Vysoky predstih, spotreba a zivotnost.

prohledat
9 příspěvků (zobrazeno 1 až 9) od 21.06.2006 do 22.06.2006, založil/a bitmap - zrušená registrace
řadit dle data
14:33:54
22.06.2006
R@ZOR
-> bitmap: Spatnej predstih 3
23:10:54
21.06.2006
bitmap - zrušená registrace
No proste zni normalne, akorat ze je hlucnejsi, jakoby vic duni, jinak v tech nizkejch otackach je slyset jen takovej ten "ševelivej" zvuk zapalu, a kdyz to nedetonuje v nizkejch otackach na plnej, ve vysokejch snad taky nebude.

Mam to ale nejaky rozbity, bo kdyz dam 1/4 plynu na 4, tak to kolem 1200ot zacne tahnout, do 2100 tah roste, pak jakoby zdechne, zvuk motoru se zmeni na takovej chraptivejsi a nezrychlujeme. Kdyz dam ale od tech 1200 plnej, tak tahne jak lokomotiva do 4000 bez naky diry v plynu ... nevite kde muze bejt problem?
22:54:43
21.06.2006
COL
-> bitmap: zvoneni je slyset skoro vzdy, snad krome vysokych otacek, kdy muze zaniknout v kravalu motoru, coz je pak prusvih. Rozhodne je lepsi, ze ti to neklepe nez opak, ikdyz uplne optimum to take neni.
22:44:20
21.06.2006
Nemam zdani kolik je predstih, steloval jsem podle oka.

Jinak kdyz zvoni, tak je to jako by nekdo kladivkem busil do bloku, takovej cinkavej zvuk dost hlasitej, to imo neni dobre, mi to rvalo usi kdyz jsem s tim jel a hledal misto u silnice kde zastavit a postelovat.
21:56:13
21.06.2006
petr s
-> bitmap: To taky není dobré při 1500 by měl zvonit
21:53:27
21.06.2006
Pavel P@nkáč
-> bitmap: a kolik to je ten tvuj velkej predstih?
17:49:18
21.06.2006
Nastavil jsem to tak, aby nezvonil, ani kdyz mu provadim ty nejvetsi zverstva. Cely sem to nastavil na N95 z nasi mistni pumpy, tak to snad bude ok.

Kdyz detonacne spaluje, tak je to slyset vzdycky, ze?

Jinak kroutak to podle me ziskalo prave v nizsich otackach, este se mi nestalo, ze bych do kopce v 60km/h na 5ku, motor 1500 otacek na ctvrt plynu zrychloval a ted je to normalka
17:41:53
21.06.2006
R@ZOR
Muse se to po..., jestli mas ten predstih moc velkej, tak to muze detonacne spalovat (motor zvoni) a nasledne ti muzou popraskat pistni krouzky.. Staci za to parkrat vzit.. Bohatost ma spis vliv jen na volnobeh a kultivovanost motoru v nizsich otackach.. Na spotrebe to nejak vyrazne znat nebude. Malicko se ti posune kroutak do vyssich otacek.. Taky by jsi k vyssimu predstuhu mel davat kvalitnejsi benzin..
17:28:05
21.06.2006
Nechal jsem si seridit motor (781.135) na Paltestu, pricemz mi seridili bohatost, otacky a predstih (bohatosti dost pridal, predstihu ubral).

Po tomto zasahu ale auto naprosto strasne zlenivelo, tak jsem vzal osud do vlastnich rukou a jal jsem se pridavat predstihu :)

Nastavil jsem co to dalo, aby to pri volnobeznych otackach na 5ku pri plnem plynu necinkalo. Jede to ted celkem dobre, ma to takovy hruby zvuk a startuje na drc.

Ptam se tedy, muze mit vysoky predsti nejaky vyrazny vliv na spotrebu, nebo na zivotnost motoru? Po tom Paltestu to sice krasne sevelilo, ale nejelo to, ted to jede jak svin, ale ma zvuk skoro jak naftak pri plnem plynu, tak se bojim, aby na me z toho po 1000km neco nevylitlo :)
Extreme Tyres