Aditiva do oleje

prohledat
13 příspěvků (zobrazeno 1 až 13) od 22.07.2006 do 23.07.2006, založil/a charon
řadit dle data
23:33:14
23.07.2006
King
-> charon: Co jsem čet, tak jsem ochoten připustit jistou funkčnost aditiv do benzínu a možná i do těch tlumičů. Aditiva do oleje jsou jiná kapitola. Aditiva do benálu dávají už přímo prodejci, něco můžeš dolít sám např. na vyčištění spalováků (Bishop např.).
21:08:29
23.07.2006
charon
JA se ptam pro to, ze znam jednoho motokrosarel kterej nejakou takovouhle sracku leje bo benzinu a dava to i do tlumicu, ta motorka dostavav oekne pokourit a zatim mu to celkem drzi, rikal mi ze zkouseli na treninkovy motorce natahovat vymenu pistu do krajnosti a zatim mu to furt drzi, takze me zajimali i zkusenosti nekoho dalsiho.
15:34:22
23.07.2006
Pinocchio
Jak tak koukám,jsou všichni řádně vzdělaní o používání různých "ingrediencí" do motoru. A to je dobře, měl by to vědět každej, že nic takovýho nefunguje. Hlavně se mi nejvíc líbí, když prpagujou nějakou sračku s teflonem, jak to vůbec může někdo prodávat?nechápu.Za prvý když se člověk zamyslí nad tim že teflon by měl bejt v motoru na částech který se vůči sobě pohybujou a jdou z kovu a doma nesmíš na teflonovou pánev použít nic kovovýo, protože by se poškrábala, to už samo o sobě nedává smysl. a navíc jsou částečky teflonu v tý směsi tak velký, že se nedostanou ani před olejovej filtr, takže to tam nalejete a je to jako byste tam nic nenenalili.1
12:15:27
23.07.2006
Libor
jediny problem jest ze si nepamatuji nazev ale neco sme ve skodovce ve skole meli jako propagacni material ze se to navazalo na treci materialy. v mistech velke vule se to doplnilo a ,,ztuhlo,, a nevim kolikrat to zmensilo treni. rekli k tomu ze to bylo odskouseno na jeti po aplikaci a zajeti jizdou bez oleje a motor vydrzel neco kolem 300km jeti bez poskozeni pri slusne jizde,a nebo prejeti vymeny oleje to samy. vim akorat ze to bylo mrte drahy. jinak skusenosti s zadnym teleshopingem a pod nemam ale kdyz tohle propagovali uz ve skodovce muselo to bejt neco asi extra
11:50:31
23.07.2006
Esso
-> King: spatne sem to zformuloval pomuze jen pretesneni presne jak pises ty drahe olejicky nee
09:28:01
23.07.2006
King
-> PeterP136: ...a ty sajrajtíky do chladiče - třeba mám vyzkoušeno, že STP Stop leak funguje (Š100), ale ta "oprava" chladiče je jenom dočasná a v podstatě na dojetí.
22:21:34
22.07.2006
PeterP136
Tie srandy na utesnenie chladica pri skodovke fungovat mozu (aj asi funguju, napr. lyzicka kavy fungovala uz nasim dedom :) ) ale utesnia len prelinanie ale nie dieru. Zato u novsich a modernejsich aut by som to nepouzival, pretoze maju rurky v chladici aj v radiatore omnoho uzsie a rady sa tymito svinstvami upchaju.
17:22:48
22.07.2006
King
-> Esso: Ale, ale....když si odmyslíme extrémy typu nějakým nárazem deformovaná převodovka, pak rozpůlením a přetěsněním silikonem se dá obvykle dopracovat do stavu, kdy olej prostě z převodovky nekape. Aspoň můj můj dvorní mechanik s mojí asistencí je toho schopen4Co se vany motoru týče, ta jde při vynechání těsnění a aplikací silikonu na dobře odmaštěný styčný plochy utěsnit skoro dokonale. Trošku to možná rosí, ale rozhodně není po tejdnu stání pod motorem olejový Máchovo jezírko.

K aditivům - v lepším případě je to superpředražená flaštička s plno-syntetikou, v horším pak různý sračky na bázi chlóru, který dočasně zmenšujou tření, ale sežerou motor za živa. A pak samozřejmě různý suspenze se semletým teflonem, který zahustěj olej umírajícího motoru (takže třeba ztichne) a ucpou filtr atd. atd. Výrobci a překupníci těchhle sraček se obvykle nechlubí atestama renomovanejch motorovejch zkušeben a vědí proč4
15:55:01
22.07.2006
Esso
-> charon: mam vyzkouseny ze to na utesneni chladice pokud nekde jen mirne prolina pomuze nejaka ta sracka pomuze ale jinak jak pise King motor na Go a prevodovka pretesnit je to blbe ale nic nejak valne nepomaha jo tata rikava ze na technickou aby nemely kecy ze chcije olej od vany tak strikaly tesneni akutolem jinak vsechny ty veci co maji udelat takzvanou rychlou GO je jen lahvicka s kvalitnim olejem
15:24:24
22.07.2006
King
-> charon: U převodovky se ten zázračnej přípravek jmenuje "rozpůlení převodovky a utěsnění silikonem" a pro motor "GO"4 Jsou pracný popř. drahý a žádná sračka za 500-1000Kč je nenahradí....
13:53:38
22.07.2006
rolls
no ja som ad par znamych pocul ze to dost pomaha tak neviem 8
13:20:02
22.07.2006
TOMAS
-> charon: nedelej to podle mne to jsou vyhozeny penize
13:13:11
22.07.2006
charon
Zdravim. Chtel bych se zeptat - ma nekdo z vas kladny zkusenosti se "zazracnyma" aditivama do motoru potazmo i do prevodovky pripadne i do chladice? Myslim jako Slick 50, Lubrifilm a tak. U prevodovky mi jde hlavne o dotesneni, u motoru bych chtel nejaky zklidneni chodu. U chladice samozrejme taky dotesneni
Extreme Tyres