skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Čištění hlavy..
háh
Ještě detail, ale už toho nechám protože tohle nemá s čištěním nic společného
Takhle to dopadne, když to v kanálech necháte moc dlouho
Úplně je to vyžralo. Co s tou hlavou budu jen dělat

tak teda ako sa vola ten cistic co tak vycistil tu hlavu?nejak neviem najst kde je to napisane
-> deathcat: a jeste to vyfot z druhy strany jak ten pripravek bere kanalky a cisti spalovaky-)
tak jelikož jsem to nerozebíral, akorát jsem otřel benzínem, co se dalo, pochopitelně krom ventilů a citlivých míst.. jinak jsem do toho nevrtal..
BTW je problém, když je kolem sedel ventilů povrch jemně orezlý? stačí, když to v dílně trochu obrousí?
-> Pavel P.: taky byly výfukový kanály zanešený.. kde jsemse dostal, opatrně jsem to vyškrábal..

-> Pavel P.: taky byly výfukový kanály zanešený.. kde jsemse dostal, opatrně jsem to vyškrábal..
-> bitmap: Karlan maji na kazde benzince skoro chce to pouzit tak 2-3x a pokazde oplachnout wapkou a vysledek je Gut, jinak kdo se neboji krasne se stim mijou silne znecistene ruce nedoporucuji pouzivat casto a poradne si oplachnout ruce potom:))
-> bitmap: akurat si tam dam aktualny datum a hotovo

-> minno: Uderem zitrejsi osmnacte hodiny ocekavam naloz fotek ze srazu, z vymeny tesneni a ocisty motoru

-> All: Jmenuje se to "Carlan", dela se to v 1l baleni s rozprasovacem, nebo 5l kanystru. Kde to maj nevim, ale pan Google jiste rad povi :)
Jinak je to celkem slusna ziravina, takze nedoporucuju s tim delat bez rukavic, pripadne tim cistit hlinikovy dily tim zpusobem, ze necham v tom polozeny. Jednak to zcerna a jednak to v poreznejsim paterialu vyzere doliky.
Pokud jde jen o to odstrsanit mastnotu, tak to staci jednou postrikat, posudlat stetcem a je dole jakakoli vrstva bordelu.
Pokud chcete sundat i zapecenou spinu a oxidaci z hliniku jako to mam ja, tak je treba chvili sudlat kartacem, ale pak je to jak novy.
Bacha, lesteny hlinik to zmatnuje.
Jinak, co nevycisti Carlan nevycisti nic. Sundal jsem s tim zapeceny bahno ze zadni strany bloku, stoletou mastnou spinu z predni strany bloku, usazenej karbon zevnitr motoru, fleky od oleje na betonu, proste vsechno :)
Jinak je to celkem slusna ziravina, takze nedoporucuju s tim delat bez rukavic, pripadne tim cistit hlinikovy dily tim zpusobem, ze necham v tom polozeny. Jednak to zcerna a jednak to v poreznejsim paterialu vyzere doliky.
Pokud jde jen o to odstrsanit mastnotu, tak to staci jednou postrikat, posudlat stetcem a je dole jakakoli vrstva bordelu.
Pokud chcete sundat i zapecenou spinu a oxidaci z hliniku jako to mam ja, tak je treba chvili sudlat kartacem, ale pak je to jak novy.
Bacha, lesteny hlinik to zmatnuje.
Jinak, co nevycisti Carlan nevycisti nic. Sundal jsem s tim zapeceny bahno ze zadni strany bloku, stoletou mastnou spinu z predni strany bloku, usazenej karbon zevnitr motoru, fleky od oleje na betonu, proste vsechno :)
-> Majklsto: obycajny benzin nerozpusta motorovu cernotu, Vpower od nas hej, prisiel som na to nahodou.......potom som sa docital ze to ma fakt nejake aditiva na rozpustanie
-> bitmap: "taky" by ma to zaujímalo. Za odmenu si zaktualizujem stránku, sľubujem.
-> Karlos: Čo ponúkaš za názov ty?

-> bitmap: Hoď sem název toho výrobku a kde se to dá koupit ??

-> bitmap: no to je rozdil slusnej a kde to kupujes pokud to neni tajny?
-> Saky: Tak to cistime tim samym, jen ja to kupuju za 220,-/5l
Musim uznat, ze to cisti jako das.

Musim uznat, ze to cisti jako das.
-> bitmap: kdyz to nechas dyl tak hlinik dostane takovej sedivej nadech ale to jde setrit hadrem kovovy veci reznou.. ale taky to jde otrit ta povrchova rez.. ono pokud se to pak upravuje ej to fuk stejne se to cely prebrousi.. ale slozenou hlavu takhle delat nejde..
-> bitmap: co vím tak psal že tím čistí odstrojenou hlavu

jak rikam ARVA me nefungovala resp nechas na tom ruce.. ono pokud budes delat jednu hlavu a budes se s ni delat dve hodiny a zbydou ti tam nejaky lehce nahnedly cmouhy tak budiz .. ale predstav te si zebyste kazdej tejden delaly takhle ejdnu hlavu.. to me zato nestoji.. a 500kc me neprijde zas tak moc.. ono ten litr da tak na pet hlav..
-> aceboss: arva už dávno není co bevala. když sem čistil svoji LS tak sem u děda našel v garáži ještě starou plechovku arvy a koupil sem i jednu pixlu novej. a rozdíl byl teda solidní. Ta nová taky čistí, ale musíš něčím přitlačit
-> aceboss: ne.
-> Saky: ta sracka kdyz ji tam nechas dyl, tak ten hlinik sedne? A kdyz tim cistis treba ocelovy stefty, tak reznou?
-> Saky: ta sracka kdyz ji tam nechas dyl, tak ten hlinik sedne? A kdyz tim cistis treba ocelovy stefty, tak reznou?
-> Pavel P.: ten perchloretylen mám taky. Je dobrej jen na určitej druh nečistot.
Jen taková otázečka co ARVA nestačila by na to??
-> Saky: hm hm.. cena lidová teda. ale lepší než se s tim drbat techničákem. já ten perchloretylen mám tak to zkusim.
-> Pavel P.: nevim neznam ja na to mam docela slusnou sracku. kupuju to slejvany ze sudu tam kde myjou motory.. ale netusim jmeno.. postrika se to necha 10minut a ostrikne wapkou a je cisto.. pokud ne coz se stane malokdy tak se opakuje postup jeste ejdnou.. stoji to asi 500/l
-> Saky: co zkusit perchloretylen? prej to dobře odmašťujě a čistí....

-> Majklsto: no ja vam teda nechci brat iluze ale vyzkousel jsem snad vsechno benziny arvy ruzny cistice a vsechno celkem na nic je to o ruce a enchate na tom spoustu casu .. chce to neco agresivnejsiho na to delaneho..
-> Gemini: je ten shell zasadne lepsi nez obycajny benzin alebo je to skoro jedno?
-> Saky: no právě.. uvidim co mi řekne ten mechanik co mi to bude rovnat jestli jí v nečem neumeje...
-> Pavel P.: jako oskrabat to muzes jenze to znamea sundat ventiily..
-> Saky: hmm takže nechat bejt...? no jde to snadno oškrabat ale to bych musel takovej kartáč jako kominík..
-> Targa: no nejak nemuzu zadnou fotku najit.. tady je neco skoda-upravy.wz.cz/main/s
howimg.php?id=525
ale to neni objektivni nebot ta je skoro nova.. ale v takovymhle stavu (spis lepsi jsou hlavy co predelavam) a nekdy me lidi donesou strasnej srot-) jinak tahle fotka je bez upravy kanalku..
-> Pavel P.: s tim nic neudelas to bude mit kazda jeta hlava.. to ani neumejes to jedine vybrousit ale stejne kdyz ty hlavy upravuju obrousi se to je to jak nove tak po par tisicich km je to tam opet a to uz je ten povrch oproti serii o necem jinem...
ale to neni objektivni nebot ta je skoro nova.. ale v takovymhle stavu (spis lepsi jsou hlavy co predelavam) a nekdy me lidi donesou strasnej srot-) jinak tahle fotka je bez upravy kanalku..
-> Pavel P.: s tim nic neudelas to bude mit kazda jeta hlava.. to ani neumejes to jedine vybrousit ale stejne kdyz ty hlavy upravuju obrousi se to je to jak nove tak po par tisicich km je to tam opet a to uz je ten povrch oproti serii o necem jinem...
já jsem dneska odstrojil svody a ve výfukových kanálech je dost silná vrstva sazí.. co s tim? počítám že u náhradní hlavy to bude stejný...
-> Saky: hod foto:)
no pokud je komplet slozena tak ji moc dobre neumejes... nekde vyhrabu fotku jak meju hlavy ja -) ale to se da aplikovat pouze na hlinik kovovy veci okamzite reznou a musi se to opravit..
-> Gemini: ee, ještě sem jí neviděl, jen vím, že už je doma..
nebezpečné, proč?

nebezpečné, proč?

-> Petrr: mas fotky ??? to je dost nebezpecne
mne sa osvecil shell Vpower99+
mne sa osvecil shell Vpower99+
-> Reeaper: jen o omeju od sajrajtu, abych neměl černý ruce, když to ponesu a ať to nevypadá tak blbě.. zbytek je jeho práce..
-> Petrr: nn hlava by měla bejt kompletně osazená právě..
Co sem to delal ja naposledy tak se mi osvědčil Hydroxid sodny + varici voda + kartacek na zuby + gumovy rukavice + brejle. Pokud teda mas cistou hlavu :) (Bez ventilu, gufer ... )
-> Syny: tvá nabídka mně nezaujala, máš druhou možnost, než mi skončí směna v práci 
Mno ještě si mi nic neporadil, ale už mi cpeš limču kdovíkam

Mno ještě si mi nic neporadil, ale už mi cpeš limču kdovíkam

-> Reeaper: Tobe ji strcim do prdele
OK nebudu te to tu zasirat

-> Syny: nezasírej mi tu téma a běž srkat limču prde 

-> Jirik : Co mas s zletilosti ty caparte

-> Jirik : ok a nebude tomu vadit ten mentol?

-> Syny: Nezletilým se nenalejvá. 

-> Syny: tak se stav a já ti ji taky vymeju technickým benzínem
(takta uč se, pak si to zasloužíš..
)
-> minno: aha, takže kdyby tam byla mooooc usazená špína, tak bruskou teda ne?
Jasný, jen to umyju, něžně a opatrně
..došlo mě, že se to pak stejně bude štelovat na danej motor, takže o nic nejde..

-> minno: aha, takže kdyby tam byla mooooc usazená špína, tak bruskou teda ne?