navnada, dve videjka :)
www.geminiracing.wz.cz/sk
oda130gr1.3gp
www.geminiracing.wz.cz/sk
oda130gr2.3gp
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
varim , varis , varime
takze opravili sme mierne utopene vlozky, vsetko poriadne dotiahli a je to parada..... videa su, len vsetko je potme......
-> Gemini: To jsem cekal, ale jde mi o to "d" na konci

-> King: nieco podobne, co pre moravakov slovo "Toz"

2 Gemini: Sice OT, ale smim se optat, co si predstavit pod slovenskym vyrazem "hold"?

hlava je prerovnana a znizena, bez prasklin.....na lestenych spalovakoch by som to videl
hlava je na 100 percent rovna a bez prasklin? uz x krat som sa presvedcil nekupovat lacnejsie diely z polska madarska a chiny proste ak mas peniaze tak radsej origo diel.
i ked tych uz teraz asi nie je vela kedze sa uz nevyrabaju.
i ked tych uz teraz asi nie je vela kedze sa uz nevyrabaju.
hold, bohuzial sme mali nejake madarske tesnenie :( :( teraz ideme aj vlozky vypodlozit
gemini skusal si zvysit tlak v okruhu + nemrznucu ktora ma tiez iny bod varu ako destilka?pri predpoklade ze vsetko v okruhu je v poriadku.ale teraz som si spomenul ze si mal tesnenie odpalene takze out of topic
karco ma pravdu, je malo ludi (ako som ja) ze si vsetko robim doma sam.......jedine co neviem v garazi spravit je ostra vacka

ale ved to je skoro vzdy ze chybicka sa vloudi.
moj oco tiez dotahuje hlavu od oka a bo od ruky ako hovori ale ked som dotahoval hlavu ja tak som si zohnal momentak a zistoval som ako ju dotiahnut inak je favo inak klasicka skodovecka hmm mal som z toho hokej.
moj oco tiez dotahuje hlavu od oka a bo od ruky ako hovori ale ked som dotahoval hlavu ja tak som si zohnal momentak a zistoval som ako ju dotiahnut inak je favo inak klasicka skodovecka hmm mal som z toho hokej.
-> karco:
to vies, uz mam plne zuby tych mudrlantov na TKS co ani sviecky nevedia vymontovat a budu sa o niecom hadat.....
a ja ked sa snazim, robim, tunim, obcas sa nieco prihodi.... ved sme len ludia :o)
to vies, uz mam plne zuby tych mudrlantov na TKS co ani sviecky nevedia vymontovat a budu sa o niecom hadat.....
a ja ked sa snazim, robim, tunim, obcas sa nieco prihodi.... ved sme len ludia :o)
-> karco: 100b
,clovek sa najviac nauci z vlastnych chyb

kto nerobi nekazi

chyba sa stala a ja sa priznavam..... clovek sa uci na vlastnych chybach.....

gemo: to nemyslis vaznee vsade sa ukazujes ako ladic a tuna teraz napises ze nemali sme momentovy kluc zatiahli od oka a potom sme tocili 7000ot/min
-> karco:
hlava bola robena dobre, pekne zrovnana
problem vidim to, ze sme zrovna nemali k dispozici momentovy kluc a zle sme dotiahli hlavu.......motor bezal, nieco islo do vody a az potom sme hlavu dotiahli na fest........cize nasa chyba
hlava bola robena dobre, pekne zrovnana
problem vidim to, ze sme zrovna nemali k dispozici momentovy kluc a zle sme dotiahli hlavu.......motor bezal, nieco islo do vody a az potom sme hlavu dotiahli na fest........cize nasa chyba

tipoval by som to na hlavu ak s termostatom nebolo hybane a hlava bola "robena" moze byt problem aj tam nieje tam uz som sa s tym stretol na S130
takze je to tesnenie pod hlavou (nemalo ani dva tyzdne !!!!! )
bolo prehorete, vidno strukturu tesnenia - take sito

bolo prehorete, vidno strukturu tesnenia - take sito
Vono to s tou pumpou neni tak jednoduchy. Na upravenejch motorech se pokud vim dava minimalne vetsi remenice na vodni pumpu, protoze "normalne" zprevodovana pumpa uz v takovejch otackach "seka vodu" a jeji ucinnost jde do haje....
auto je len na letnu prevadzku..... to by zas nevadilo, tesnenie pod hlavou je nove, s termostatom sa nehybalo, dovtedy fungoval dobre
Bez termostatu se to zvlášť v zimě vůbec noëohřeje a to motoru vůbec nesvědčí. Řek bych že tam bude jeden ze zmiňovaných problémů, nebo taky může bejt termostat obráceně...

nebude se ti to zahřívat, protože to bude pořád proudit,,,,,,,,,,bude větší spotřeba, protože motor nebude ihřátej na správnou teplotu.........termostat by to ale měl stíhat........co těssnění pod hlavou
dame prec teleso termostatu a casom uvidime co to bude robit
-> Gemini: a aky termostat tam ma? su aj s mensim tanierikom... tz. nizsie prietok... vodna pumpa totez... 135-6 maju vetsie lopatky... a ked uz nechce tam dat olejovy chladis?
-> Gemini: spíš bych se podíval na vodní pumpu, termostat či chladič. Myslím si, že by se to mělo uchladit.
kamosova S130 - uprava na 75 koni (278 vacka)
vsetko bolo odvzdusnene, no pri riadnom nakladani ( 7000 ot/min) vyvarilo vodu.....termostat nestihol otvorit
vyriesim tento problem tym ze dam vnutro term. prec ??? na mojej to funguje
TNX
vsetko bolo odvzdusnene, no pri riadnom nakladani ( 7000 ot/min) vyvarilo vodu.....termostat nestihol otvorit
vyriesim tento problem tym ze dam vnutro term. prec ??? na mojej to funguje
TNX