skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
nespousti se ventilator. Favorit
-> Matthes, záškodník z TechWebu: tie čidlá ale častokrát nefungujú preto, že sú obrastené kvalitnou vrstvou vodného kameňa a machu za tie roky.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: jak by to mělo vypadat na palubce
..uplně normálně.Vypínač mám po levé ruce dole vedle vypínače pro mlhovku.

-> black_devil: a dosáhl jsi vůbec nutný teploty pro sepnutí ventilátoru?
-> Evž@: Amaterismus nejhrubsiho zrna
Jak to pak vypada na palubce? Pokud se vetrak zapoji na cidlo pres rele, tak to cidlo uz nikdy neodejde a nemusis hlidat budik...
Jednou jsem videl na L palubce vedle vypinace mlhovy vypinac na vetrak z domovni instalace, to uz byl strop
Hlavne prosim zadne argumenty, ze si vetrak muzu sam pustit pod kopcem predem. Popripade, ze origo spinac je na moc vysokou teplotu... Tak si dam na nizsi, ze :-)

Jednou jsem videl na L palubce vedle vypinace mlhovy vypinac na vetrak z domovni instalace, to uz byl strop

Hlavne prosim zadne argumenty, ze si vetrak muzu sam pustit pod kopcem predem. Popripade, ze origo spinac je na moc vysokou teplotu... Tak si dam na nizsi, ze :-)
Čidla je většinou dobré vyhodit.Přidat jeden vypínač do auta a saharu si zapnu kdy chci já a ne kdy nějaké čidlo které je nespolehlivé 

-> black_devil: vrtule ti spíná při určitej teplotě, budík muže ukazovat kraviny taky, takže to že někomu sepne tady a někomu až tady nemá vliv.. mě třeba nesepne vubec, mam to na manuál a poprdeli. jo a taky mužeš mít čidlo studenější nebo teplejší....
jinak provozní teplota je lehce nad pulkou.
mě to dycky spínalo až defakto v červeným na kraji.
jinak provozní teplota je lehce nad pulkou.
mě to dycky spínalo až defakto v červeným na kraji.
-> Tomaso435: No asi jsem jezdil bez vrtule? :D Ručičku na teploměru mám zhruba v půlce stupnice, možná o něco výš, kamarádovi to spíná nějak za půlkou, mě to neseplo ani když jsem dostal ručičku kus před červený políčko. Zkusím teda sehnat jiný čidlo, doufám, že to bude tím.
-> black_devil: v tej problem nebude ked ti ide ventilator po spojeni drotov
-> black_devil: jak v elektrice když ti na přímo točí?
nefunguje ti vypínač čili čidlo který zapne při konkrétní teplotě. a nekupuj čínu, nebo si ho vyšroubuj na vrakáču.
jinak kam si to nechal až zajít abys zjistil že ti netočí vrtule?
nefunguje ti vypínač čili čidlo který zapne při konkrétní teplotě. a nekupuj čínu, nebo si ho vyšroubuj na vrakáču.
jinak kam si to nechal až zajít abys zjistil že ti netočí vrtule?
-> Nwkt: -> castrol: A kdyby byl problém v elektrice? Prohlídnout vodič od čidla?
-> black_devil: v cidle
-> black_devil: Tak asi v čidlu ne, když při spojení funguje
Kucí, mám problém. Nespouští se mi ventilátor :/ Termostat se otvírá, čidlo jsem zkoušel druhé, sice použité, ale mělo by být funkční. Ventilátor se po spojení vodičů zapne. Kde mám hledat problém?
davidm29 21.11.07 20:10:20 napsal:
-> salam: Aha..tak to jo..to si mě dostal
cemu se tlemis

-> davidm29: Propoj ty dva draty co dou do cidla ktery je na chladici , kdyz se ventylator rozebehne , tak dej cidlo novy , pak to zkus a kdyz bude furt varit , tak termostat . A taky to potom muze bejt zatka na expanzce , ze dostatecne netesni

davidm29 21.11.07 18:09:15 napsal:
-> salam: To vim, ale na co má mít zapnutý zapalovaní...?
protoze u favorita musi bejt zapnuty zapalovani, jinak se nikdy nebude tocit

vymen preventivne termostat a vyzkousej saharu tim, ze sepnes dva draty co ti jdou k cidlu... ale to uz tu nekdo psal

davidm29 18.11.07 19:43:12 napsal:
-> salam: Ventilátor je přes 1. pojistku nie?
to je mozny, ale to by mu pak nefungovalo vic veci

pokud uz te voda vari a ventilator nesepne, tak bych spis videl problem se zaseklim termostatem...
nechapu??
-> denny_x 18.11.07 14:04:23: Bublá ti to vody
cidlo(termospinac) na chladici, zapni zapalovani, vytahni draty s cidla a spoj je, ventilator by se mel tocit, pokud ne je v haji cidlo, nebo taky vadnej termostat
hele, jaky na to muze mit vliv tesneni pod hlavou????
čidlo na chladiči
ventilátor
elektrika
těsnění pod hlavou
ventilátor
elektrika
těsnění pod hlavou
Zdravim, mam takovej problem, voda mi uz vari, a ventilator se proste nesepne ,a nemuzu prijit na to proc. Za kazdou radu dekuju