axialni vule klikoveho hridele

prohledat
91 příspěvků (zobrazeno 51 až 91) od 27.02.2006 do 06.04.2013, založil/a kliste
řadit dle data
15:19:04
01.03.2006
Max
-> Labros: nejtenší je ten origo...
15:06:18
01.03.2006
Labros
jenže on psal že tam dal nejtenčí kroužek, ne kroužek na přebrus...
14:32:40
01.03.2006
Max
-> fanda_bl: já jsem měl podobný problém. Když jsem dělal GO kliky na 120ce. Když jsem stáhnul přebroušenou kliku,skoro se netočila. Koupil jsem originál axiální kroužky a bylo po problému. Ten chlapík co dělal přebrus axiální hranu nebrousí. Jinde by problém neměl být.

To že ten motor má mít najeto 30tis KM neznamená,žej e vše OK. Ale je to tvoje věc.....

Jak jsem psal (i saky) minimálně šály rozhodně vyměnit. Nestojí to tolik penez.

To je jako bys tam dal víko rozvodů z tý feldy s tim,že to má jen 30tis km,tak tam to gufero necháš.... 2
13:12:46
01.03.2006
Saky
saly se na rozlozenem motoru meni vzdycky a pokud to davas z jednoho bloku do druhyho tak se snad ani neni o cem bavit..
13:11:42
01.03.2006
Saky
tak nech prebrousit axial na klice pak uz se to tocit musi.. nejak nechapu co jsi myslel tema dilama je klika kolem loziska jsou axialni krouzky a pak uz je jen ta pritlacna podlozka ta se lisi ve favu a ve felde za predpokladu ze je to felda 98a vejs.. (ta podlozka ma mensi diru) a pak uz je jen rozvodove kolo a remenice nic vic tam neni ani ve felde ani ve facku.. resp jeste tam samozrejme muzou bejt podlozky na vymezeni rovnobeznosti rozvodovych kol ktere maji opet nejakou toleranci v raud desetin milimetru.. proste chcesli to delat tak jak to ma byt musis mit hodinky, ta vule tam bejt musi a pokud nechces pretacet axial tak jednu tu podlozku co se dava k rozvodum ma 0,2mm myslim vloz na kliku pred tu opernou podlozku axialniho krouzku pak uz se ti to tocit bude urcite ale zase muze vzniknout velka vule.. proste to musis zmerit.. a nebo nechat tak aby se to tocilo..
10:41:43
01.03.2006
kliste
-> Labros: jj presne tak... napadlo me neco necat stocit nebo jeste zeslabit ty axialy, ale aby zas nebyly moc slabe, kdyz to jsou nejslabsi dostupne.....
10:38:41
01.03.2006
kliste
-> Saky: macha bohuzel nemam mam andrewse.......

nemohu delat mereni na cepech a pod., protoze nemam micro metr, ale vychazim z toho, ze tato mereni nebudou treba, kdyz byl motor (felda) ve vybornem stavu

v andrevsovi jsou na klice jeste dalsi 2 veci pred remenici (ktere jsem z feldy nevyndal)

pokud bych je tam dal, tak s klikou po dotazeni nehnu (jedna se o misku pred simeringem a jeste nakou podlozku -popsan je ale motor 781.136B a ja to mam z 781.136M, tak asi proto

slo mi o to, ze kdyz je predepsana vule 0,01-0,1, tak jestli to moho dat dohromady uplne bez vule, axialy jsem koupil nove nejtenci, alespon tak mi bylo receno a vule stale zadna neni, pokud bude vule, tak preci klika pujde lehko ne?

zminil jsem se o tech vikach, protoze jsem chtel dat vsechno demontovatelny z feldy do ty 742ky, coz uznavam nebyl zrovna dobry napad

v knize je popsana GO, tzn vsechny dily nove, ne jak tu casto ctu motor po kompletni GO a pak z toho cloveka vypadne ze vlastne jen vycistil blok a ja davam veci z feldy, samo lepsi by bylo z fabky, ale vyslo by to x-nasobne draz

jeste pokud se mohu zeptat, jestli je teda potreba dat nove salky a znova to zajet, to je jedine o cem bych uvazoval z duvodu, ze klika sedi v novem bloku, ostatni veci jsou stopro stejne a proto je ponecham vc.salek na ojnicich

jinak ty salky nemaji zadne typicke poskozeni popsane v andrewsovi...... (vylestene velke plochy, krivo opotrebene, zasekle necistoty, vytrhani casti atd.)

10:21:19
01.03.2006
Labros
-> Saky: a myslim že se neptá, jak se měří axiální vůle kliky, ale co s klikou když je vůle tak malá že se klika neotočí, což už se v Andrtovi nedočte a proto se ptá člověka s praxí. a tak asi čekal že mu poradíš něco jako (nevim) třeba že má nechat přebrousit čelní plochu prvního ramene, a ne že se má kouknout do Andrta.
10:13:25
01.03.2006
Labros
-> Saky: já si nebyl jistej než jsem to psal, tak jsem se kouknul do Macha a četl jsem tam (cituju) "mazacími drážkami k rameni" a v další větě o předním kroužku "mazacími drážkami dopředu" a tak myslím, že jsem to napsal správně - drážkama od sebe, a podle Macha jsem to i dělal - i když je možný že teď to chápu blbě a tenkrát dobře, musel bych se kouknout ještě do Andrta ...
09:24:45
01.03.2006
Saky
no a co ti na to clovek ma poradit? kdybys napsal neco ve smyslu vzal jsem si Andrta kde je popsano jasne jak merit axialni vuli a tak jsem to udelal a nefunguje to tak neni problem poradit.. (takova situace by totiz nikdy nenastala.. ) me je to jedno ja poradim v podstate kazdemu ( i kdyz treba stylem at si to nejdriv precte v Andrtovi a az kdyz pak neco neni jasny tak mu poradim, ale vadi me takovej ten pristup kdyz nekdo neco rozebere ze to neni problem a pak kdyz zacne skladat tak se pta na kazdou kravinu.. proste kdyz neco chci delat tak si o tom nejdriv neco najdu, a nebo mam aspon nejakej obrazek jak to ma vypadat slozeny-) pak by se tady nemuselo resit jak slozit rozebranej starter jak dat axialni lozisko jak dat salky atd.. ono ani nejde o to ze by clovek neporadil ale z textu si to kazdej muze predstavit jakkoliv a slozit uplne blbe a uz pak vidim ty komentare udelal jsem to podle navodu z virtu a posralo se to.. -) a osobne kdyz neco nevim tak stejne se zeptam nekoho kdo tomu rozumi nebo prectu v knize o dane problematice.. urcite bych se nespolehnul na neco co me rekne Franta Vomacka z virtu kterej uz prece nejakej ten motor postavil (zvlast kdyz ve skutecnosti motor sotva videl a teoretizuje o GO z podobne nasbiranejch rad.. )
09:14:57
01.03.2006
kliste
-> Max: no nerikam, ze by jse si me chtel dotknout......

,ale ze si ze me delate srandu a pisete, kdo co udal za prasecinu a ja se ptam preci proto, abych neco podobneho neudelal a 6tis. za slozeni motoru v servise nedam, to fakt ne
07:57:36
01.03.2006
Max
-> fanda_bl: já jsem se tě nechtěl nijak dotknout...

nepochybuju o tvojí šikovnosti a zručnosti.....

Ostatní,když si něco zku***,víš že si za to mužeš sám 4
01:14:25
01.03.2006
kliste
-> all: tento nesmysl delam jen kvuli legalite, asi jsem tam mel hodit celou feldu a sr*t na to, stejne mi nido behem 250ti tis. nekontroloval motor
00:42:29
01.03.2006
kliste
-> Max: jste priklad ze zivota3

stryc zadrel vacku u feldy na prostrednim lozisko, tak to roztahovali, po urvani 2.rozvodoveho retezu se to zacalo tocit a toci se to do dnes bez problemu 20tis. km4 3 to je extrem, ktery funguje9
00:35:58
01.03.2006
kliste
-> Saky: na to lepeni znam jednoho experta, ten loziska nenalisovava, ale lepi3 jednou se mu v nem podarilo zalepit kulicky a pak se divil, ze se to netoci, spojkovy lozisko lepi vzdy, preci by kvuli tomu nekupoval novy pritlacnak

-> Max: a dam i puvodni rozvody, protoze jsou OK a origo, pokad bych dal nove, tak vydrzi 1/3 co tyto, s mym stestim na nakup dilu4
00:20:05
01.03.2006
kliste
-> Max: samo, ze jsem nedal vyhlomejzdane salky z origo 742.136 nebo jejich kombinaci s novejma, jak jsem nede slysel, to bych byt totalni magor2 2 2
00:11:32
01.03.2006
kliste
-> Max: 1. proc bych daval nove salky po 30ti tis. km???, kdyz tyto jsou zajete, to bych byl sam proti sobe, dal jsem je tak, jak jsem je vyndal z felda bloku, nebudu zbytecne riskovat, ze koupim produkt druhovyroby:-)

2.sroub remenice jsem dorval co to jde, s klikou rukou hnu, ale lehce to nejde, starter s tim otoci, proti kompresi to nic neni, mam jen strach aby se to nezadiralo (na axialu ne na salkach4.....)

3.treba presahy jsem delal, tak ,aby pod dlouhou suplerou sla prostrcit 0,1mm merka a 0,15 uz ne

a davam tam kliku felda ze 135M r.v.1999

na mrkev jsem dal bronzove futro, jak to mela tisicovka :-)

jinak mi pripada, ze toto forum je nejake divne, myslel jsem, ze je proto,abych se mohl na neco zeptat tech co tomu rozumi, ja myslim, ze rozumim dost vecem od aut, rad poradim pokud vim......... ,ale prehozeni kliky z bloku do bloku delam prvne, tak nechci neco zbytecne zkazit
23:29:53
28.02.2006
Max
-> Saky: no je možný že jsem uplně nepochopil jakou kliku tam dává....nebo sem si to blbě přečetl.

Věc je to každýho na čem se to bude učit...

Já bych to na klice nedělal.

Neřikám že je na tom něco složitýho....ale jak píšeš...řešení je spousta. Už sem viděl hodně věcí... Když se pak "šikovný" mechanik sejde s rozubradou,který stanový že ten olej tak ještě vydrží.... tak z toho vznikne to co jsem koupil jako dobrej 120covej motor. ALe to je fuk,to nechci rozebírat. Mimo jiný,kvuli tomu jsem s tebou tenkrát mluvil. Sehnal jsem pána za hradce co to dělá. Klika výměnnou+ložiska a stálo to 800,což je podle mě dobrá cena.
22:52:26
28.02.2006
Saky
prave ze s klikou si hrat muze ono kdyz se mu to tocit nebude tak to nepojede.. ale kdyz udela nekdo blbe hlavu tak mu to muze par km fungovat.. prave ze on si prave hraje s fabkovou klikou seriovou nandat tak aby se netocila v podstate nejde.. kdezto fabkova se netoci zadna.. taky sem znal jednoho co me dovezl motor prave na dodelani axialu -) jemu se zase ztracel sroub remenice a vypadavala mu remenice a chtel to opravit-) a kdyz sem se ho ptal jak je to mozne jestli jako remenici utahoval podle momentu jak ma bejt tak napsal ze ne ze kdyz ji utahl ze starter neotocil motorem tak ji prej vzdycky trosku povolil dojel dotahl a obcas ztratil sroub-) jeste jsem zapomnel ze teda ten sroub lepil takze mu to vzdycky chvilku drzelo-) takze jak videt reseni je mnoho..
22:39:41
28.02.2006
Max
-> fanda_bl: no každej jsem nějak začínali...ale dělat pokusy s klikou neni dobrej nápad. kdyby jsi tam dával fabku tak neřeknu....

Jinak dal jsi nový pánve? asi ne...

To od toho potom nemužeš chtít,aby ti to vydrželo,když to poskládáš jak tě napadne...
22:03:19
28.02.2006
Saky
no ono kdyz se ti ta klika netoci-) tak ti nepomuze vypilovani ani deseti drazek-)
21:59:47
28.02.2006
kliste
-> Saky: aspon, ze tak, ja uz je chtel propilovat jeste na druhou stranu, abych mel jistotu:-))))))
21:11:59
28.02.2006
Saky
no kazdej mluvime o jinym-) no proste mazaci drazky musej bejt k ty casti co se hybe to je snad jasny..
21:04:14
28.02.2006
kliste
-> Saky: tak jsi me poplet celkem dost, ale jde o to o jakem lozisku mluvis,

labros mluvi o lozisku ulozeni kliky (1ze trech) a ty asi mluvis o axialnim lozisku, ktere tam jsou vlastne 2

anebo mluvis o vystupcich axialu tzv. nose? a drazka na neho je na viku hlavniho loziska
19:00:40
28.02.2006
Saky
Labros no ja Vam do toho teda nechci kecat-) ale ty destruktivni rady nejsou moc dobre-) i kdyz ono se to da pochopit asi jakkoliv.. tak nic..

proste drazkama k lozisku to musi byt-) a ted si vyberte co je spravne -)) BTW ja mam vzdycky pravdu-)
11:20:32
28.02.2006
Labros
-> fanda_bl: jo drážkama od ložiska ven..
11:19:59
28.02.2006
Labros
-> fanda_bl: tak já ten motor nahodil loni v květnu a jak říkám jezdim s tim málo... Ne nemám žádný problémy s volnoběhem ani s ničim jiným. Zajížděl jsem piánko stylem, zpočátku jsem točil do 3000, jak se mu začlo chtít tak i víc, zatim jsem točil maximálně něco pod 5000.

11:06:56
28.02.2006
kliste
-> Labros: orientace -myslis drazky k otocne cast, jo to mam..
11:05:15
28.02.2006
kliste
-> Labros: hm 5 tis. neni moc, cekal jsem, ze napises treba 50tis., ale po tech to uz treba bude tech 0,01, ja mam strach spis, aby se nezacalo zadirat, pokud se to ochodi,tak to bude dobry..... a treba s volnobehem problemy nemas, ono staci jak poklesnou tocky pri zapnuti vsech spotrebicu diky zatizeni altiku a toto bude mit asi podobnou funkci

a jak jsi ho zajizdel (pod plynem nebo klobouk style:-)
09:54:53
28.02.2006
Labros
-> fanda_bl: Ještě sem si vzpomněl, že jeden známý taky skládal motor (myslim že feldu) a jak to poprvý dotáhnul tak nemohl otočit klikou vůbec, tak to zase rozebral složil a už jo.

Jo a máš správně orientovaný ty axiály? To teda asi nemá na tenhle problém vliv, ale jen tak když už se o axiálech bavíme.
09:42:41
28.02.2006
Labros
-> fanda_bl: já mám s tim motorem najeto zatím cca. 5000km, jsem sváteční jezdec 4 Zatim v poho a jede přibližně stejně, akorát nevim jestli je normální že se začne dobře vytáčet až po tom co ho projedu po dálnici aspoň 20km na tak 3200-3500 otáček. Ale nezhoršuje se to spíš zlepšuje.
08:37:24
28.02.2006
kliste
-> Saky: no ja prave nemam vubec zadnou a ma byt 0,01-0,1mm podle andrewse
23:05:16
27.02.2006
jate-line
-> fanda_bl: Jo tak už je mi to jasné! Já jsem to zase dělal opačně:) cpal jsem fa kliku do fe bloku4
22:59:58
27.02.2006
kliste
-> jate-line: protoze ji mam a je ve stavu 30tis km a ta origo ma 550tis. km (musel by se na ni udelat snad 2. prebrus) byli na ni takove vule, ze hrozilo podjeti salek a je hrube poskrabana

bronzove futro
22:50:19
27.02.2006
jate-line
-> fanda_bl: Proč vubec davaš fe kliku do 136 bloku? Jak si vyřešil ložisko na drážkový hřídel z převodovky?
22:32:07
27.02.2006
kliste
-> jate-line: ta krouzky mam prave ty nejtenci.....
22:14:05
27.02.2006
kliste
-> Saky: njn co bys po me chtel, zatim jsem delal jen go motoru avia do trucku1

:-) tak to bych mel na tyden3 potrebuji aby vydrzel cca 100tis. km tzn. 2-3roky4

-> Labros: diky za objasneni tech vik, ja myslel, ze zalezi na salkach, samo jsem je dal podle cislovani

a kolik s tim axialem mas uz najeto a vpoho?

-> jate-line: jj dobre jsou, drazkama k casti co se toci, aby se to mazalo (proste, jak jsem to vytahl z feldy)

ale jeste mi tu nesedi jedna vec a to, ze kdyz sundam remenici, tak by ty ax. krouzky mohli vypadnout ze zamku a skripnout se8
21:43:18
27.02.2006
jate-line
-> fanda_bl: Axialní kroužky se dělali v různých tlouštkách normal 1,5 pak se lišily po 0,25 aspon na 120ku, nevim jak je to u 1368 Dal jsi ho tam vubec dobře? Nemáš je třeba otočené? Nos axiálu se muže taky skřipnout, když neni přesně v te drážce jak má být!4
19:48:38
27.02.2006
Saky
neni nad domorobo GO -)

axialni vule ma byt cca 0,2mm najdes v Andrtovi nicmene kdyz udelas 1-2mm pojede to taky-)) ono to sice poznas na zivotnosti ale kdyz tady ctu ze bezna zivotnost slozenejch motoru tady mistnich expertu je radove 100ky kilometru tak te to nemusi vubec trapit hlavne kdyz se toci-)22 co se tyka loziskovych vik bez komentare musis pouzit vzdy z puvodniho motoru.. a taky jsou ocislovany.. -)
19:11:43
27.02.2006
Labros
-> fanda_bl: víka ložisek musíš bezpodmínečně nechat z původního bloku! jsou opracovaný společně s blokem a prostě z motoru na motor se nepřendavaj.

Jinak mně taky šla klika po složení motoru a dotažení řemenice hodně ztuha, jiný axiální kroužky neměli. Kámoš mě uklidnil že hlavně že s klikou otočit jde, tak sem to nechal. Na tom motoru to není nějak znát, ostatně jak se zajíždí tak odpor kliky je menší.
18:54:13
27.02.2006
kliste
predelal jsem kliku z feldy do bloku origo 136 a kdyz pritahnu remenici, tak s ni nemohu pomalu otocit -jde velmi tezko(dal jsem ji tam tak, jak byla ve felda bloku), co s tim dat slabsi ty podlozky?, kde se daji sehnat (v mototechne rikal, ze je jen jeden rozmer), jake se delaje rozmery?, diky

a jeste me prekvapila 1 vec, kdyz jsem dal feldacka vika hlavnich lozisek, tak klika na nich mela vuli, dal jsem origo vika z 742.136 a je bez vule, to je divne ze?, kdyz jsou stejne salky.......
Extreme Tyres