jo ,tak prave som vyriesil malu zahadu na fave, ktora mala podobne priznaky a to ze po prejazde zatackou zacal motor "pokuckavat" (cukat). nastastie palivove cerpadlo to nebolo, bola to len derava hadica podtlaku a tym nahodne prisavanie vzduchu do sania :)
inak nasiel som predavat el. cerpadlo pre favo za tisicku, je to len ta podstatne cast, tj. samotne cerpadlo, takze v pripade poruchy cerpadla netreba kupovat cely komplet za 10tisic, ale len vymenit to podstatne vnutro. maju to tu: maloobchod.trinet.sk/ ale nic som tam este nekupoval, tak netusim co je to za firmu.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Palivové čerpadlo Monomotronic
19:58:15
27.07.2006
27.07.2006

Jocko
23:00:53
26.06.2006
26.06.2006

Frenky
mám podobnej problém auto mi zdechává a nevim proč mám taky Fávo 94. kolikrát nemůžu nastartovat a nebo uprostřed jízdy z ničeho nic zhebne ani nemusim řezat zatáčky..spomene si to kdykoli..ale ččerpadlo slyšet je..jestli to tedy je čerpadlo..taky už sem zoufalej nevim co s tím...

00:50:39
22.06.2006
22.06.2006

Jocko
no tak pocut cerpadlo, to sa mi podarilo len par krat pri absolutnom tichu, pripadne odklopenych sedackach. Gratulujem k vybornemu sluchu :)
Ale inak mas pravdu, nikoho ani v servise neprekvapi, ked tieto cepadla zacinaju "vypadavat". Ked si mechanicky zrucnejsi domaci kutil, tak to skus vymontovat a rozobrat a vycistit. Kupit sa to da ako cely komplet aj s plavakom, alebo len to samotne cerpadlo. Ale byt tebou , tak tam dam ampermeter, vyhodim sedacky a kukol by som ci tam fakt tece prud a cerpadlo netoci, lebo zrada by mohla byt tiez v spinacom rele resp. jeho pripojeni.
Ale inak mas pravdu, nikoho ani v servise neprekvapi, ked tieto cepadla zacinaju "vypadavat". Ked si mechanicky zrucnejsi domaci kutil, tak to skus vymontovat a rozobrat a vycistit. Kupit sa to da ako cely komplet aj s plavakom, alebo len to samotne cerpadlo. Ale byt tebou , tak tam dam ampermeter, vyhodim sedacky a kukol by som ci tam fakt tece prud a cerpadlo netoci, lebo zrada by mohla byt tiez v spinacom rele resp. jeho pripojeni.
20:57:37
21.06.2006
21.06.2006

goodji
Celkem jednoduše. Když to chcípne tak není slyšet čerpadlo, a navíc je to u BMM celkem běžná závada. Dá se to zjistit i tak, že říznu zatáčku, auto "zdechne" čerpadlo není slyšet, ale přesto do něj jde proud.
Stále mi, ale nikdo nezodpověděl otázku co to spůsobuje?
Stále mi, ale nikdo nezodpověděl otázku co to spůsobuje?
19:40:01
21.06.2006
21.06.2006

Jocko
-> goodji: celkom by ma zaujimalo, ze ako si diagnostikoval, ze je to v cerpadle.
19:54:14
20.06.2006
20.06.2006

goodji
Tak nevím, u nás mají originál Bosch za 1280,-. Ale stejně by mě zajímalo co tu závadu spůsobuje.
21:17:16
18.06.2006
18.06.2006

rapidmen
Já už tohle zažil taky.BMM je pěkná bestie.Nový čerpadlo stojí okolo 2000 v replice.Pochybuju, že na tom něco opravíš.Jinak sem sehnal za 500 starší a jak to jezdí!

20:10:12
18.06.2006
18.06.2006

goodji
Mám problém s palivovým čerpadlem ve Fa94 (Monomotronic). Pokud se třeba otáčím ,nebo říznu zatáčku, tak se čerpadlo zastaví a auto pak nejde natočit. Musím několikrát vypnout a zapnout zapalování, než se zase chytne. Ve dvou servisech mě řekli, že je to celkem běžná závada objevující na 120-150 tisících kilometrů. Nikdo mi, ale nebyl schopen říct co tuhle závadu spůsobuje. Jeden z mechaniků už tyhle čerpadla "pitval" ale co ji způsobuje nenašel. Má s tím někdo zkušenosti? Víte co to spůsobuje?