skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
135 vs. 136
-> Saky: to je mi jasný, já tomyslel spíš v tom že u dražší varianty se slinějším motorem ten motor mohli udělat hodnotnější a né tu levnější variantu s slabším motorem, vlastně ten motor oslabili
-> xxxmichal: to máš vždycky jednu verzi s přiškrceným výkonem a nižší cenou, přitom výrobní náklady jsou zcela stejný, v některých případech je ten uškrcenej motor dražší :) jsou za tím asi jen marketingový důvody, prostě kdo na to má ať trochu přidá a dostane pár kw navíc
A kde je to na tom bloku uvedeno?
Kočislav:
ty tam právě to "i" neměly takže až pojedeš za feldu GLX nebo LX tak to bude 40kw model, ale přece není takovej problém otevřít kapotu a podívat se na typ na bloku motoru
ty tam právě to "i" neměly takže až pojedeš za feldu GLX nebo LX tak to bude 40kw model, ale přece není takovej problém otevřít kapotu a podívat se na typ na bloku motoru
-> xxxmichal: Dík, a pro zajímavost, jak teda byly označené ty 40kW verze?
Kočislav:
Jo to označeni lxi nebo glxi to byly vždy 50kW motory
Jo to označeni lxi nebo glxi to byly vždy 50kW motory
-> salam: No sešlápnutí plynu u jedné feldy mě právě inspirovalo k tomu dotazu. Nebo nevím, jestli se to dá poznat i pole označení? Je to felda combi 1996, označení LXi, hodiny místo otáčkoměru a ostřikovače předních světel. Nevím jestli výybava souvisí s osazením motoru.
Gryzly:
jo to máš pravdu s tím rezonatorem myslel jsem právě na ten 50 kilovatový motor a nenapsal to tam, a ty písty ty se stejně určitě odlejvaj někde do formy tak že když zajdem do detailů tak ještě ušetřej za matroš
jo to máš pravdu s tím rezonatorem myslel jsem právě na ten 50 kilovatový motor a nenapsal to tam, a ty písty ty se stejně určitě odlejvaj někde do formy tak že když zajdem do detailů tak ještě ušetřej za matroš
-> Gryzly: to je zajimava logika-) BTW kolik pct ceny motoru myslis ze delaji pisty? 1-2procenta? a kolik pct z prodejni ceny je cena vyrobni 30-40? takze v tom bych ja cenovy problem nevidel..
-> xxxmichal: Jenže ten rezonátor se dával na 50kW a né na 40kW
jinak výrobně snad musí být motor 40kW dražší když tam na pístech dělali ještě jednu výrobní operaci navíc.
jinak výrobně snad musí být motor 40kW dražší když tam na pístech dělali ještě jednu výrobní operaci navíc.
-> Kočislav: hlavne to taky poznas pri seslapnuti plynu
-> Tom.t:
Aha, no já myslel spíš zvenku...

Kočislav 02.12.07 21:25:59 napsal: Já bych se ještě k těm feliciím zeptal: Jak poznám vizuálně motor z Felicie 40kW?vizualne po sundani palice jsou tam pisty s vybranim

Aspon si bylo z čeho vybírat a ta 40tka byla uřčitě levnější i když ty motory konstrukčně vyjdou na stejně a někomu těch 40kw stačí, do fábií taky dálvali 1.0 37kw a ta je mnohem těžší
me by zajimalo, proc se vubec daly feldy 40kW, vzdyt jer snad ve vsem horsi, to kvuli pojistce v Nemecku? ci co
bylo i MPi 40kw
A u vícebodek? Byly vůbec ty vícebodové vstřiky 40 kW nebo jen 50?
Kočislav:
Jestli tam není číslo motoru tak u jednobodek to jde pozna tak že májí ten rezonátor na sání vzduchu je to taková krabička a ješte by něco mělo taky být napsaný na řídící jednotce
Jestli tam není číslo motoru tak u jednobodek to jde pozna tak že májí ten rezonátor na sání vzduchu je to taková krabička a ješte by něco mělo taky být napsaný na řídící jednotce
Já bych se ještě k těm feliciím zeptal: Jak poznám vizuálně motor z Felicie 40kW?
-> Gryzly: tak to ja sam nevim cislo je vymazany a nevim jak to zjistit
-> Cmoud: A jakýmotor z favorita máš v Š120? bylo jich víc typů.
Jinak rozdíl mezi 136B a 135B je i ve vstřikovací trysce a řídící jednotce.
Jinak rozdíl mezi 136B a 135B je i ve vstřikovací trysce a řídící jednotce.
-> Cmoud: Nepomůžeš.. spíš to bude horší musí stříkačku předělat na karbec
diky...ale jeste jednu ale fakt uz posledni...ve 120se mam favorita a kdyz bych dal tu 136b poznam to na vykonu nebo si nepomuzu
výkonově jsou na tom stejně ale myslím že spotřebou je na tom trochu líp MPI májí lepší průběh točivýho momentu
a jakej je rozdil ve vykonu mezi mpi a bmm cca? diky
136B má větší kompresi a ostřejší vačku a hlavně 50kW a oba jsou jednobodý střiky
prosim potrebuju aby mi nekdo vysvetlil jakej je rozdil mezi felicii 135b a 136b diky...oba by meli bejt asi vstriky ne?