skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Nestartuje za tepla
Tak tohle mi dneska začal rapid dělat

-> Magiver: pak napis jak si dopadl dela mi to to same...
-> ace ventura: Díky za tip - vyzkouším
.

-> charon: Olej i filtry jsem měnil - to dělám u každého auta, jen na ty svíce jsem zapomněl...

-> Magiver: podobnej problém jsem měl taky, teplej motor jsem po 10 minutách startoval s plnym plynem ale i tak to stálo za prd, víc prochladlej šel v poho. Chyba byla v karburátoru: shodou okolností jsem řešil nepravidelnej volnoběh. Po jeho sundání byly volný všechny štefty v potrubí a těsnění pod víkem taky nic moc, takže výměna, profouknutí a naštelování a teď nastartuju bez plynu na drc po chcípnutí při jakýkoliv teplotě
Tohle se u tato faveca stavalo pravidelne, pomahalo startovat bez sytice s plnym plynem a okamzite po naskoceni plyn ubrat. A byt tebou, tak bych vymenil svice, filtr (vzduchac, benzinak a olejovej i s olejem), to by podle me mela byt prvni vec, kterou kazdej clovek udela, pokud koupi jety auto.
Zdravím, tak jsem si včera se dvěma spolučestujícími zatlačil zhruba 500 metrů...
Prostě jsem zastavil, zhasl motor, po 10ti minutách chtěl nastartovat - starter točí s motorem a ... nic
. Tak to po chvilce zkouším znova a zase nic, ani po "našlapání" pedálem plynu. Tak zkouším po chvilce startovat se sytičem bez plynu, bo to kdysi když to podobně nešlo nakopnout pomohlo... ani boha
!
Tak jsme se jali auto tlačit, ani po několika pokusech nic
. Úplně vyčerpaný
jsem to naposled zkusil natočit a ... najednou motor okamžitě bez protestů naskočil a předl stejně jako předtím
... Bylo to asi 30 minut od prvního neúspěšného pokusu.
Ptám se, v čem je krpa? Teplý motor nestartoval ani při roztlačení a "relativně" studený úplně v poho
.
Jen pro doplnění, motor je 120 s karbecem SEDR, úplná sériovka, ale má něco za sebou (120tisíc km)
.
Mohl by tento problém být způsoben špatnými svícemi - nevhodná tepelná kapacita (nebo jak se to nazývá)? Ještě jsem je neměl venku - mám to auto krátce...
Nebo hledat chybu někde jinde?

Prostě jsem zastavil, zhasl motor, po 10ti minutách chtěl nastartovat - starter točí s motorem a ... nic

Tak jsme se jali auto tlačit, ani po několika pokusech nic

Ptám se, v čem je krpa? Teplý motor nestartoval ani při roztlačení a "relativně" studený úplně v poho

Jen pro doplnění, motor je 120 s karbecem SEDR, úplná sériovka, ale má něco za sebou (120tisíc km)

Mohl by tento problém být způsoben špatnými svícemi - nevhodná tepelná kapacita (nebo jak se to nazývá)? Ještě jsem je neměl venku - mám to auto krátce...

Nebo hledat chybu někde jinde?