skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
odvzdusnenie chladiacej sustavy-felda
No tak když se na feldě stane něco termostatu, tak se rozpadne. Otevři expanzku, smáčkni rukou hadici mezi chladičem a termostatem a pak ji zas zavři. Zamezíš tím vytékání vody při následném vyndání čidla teploty. Pak uvidíš, jestli je rozpadlej....
-> mig 125: jestli to honil, mohlo rupnout těsnění pod hlavou.

tak kolik je chladící kapaliny snad vidíš musí být mezi ryskami na nádobce. U favoritů a felícií se odvzdušnuje sám takže zde chyba nebude. A to že hučí ventilátor z toho si nic nedělej mě občas taky spustí, ale aspon vím že funguje a že až ho budu potřebovat nenechá mě ve štychu.
-> mig 125: Tak termostat vyndejte a hod ho do vody a uvidis... Ale jako podle me neni normalni aby se za beznyho provozu postel vetrak... Jak si rikal ze mu to delalo i predtim...
hmm je to mozne...ale radsej by som najskor vyskusal tie lahsie veci
...a na felde mpi sa pokial viem vymiena termostat aj spolu s domkom a to neni az tak lacne asi...inak dala by sa overit funkcia termostatu bez jeho vyberania?

termotat muze bejt v riti tim ze tu odu pousti treba driv nebo naopak pozde - coz muze bejt tenhle pripad...

prosim vas co sa vyznate do tychto predohrabov...kamos ma feldu a zacal jej v poslednom case viac nakladat a spominal mi ze sa mu zacala viacej hriat aj pri takom pouzivani pri akom sa mu predtym tak nehriala...napadlo ma ze priciny by mohli byt zavzdusnenie, zasraty chladic(znutra a mozno aj zvonku), malo chladiacej kvapaliny...ventilator sa mu pusta vraj normalne(ale vraj castejsie ako predtym) tak v nom asi chyba nebude a kedze sa spusta tak si myslim ze termostat bude tiez ok kedze tu vodu do chladica pusti(to netvrdim na isto-je to len moja domnienka). no a chcel by som zacat tym ze sa mu kuknem na tu hladinu, potom by som odvzdusnil tu sustavu...no a to nevim ako...niekde som cital ze sa to odvzdusnuje samo, niekde ze cez expanzku a niekde ze treba vysroubovat cidlo teploty na termostate...a ja nevim co si vybrat...diky z pomoc