skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Plynové lanko-prdlo
nedavno jsem taky menil a daval jsem lanko. Opravdu je chod pedalu o mnoho plynulejsi a lanko by melo i mnohem vic vydrzet. Problem byl plynovy pedal. Ty samorezky byly do te hlinikove slitiny doslova zarostle. Pomohlo prolit WDckem a pak povolily. Jo a klika ze jsem nemel koberec. Bylo by to 2x tolik prace.
lanka jsem vozil sebou jako n.d.
uz mi to nekolikrat prasklo

-> Pecyn:

-> spartra: 1. zlomil sa mi povodny bowden tak som nahodil novy, skodokovy takze tym odpovedam aj na 2. a 3. bod
K lanku som sa dostal preto lebo v novom bowdene premazanom pp90 nova struna nechutne zasekavala. V tom case sa na virte spominalo lanko tak som kupil v zeleziarstve tusim za 11sk/m nejake lanko (tusim nerez lebo kusok z neho sa mi valal dlho v garazi a nezhrdzavel) 2mm hrube a s nim do bola parada. Este by sa volo aj 2.5mm ale tym som si predtym pri kupe nebol isty.

K lanku som sa dostal preto lebo v novom bowdene premazanom pp90 nova struna nechutne zasekavala. V tom case sa na virte spominalo lanko tak som kupil v zeleziarstve tusim za 11sk/m nejake lanko (tusim nerez lebo kusok z neho sa mi valal dlho v garazi a nezhrdzavel) 2mm hrube a s nim do bola parada. Este by sa volo aj 2.5mm ale tym som si predtym pri kupe nebol isty.
-> Pecyn: -> PeterP136: tak kuci,
1) kde jste k tomu přišli a za kolik
2) jaký jste tam dali koncovky
3) jakjste tam přidelali koncovky
1) kde jste k tomu přišli a za kolik
2) jaký jste tam dali koncovky
3) jakjste tam přidelali koncovky

Nezbývá mě než souhlasit s petrem P136. Já mám lanko v bowdenu s teflonovým vnitřkem a je to bomba. Pedál je bez vůle, má lehký chod a je to prakticky nezničitelné a bezúdržbové

Mne sa viac pozdava lanko nez struna. Ide jemnejsie. Obycajne lanko co dostat v zeleziarstve. Ja mma 2mm ale malo by vojst aj 2.5mm.
-> Milacek: Pokud jsi měl druhej konec dostatečně v přesahu tak ani nemusíš nový,stačí posunout.
a ked sa lanko rozhodne ze bude udierat do tunelu, tak budes muset vybrat koberec (alebo narezat) aby si ho mohol rukami potiahnut (respektive vyrovnat) a dalej pojde k pedalu uz v poho

jeste teda ale musej ji povolit ty srouby kterejma je pridelany plynovy pedal :-)
Ten drat prdnul ja jednou miste => mas ho na 2kusy... Jeden vytahnes od karbiku a druhej od pedalu... A u karbiku tma zacnes soukat novej... Ten prichytis u pedalu a pedal utahnes... Mno a ten 2konec utahnes u karbiku a jedes dal...
jj pl lanka je lepsi vozit alespon jednou sebou nahradni- uz se mi stalo, ze jedu jedu a najedou pedal nikde- nastesti jsem na sitic dojel na vhodne misto a v -10 vymenil- delal jsem to poprvy a bylo to i s nastavenim tak 20-30 min chce to jen trochu intuice .
Predavaju plynove lanko, aj drôt. Vrajze je lepsi drôt.
-> Milacek: Jednoduše je to asi 3 metry dlouhý drát /struna/
-> Milacek: bowden je ako trubka, a v tej trubke chodi to lanko, bowden musi byt na obidvoch koncoch uchyteny, aby sa pohybovalo len lanko, bowden sa nesmie hybat.
Ked ti prdlo lanko, menis len lanko, bowden zostava.
Ked ti prdlo lanko, menis len lanko, bowden zostava.
takže je to v kuse ten bovden.Jako myslím ne v kuse,ale spojeno jako v jednom z několika částí???
-> Milacek: Uprostřed toho bovdenu je díra a tam to nasuneš

nee za me to kupovaly jini:-)))Ne fakt se omlouvam za ty stupidni otazky,Jo a jak se to tak navleka.ty bovdeny a tak
-> Milacek: co je lanko? to je len kus drotu :-) stoji to fakt len par kaciek. Si nikdy nekupoval lanko, napr. na bicykel? to je to iste

Vím,že vypadám jako jouda,ale fakt se nevyznám

si děláte prču.pětikilo za lanko????????To snad ne
-> Milacek: sorry sekol som sa, malo to byt 500 korun

-> Milacek:
vždyť je to jen lanko tam nemá být co drahýho

Fakt 5 korun???To je nejak moc levne ne???
-> Milacek: asi 5 korun :-)
je to praca na chvilku, nic zlozite
je to praca na chvilku, nic zlozite
a na kolik tak vyjde to lanko
-> Milacek: chvilka tak hodinu, pokud jsi to nikdy nedělal..........
Na jak dlouho bych to měl vidět???
-> Milacek: Od pedálu plynu
-> Milacek: tak tím, že odděláš plynovej penál a tama to vytáhneš
jo ale mi se to uťalo v bovdenu u karbece.A jak to vytáhnout ???
musíš natáhnout nový, oddělej pedál plynovej a tam čučí zbytek lanka s takovou svorkou to povol a vytáhni, pak zbytek vytáhni zezadu u karbecu a zadkem pomalu tahej nový a zase přidělej tou sponou

AQhoj kluci a pánové.Dneska si to tak šinu p o cestě a prd.Lanko od plynu v háji.Prosím jak to opravit???Díky za rady