-> Gemini: verit si clovek veri,ale netreba to prehanat a s vrtackou nerobim kazdy den a preco si to neulahcit tym stojanom ,len polozis hlavu-uchytis-das vrtak a ides a v druhej ruke mozes mat kalistek takto si ja predstavujem pracu
už sem ten motor vycuknul ven a je tam jinej takže kdyby někdo chtěl erkovou vačku C vahadla nebo cokoli z eráckýho motoru je to na prodej .. jo bacha stala se mě drsná věc po montáži novýho motoru sme ve spěchu zapoměli zašroubovat pravou dolní sedmnáctku šteft co drží motor a převodovku spolu a dneska při jízdě se to povolilo natolik že mě setrvák začal frézovat převodovou skříň docela hukot takže si dejte bacha a nezapomeňte na žádnej šroub
tak tak,ono to ide trpezlivostou,len treba mat aj vybavenie,ja by som to nerobil,nakolko nemam stojan na vrtacku a neviem ci by som mal nervy vrtat len rukou
mne pred tyzdnom zostal steft v hlave, tiez zarovno.....nevedel som co stym, chlapik mi poradil, tak za hodinku som to odvrtal , postupne vacsimi vrtakmi, a zavitnikom znovu prerezal.....a je to uplne krasne......treba trpezlivost
nezahadzuj rko skus si urobit jamku jamkarom aby sa dalo vrtat daj to na stolovu vrtacku a dobra zasoba vrtakov a dobry nie zo supermarketov to spravi hlavne v klude(ked sme mi mohli odvrtat srob na motore ktory bol v skodovke a rucnou vrtackou len baj ocko za pomoci kolmeho pravitka tak to musi ijst)
tak na to seru veškerá snaha dostat to ven selhala takže blok pocestuje do sběru ale chci se zeptat o kolik se proti sérii zvedne u klasickýho motoru š120 výkon když se použijou C vahadla a ERková vačka ? nesníží se tím nějak razantně životnost ?
jak to dělaj třeba v servisech ? neřikejte že by nikdy nákej šroub neurvali ? motor je to 110R tak je mě líto ho vyhodit když sem ho nedávno koupil za nákou vyrachtanou stodvácu + další investice..jo a je možný že může bejt v hlavě trhlina která není vidět ? neustále mi mizela kapalina z chlazení a pod víčkem byla emulze ale těsnění nikde nevypadá přerušený a taky byla voda v oleji tak kudy se to tam mohlo dostat když těsnění bylo ok ?
Já měl zalomenej asi 1 cm pod ůrovní,ale podařilo se mi ho navrtat a vývytníkem vytočit ven...Zkus si tam udělat důlčíkem důlek aby ti vrtačka neklouzala do strany a odvrtat menšim vrtákem než je šroub + pak vytočit vývytníkem....Možná by pomohlo i to nějak prohřát...
poznam to stalo sa nam cosi podobne.postup jamkovac oznacit a jemne vrtat najlepsie ak mas cas tak blok vybrat von a na stolovej vrtacke by to malo ist dobra zasob malych vrtakov a zvacsovat.inak uz len ta vymena bloku no ak mas napr origos 742.135/136 tak to chapem inak ak je to 120,105 alebo favo tak by som to ani neriesil
Xfunny: nejde navařit protože je zalomenej přesně v úrovni bloku a když už tak se při povolení stejně urve když to nevydržel vlastní šroub tak tu sílu nemůže vydržet ani matka se svarem ...
Johny Death: a jak si to udělal ? můžeš mi napsat postup a vybavení ?
Existují vytahováky, ale kvalitní seženeš tak okolo 7kil a výsledek je nejistý, protože ho klidně můžeš zalomit. Opravdu je to smutné, ale nejlevněji vychází koupit jiný blok. Také jsem to řešil, dokonce jsem ty šrouby i do značné míry odvrtal, ale je problém, že ty závity jsou hodně hluboko a hodně dlouhé, takže běžným závitníkem se stejně nechytáš.
existujou tzv. ,,vytahovaky!, je to taky drahy jak prase ale sou to naky spesl vrtaky kterejma vodvtas vsechno, kamos to pritah z prace ze servisu a slo to jak kdybys vrtal tu nejhorsi 10 ocel
Vyjiskření je drahý jako svině to se používá jen u věcí kde sna není možná náhrada výměnou motoru to chci řešit až jako poslední možnost .. to se nedá fakt nijak odvrtat ? dělal ste to někdo ?
Vyjiskrit :o) lepsi a levnejsi ale bude jinej blok...
Jinak se jeste uvadi metoda odleptani koncentrovanou HNO3. Navrtat diru, nalejt nechat pusobit, po case odsat a znovu.... vychzni se z toho, ze samotna HNO3 hlinik nezre.
zdar lidi tak sem dneska utrhnul na hlavě ten horní první šroub nešel ven ani za prase .. je zalomenej přesně v úrovni bloku a odvrtat normálním vrtákem nejde vrták se po něm jen klouže jak jinak ho mám odvrtat abych říznul novej závit ? a navařit na něj kus železa nejde je brutálně zažranej do bloku vždycky se to urve .. co jinýho s tím bez demontáže motoru ?