýma pružinama 180tka, teď je 190, jen po montáži mi poněkud zbylo spojkový ložisko, mám to vyndat ven, nebo co se bude dít? na co se mám při výměně ložiska psychicky připravit?
-> Sejki: Upřesnim....na 180 s vinutejma má plochu rovnou, a na 180 talíř je zakulacená jako na 190, ale menší,..
Na pritlacak 190 je plocha loziska mensi a zakulacena, na 180 je plocha vetsi a rovna
a když mam teda jedno nový doma tak jak poznám který to je?
-> stepan: ve velikosti, jedno je menší a jedno větší, pokud se nepletu tak na přítlačák 190 je to větší, taky jsem měl ten problém
jak se lišej ty ložiska?
-> packa: Měl sme to jako ty...fungovat to bude. Packy tu plochu ložiska sjedou a je to... ale ložisko a packy sou pak na likvidaci.
-> packa: Nebude fungovat jak by mělo
Vyndal jsem z rapida motor 742.136 a budu tam dávat přechodně na odskoušení jiný motor, který má 180 setrvák a spojka ta trojpacková. 136 měl 190setrvák s lamelovou spojkou a je tam jiné spojkové ložisko nežli u 120l. Bude to s tou torjpackou fungovat? Já totiž teˇˇd nemám po ruce ani 190 ani jiné ložisko. poradte prosím.