No tak už je ten volnoběh vyřešenej, byla tam špatná nějaká podtlaková membrána na karburátoru. Mrcha malá a drahá jak čert Ale hlavně že je to v cajku
-> Neex: spomynal si cistic karburatorov.. o tom som nepocul, co to je? pod akou obchodnou zanckou sa to predava?? teraz ako je zima by som to celkom rad vyskusal vycistit tym cisticom..
-> Fjoo: Jasně chápu... ten přístroj byl nejspíš seřizovací stolice. Já se opravami karburátorů neživím ale je to dá se říct hlavní oblast mého zájmu co se aut týká a popravdě jsem ještě neviděl tak ucpaný karburátor aby nešel vyčistit... zatím mi po použití čističe karburátorů a stlačeného vzduchu povolilo všechno. Měnit karburátor je už docela extrém a dělá se to jen v případech jako jsou netěsné osičky škrtících klapek jinak jde vyřešit skoro vše.
-> Neex: Menil som gumenno-ocelovu podlozku, tesnenie medzi polkami, vyfukal cely karburator no nepomohlo to, dal som to do servisu a tam mi povedali ze mam upchaty karburator, spodnu cast, dal mi to na pristroj no zanc na svete sa to nedalo zostelovat.
No mám 50 kw karbec. Ventil jsem profukovala,le bohužel žádná změna:( No když to dobře dopadne, tak by to mělo dneska skončit v servisu. Každopádně chytal za každýho počasí napoprví(ikdyž stál delší dobu) a nyní klidně až na popátý. Když už chytne tak bez problémů už chytá napoprví,ale třeba po delším stání ani prd. Taky jsme to už psal,ale pří rozjezdu na jedničku má auto tendenci "cukat"jako kdybych se rozjížděl na dvojku. Při dalších stupních nic, jenom na jedničku.
x.line neex ma pravdu priklanam sa skorej ku problemu tesnenia alebo podlozky pod karbom a skusal si ci v poriadku mas vse na karbe?? napriklad mas tam volnobeznu civku zasroubovanu ci cvaka alebo vynechava a ked ti blbne aj sitic ak mas moznost prehodit z inefo karbu tie na obtok vody ten snimac alebo ako sa vola... je tam vinuta pruzinka a to bys mohol mat ku tomu siticu... a tiez skus premerat ci nemas nahodouseknuty kabel niekde co ide do karbu.. inac mas monotronic(jednobodovy strek) alebo klasiku karbec 50kw
Napřed než začneš laborovat a uvažovat o výměně karburátoru podívej se v jakém stavu je podložka pod karburátorem. Pokud se odvařila těsnící hrana která dosedá na sání pak je volnoběh nepravidelný až s tendencí k chcípnutí a to z toho důvodu že se přisává vzduch který ruší působení podtlaku na volnoběžný kanál. Je to hodně častý problém.
-> Fjoo: neber si to zle ale co to tady plácáš? pokud by se ucpal kanál volnoběhu stačí jen vyšroubovat regulační šroub směsi na volnoběh pak vyšroubit elektormagnetický ventil a profouknout stlačeným vzduchem.
Nechcem ta strasit no toto iste robilo mne, problem je v spodnej casti karburatoru.
Upchal sa privod benyinu na volnobeh, preto to ide ked mas sitic.
Na favo kar. sa to neda opravit:(( musis vymenit spodnu cast karbc.
Skus ist na emisie a nech ti to nastavia... povedia ti ze to nejde.. !!!
Ja som skusal karburator cely vymocit v petroleji a aj som ho prefukoval stlacenym vzduchom no nepomohlo to!
Najvacsia ironia je to, ze som dva tyzdne pred tymto defektom predal rezervny karbec.. a to dost pod cenu! takze teraz jazdim so zlymi emisiami a asi o pollitra vascou spotrebou.
hustý. A karburátor určitě to stejný, nebo ještě horší?
No to mám radost. Však z vrakáče by se něco sehnat dalo ne, popřípadě třeba tady z inzertu. Pak už jen za jakou cenu. No a a jka jsme psal o těch rozjezdech, to může mít tohle taky na svědomí, nebo to bude v něčem jiným?
-> x.line: Tak to bude spis chtit nechat nekde v servisu at to skusej sestelovat ale prusvih bude kdyz ti reknou vymenit karbec ci rozdelovac. Pak hold jedine shanet starsi slusnej.
-> davidm29: Taky jsem to mel na 120 ani sestelovat to neslo jak to litalo.
rozvoďák to snad ani nebude...Tam jde spíš o to, že ten motro má takovej nepravidelnej chod, že pořád jakoby houpe(kolísá), tím pádem i otáčky,ale spíš většínou klesaj a pak se ustálej někde na těch 500 a tancuje na hraně(občas teda zakolísaj), těsně před chípnutím. No a jak jsem psal, když jedu a vyšlápnu spojku a motor by měl držet sám, tak většinou chcípne.
no ten rozvodak pokuid je vytahanej a poznas to celkem jednoduse na volnobech - chrasti a nekdy az susti o steny a tim jak je vytahanej a lit tam tak je pak posunuti pisty x ventily a navic si to meni i otacky klidne litaj +-200 tzn jednu chvili pokud je zbytek ok mas 600 a pak najednou 1000 tahle porad dokola.
A to myslíš to chcípání, nebo ten nehladkje rozjezd? Karbec jasný, rozdělovač taky,ale ten rozvoďák asi myslíš k tomu rozjezdu ne? Nevím no, asi to pošlu aby se na to kouknul někdo v servisu, nebo nevím
predstih, volny rozvodovy retez, filtr je ok?, a pak teda karbec + jeho cele sestelovani, popripade nejsou nekde prdli hadice privodu benzinu a taky pozor na hadici co je k posilovaci brzd no a pak zbyva uz jen rozdelovac.
Ahoj lidičky:),Popřeboval bych poradit.Pořídil jsem si Formana 50kW karbec, zpočátku bylo vše OK, ale po několika dnech se dostavily problémy. Nejdříve to, že sytič vypínal dřív než se motor ohřál. Pak se mě stalo, že při volnoběhu motor houpal (kolísaly otáčky) a měl nepravidelný chod, nakonec to skončilo tak, že se na volnoběhu neudržel a začal chcípat. Dokonce i za jízdy, kdy jsem dobržďoval, vyšlápl spojku a jakmile nebyl motor v otáčkách tak chcípnul. Okamžitě chytí na první otočení, ale málokdy se udrží. Zvednul jsem otáčky, a chvíli to bylo OK, ale zhruba po 5 km zas to samé. Stejně tak studený start, dříve bez problému, nyní chytne napoprvé ale hned chcípne. To se opakuje asi třikrát a teprve napočtvrté motor chytne. Svíčky jsem měnil, profukoval trysku, ale žádná změna. Není to pravidlem, ale když se courám po městě, tak sice volnoběh kolísá na hraně, ale občas nechcípne. Ale když jedu rychleji a motor se z vysokých otáček ocitne na nízkých, okamžitě chcípne.
A taky mám problém ještě s jednou věcí, při rozjezdu má motor tendenci škubat (jako kdyby se člověk chtěl rozjet na vyšší rychlostní stupeň). Při zrychlování (i prudkém) to nedělá, pouze při rozjezdu.