skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Cukání při akceleraci
nejdřív zkontroluj, jestli to někde nepřisává falešný vzduch, stačí štěteček namočený do benzínu, když potřeš netěsné místo, tak se volnoběžné otáčky zvýší.
A jak máš staré hadičky. Mohou tam být malinké trhliny a těma to přisává vzduch (nemusí téct)
-> Meridan: skontroluj si funkciu akceleračnej pumpy ... 

-> Meridan: já bych vyčistil komplet karbec, podíval se na rozdělovač, káble atd. mně to dělal karbec, byl špinavej
Ahoj,
mám problém. Mám Š 120L/1987 a když jedu např. na 4. rychlostní stupeň konstantní rychlostí a přidám plyn, tak motor nezačne zabírat, ale nejprve škubne (jakobych chvilkově šlápl na brzdu) a teprve potom jede. Nevíte co by to mohlo být? Proč to cuká? Jak cukne, tak už jede OK, ale když držím dlouho jedno tempo, tak cítím, že motoru klesá a stoupá výkon - také to jakoby kucká. Svíčky jsou tam teprve 1000 km..Dík
mám problém. Mám Š 120L/1987 a když jedu např. na 4. rychlostní stupeň konstantní rychlostí a přidám plyn, tak motor nezačne zabírat, ale nejprve škubne (jakobych chvilkově šlápl na brzdu) a teprve potom jede. Nevíte co by to mohlo být? Proč to cuká? Jak cukne, tak už jede OK, ale když držím dlouho jedno tempo, tak cítím, že motoru klesá a stoupá výkon - také to jakoby kucká. Svíčky jsou tam teprve 1000 km..Dík