skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Označení pístu
A co máš jinak v úmyslu dáváš celé komplet nové? Dělej to pořádně to ti radím jinak spláčeš nad výdělkem. Jestli tam ale chceš dávat starý hovno tak to bych nedělal to si to celé pohnojíš staré vložky jsou už vyžrané. Jo a kolem starých vložek bylo kamení takže jsem ještě vylepšil těsnění pod hlavou a teď to chladí úplně super vlastně se mi už prachy vrátili protože mi to tehdy žralo 1l na 100km a teď takřka nic a celé to stálo 2500
Pravdu má labros s těma přesahama, B je toleranční třída, jinak ty podložky po d vložky jsou normálně š120 ale jsou tlustý buď 0,1 nebo 0,14 ve směs pod každou vložku dva kousky a pořádně tam natlač nějakého kvalitního motorového tmelu který snáší i teploty já jsem s tím nešetřil a teď je to paráda tady je ukázka skoda.stable.cz/cz/index.
php?id=4&i...
-> ps: Dík
-> Labros: Já vim, knížku mám, tak to nastavim podle ní
-> Carlos81: Kroužky jsou stejné pro všechny třídy tolerance u pístů je to proto aby se to nezadřelo při malé vůli
-> Carlos81: správnej přesah na 120kovým motoru je pokud si pamatuju 0,125-0,155, na tyhle věci je nejlepší knížka
A když budu chtít vyměnit pístní kroužky, tak se normálně prodavaji pro tu toleranční třídu? Takže kroužky pro "B" písty?
-> Carlos81: 120 podložit na tu míru
Takže to znamená, že ty písty jsou v motoru od výroby a že jsou v toleranční skupině B ? Zapomněl jsem napsat že to je motor 120L. Ty vložky tedy vyndat a správně podložit podložkama aby byl přesah 0,14-0,16mm ?
-> ps: no jo másp ravdu ... to je tolerančni skupina...ty presahy jsou proto aby to bylo ok:)
-> Carlos81: B na pístech znamená toleranci neznačí výbrus přesah nevím co máš za motor favorit má menší přesahy
jj to by teroretiicky mel bejt druhej vybrus... presah vlozky je cca 0,14-0,16
Dneska jsem sundal hlavu z motoru a na pístech je vyražený B. Jsou to písty od výroby, nebo už je někdo měnil?
Druhej dotaz se týká vložek válců. Mám jen listový měrky, ale po přeměření se mi zdá, že nevykukujou nad blok o těch 0,14mm, ale o míň Takže asi vyndat a vyrovnat podložkama, ne? Dík za rady.
Druhej dotaz se týká vložek válců. Mám jen listový měrky, ale po přeměření se mi zdá, že nevykukujou nad blok o těch 0,14mm, ale o míň Takže asi vyndat a vyrovnat podložkama, ne? Dík za rady.