Problém-rychlost

prohledat
37 příspěvků (zobrazeno 1 až 37) od 09.12.2005 do 07.03.2012, založil/a Mišell
řadit dle data
20:45:13
07.03.2012
mereksk
Takže oživím tému a doplním informácie keďže problém pretrváva no už sa trochu pozmenil.

Sviečky to neboli, rozdelovač po úprave a už sa to chová inák už to necuká ale jednoducho pri napr 100km/h zaradenom 4 rýchlostnom stupny to po stlačení plynu na podlahu začne spomalovať - dusiť bez trhania no predsa to isté 5tka. Odhadujem problem v karburátore no neviem na čo sa v nom zamerať. Otryskovaní je správne ( karb 136 dif22-24 trysky podla tabulky pre 136). Tak teda na čo sa mám zamerať ? karburator je čistí, neprehnutí, klapky chodia dobre 2 komora sa otvára.
21:25:04
08.01.2012
ferrari
No tak vymeň tie sviečky a budeš vidieť, no.
20:56:15
08.01.2012
mereksk
NO ono to ťažko popísať je to taký mix ako keď sa auto dusí no zároveň nepravidelne odpaľuje , ono v tom hluku a tej rýchlosti ......... ak som povolil plyn napr na polovicu chovalo sa to rovnako.Tento problém sa ale ukáže viac v kopci ako na rovine teda v trojke nie pri 5300 ot ale už pri 4500ot

4 prevodový stupen cca 4000 až 4500 ot a vyššie nejdeme a škube to .

A do toho vlakna zo spotrebou napíšem no až si budem istí že ozaj klesla, aby som po 2 týždňoch znova nenariekal "Help žerie to celé okolie aj z mojou penaženkou ale motor je ok, ufoo " Takže najprv naškriabať peniaze na plnú nádrž po vianociach a ide sa do merania.
upraveno 3x, naposled 08.01.2012 20:58:56
20:35:55
08.01.2012
ferrari
Ešte ak je problém v benzíne, tak keď začne auto vynechávať, tak pri pridaní plynu sa to zhorší, až naozaj motor prestan eísť úplne...až kým sa nepovolí plyn a teda zníži spotreba a dotečie benzín.
20:33:51
08.01.2012
ferrari
Njn, ono sa ale dá poznať, kde je problém - ak proste motor začne akoby vynechávať (vo vysokých otáčkach ide na 3 valce), tak je to skôr zapaľovanie, ale ak sa motor roztrasie a totálne prestane ísť, tak nie je benzín...

Inak ak ti spotreba klesla, mohol by si napísať aj do toho vlákna 4

A inak máš pravdu, benz. pumpa je jednoduchá, veľmi tam nemá byť čo zlé...ale stačilo trebárs chýbajúce tesnenie pod nádobkou odkaľovača a ajhľa, už to nešlo.

Jo a sviečky by som prevetívne vymenil, predsa stoja tak ale 120 CZK.
20:03:09
08.01.2012
mereksk
-> ferrari: No spotreba by som povedal klesla po výmene karburátora no zároveň stúpli teploty vzduchu. Poslednú dobu som najazdil málo takže nemôžem potvrdiť že je to 8 L /100km no 13L už to nieje určite. No nerobím ešte unáhlene závery.

Pumpa aspoň čo som ju skúšal funguje správne no dal som vrchnú čast zo starého typu kde sa dajú ventily rozobrať. Neviem si predstaviť čo by na nej nemalo fungovať veď je to jednoduchá súčiastka = ak sú ventily ok a prepuštaju v správnom smere a udržia tlak v závernom smere + ak je nová membrána založená správne neviem si predstaviť čo by tam mohlo blbnúť no ak máš typ .... budem rád .

Takže tie BOSH FR8DC by som skúsiť mohol aspon by som vedel či môžem vylúčiť tie D14YC
17:20:12
08.01.2012
Matthes, záškodník z TechWebu
Ja jezdim posledni dobou jen Brisk a pohoda. Ale nekdo si potrpi na znacku. Treba Tuneř2 neda dopustit na NGK. Za tu cenu jsem zadnej rozdil nepozoroval.
17:15:52
08.01.2012
Kočislav
-> mereksk: S těmihle Bosch svíčkami jsem byl ve své 136 velice spokojen, s Brisky současné výroby nikoliv.
17:13:01
08.01.2012
ferrari
Ja by hľadal problém v prívode paliva - podľa mňa to čerpadlo stále nemáš OK...a čo, spotrebu si vyriešil?
12:18:53
08.01.2012
mereksk
Je to š136 boli tam také aj predtím a nepozoroval som problém len teraz tam mam D14YC no vo vysokých otáčkach na 3 a 4 prevodový stupen to ako keby vynecháva a prestane tahať ( uberanie plynu atď nepomáha ) Jednoducho 1 ide v pohode do 6000ot, 2jka tiež 6k trojka ale už pri 5000 ot začne škubať vynechavať a 4rka v podstate hned po preradení (tj viac ako 110 to neda) jedine keď dam 5tku tak idem ( i keď neviem do kolko no tiež zrejme prestane dosť skoro ťahať no nemám na pokuty - neskúšal som ) SP4.22. Karbec 136 dával som aj chudú aj bohatu zmes no nema to vplyv maxilmane na pružnosť.
upraveno 1x, naposled 08.01.2012 13:02:45
12:01:21
08.01.2012
vhml
-> mereksk: Boschí 8čka bude na úrovni brisku 17. Nepíšeš jaký máš motor, tak těžko soudit, ale je to svíčka víceméně vhodná jen do motoru 135
11:49:29
08.01.2012
mereksk
Mám tu sviečky BOSH super plus FR8DC +6 je lepšie ich použiť namiesto D14YC ? Dnes som skúšal rôzne nastavenia karburatora no problém pretrváva.
16:52:29
03.01.2012
mereksk
No to som tak nejak intuitívne urobil no nepomohlo, podradil som a stále to šlo tak na ho*no.

Keď tak spomínam raz mi to urobilo aj na predchádzajúcom karburátore 120ls no teraz pri karburátore 136 to robí ešte viac ( hlavne v tom jednom a istom kopci so stúpaním viac ako 12% ).

AC pumpa tiež medzi tím prešla menšou opravou a výmenou vika v ktorom sú ventily no robilo to i predtým i teraz takže pumpu by som tiež vylúčil.

Alebo to je v zapaľovaní, sviečky tam mám totiž D14Y namiesto D15Y, predstih cca 7st. uhol kont. 54st.
upraveno 1x, naposled 03.01.2012 16:57:31
15:30:48
03.01.2012
darabos
-> mereksk: ako pises problem by som hladal primarne v dodavke paliva. Ked vynechava skus ubrat na sekundu-dve a potom pridat znovu, ci po naplneni komory zase pojde.
15:06:56
03.01.2012
mereksk
Nebudem zakladať novú tému a teda napíšem môj nový problém tu. Keď idem po rovine tak 1,2,3 tahá pekne bez dier v plyne až k 6000 ot/min, keď pri 95km/h preradím z 3 na 4 taktiež bez problému no ak preradím z 3 na 4 pri 105km/h tak zrazu začne v 4rke vynechávať ( ako keď dochádza benzín) môžem dať 5tku a idem normálne .

Ďalej ak idem do prudkého kopca rozbehnutí napr. 100km/h na 4 alebo 3 tak to v kopci tiež začne vynechávať ( ako keď dochádza benzín ) a zrazu spomalím až na 45km/h 2 prevodoví stupeň.

Po čom mám pátrať ?
12:07:19
15.12.2005
XFunny
-> Labros: dira v plynu ale ne 1s, prechod mezi 1 a druhou to jen zlehka cukne ,je tam takova mezirka....jinak ja to mel 1s...
17:28:40
13.12.2005
Milos
-> Mišell: nelaboroval si s tryskama ? na 2hem stupni ? (ne zakladni skoly)3
17:25:08
13.12.2005
Labros
-> Mišell: Takový věci jako karbec nebo rozdělovač se daj dělat i před panelákem 4 a nejen já to úspěšně aplikuju i přes zimu 4
17:13:47
13.12.2005
Mišell
-> Labros: Jj,"díru v plynu" mám taky,ale začnu to řešit až zjara,pač jsem se rozhod že auto strčim na zimu pod plachtu a jezdit nebudu...a navíc abych teď dělal něco na parkovišti před panelákem(jako skoro všechno doposud1 ,tak na to už je krapet zima...
10:35:52
13.12.2005
Labros
-> XFunny: To je něco jinýho, díra v plynu to je typický když špatně funguje přechodovej systém, tzn. zanesená volnoběžná nebo přechodová tryska nebo nefunkční (netěsná) podtlaková regulace nebo všechno z toho. Taky jsem to zažil...
01:37:05
13.12.2005
XFunny
-> Mišell: Mi to delalo taky sice ne jak tobe ale kdyz jsem seslap plyn->motorova brzda a pak za 1s to jelo, vymenil jsem kladivko, condik, a pro jistotu jsem vycistil kompletne karburator, v karburatoru by to mohlo byt injektorem a tou sklenenou kulickou pod nim..nevim udelal jsem vsechny tri ukony naraz tak nevim v cem to presne bylo ale typoval bych to na karburator!!!! protoze elektrika by tohleto nedelala, to by to nejelo od urcitych otacek vubec....treba spatne kable to delaji, na predstih to nema vliv!!!! +-15 a jede to vzdycky ale jde to spatne do otacek.....hledej zavadu v karb....akceleracni pumpicka.....atd...
20:16:16
12.12.2005
Mišell
Takže jsem vyměnil víčko(mimochodem to kokotský průhledný bylo pěkně v pr....),ale problém se nevyřešil...každopádně to asi vypadá na hladinu benzínu v karbu(jak psal Labros-díky:) ,tak to zkusim nějak poštelovat...
22:36:33
10.12.2005
Mišell
-> Hurdis: Jen počkej,ještě rád si ho na Rozkoši koupíš3 -> King: Každopádně začnu víčkem a pak uvidim...v pondělí vyzkoušim a pak napíšu další poznatky.

Každopádně děkuji všem zúčastněným za radu.
19:30:12
10.12.2005
King
Tech udaju pro identifikaci zavady je proste malo. Kazdopadne bych zrusil to pochybny pruhledny viko rozdelovace. Zabrouseni kontaktu v prvni fazy taky stoji za pokus. Ja jsem vysel z nedavny zkusenosti, kdy mi kleknul kablik mezi favorozdelovacem a ETZ. Takze jsem z utrob auta vyhrabal predchozi zaslouzilej rozdelovac, kterej ma nalitano skoro 170tkm a diky tomu, ze ma uz dvakrat pervrtavanou douru pro čep unasece a pouzit jsem musel origo cep, byla vule unasece brutalni. Po namontovani a nastaveni stejnyho zakl. predstihu, jako s puvodnim rozdelovacem, se ovsem jindy poslusna shade zacala chovat hodne podobne jako v Misellove pripade. Toz tak. Jinak je to na delsi vyzkum....
16:41:56
10.12.2005
PeterP136
-> King: Myslim ze u zasluzilych kontaktnych rozdelovacov je prvym krokom nie stelovanie odtrhu na kontaktoch ale ich vymontovanie, zahodenie efektnym oblukom do najblizsieho smetiaka a nahradenie novymi. S kraterom a sopkou velkosti 0.5mm a viac sa vela na odtrhu nastelovat neda 4 . Finalne riesenie je az favo rozdelovnik 5 .

Inac ked sa auto divne cheje v zabere, tak je to proste sustavne vynechavanie jedneho alebo viac valcov. Pritom nedokaze akcelerovat, mozno trosku a do kopca ma problem s udrzanim rychlosti. Moze to byt vselicim. Osobne by som pozrel v tme aka farebna hudba blika na motore a podla toho vymenil postupne vsetky VN casti zapalovania. ALe aj tak mi to pripada divne, lebo s paradne znicenymi svieckami, kablami,kontaktami a vekom rozdelovaca mi taketo volaco skodovka nerobila. Mozno sa nejaka podtlakova regulacia ci uz na rozdelovaci alebo karburatore zasekava.
16:16:51
10.12.2005
Hurdis
-> Mišell: schválně zkus vyhodit to průhledný víčko rozdělovače a dát tam zpátky poctivou klasiku, co to udělá, už jsem slyšel od několika lidí, že problém může být právě v tom "laděným" víčku4
16:00:08
10.12.2005
COL
Pokud je to presne tak jak pise, tak podle mne bude problem bud a) v priprave smesi, nebo b) v VN casti zapalovani.

ad a)

pokud to "brzdeni" nastane ihned, neude problem v pumpe, protoze by to na chvilicku mela pokrejt zasoba v plovakovce. Pokud "brzdeni" trva stale - nebude to ani akceleracni pumpicka. Konkretni pricina by se ale zjistila az rozebranim karbu. Osobne bych si tipnul na problem s prechodovym systemem 2st.

ad b) Podle popisu bych to na predstih nevidel - tim ale nerikam, ze problem nemuze byt v rozdelovaci - treba v jeho vicku. Pokud se splapne hodne na plyn, vzroste kompresni tlak ve valci a je treba vyssi napeti na to, aby preskocila jiskra (maximum tohoto napeti je potreba v oblasti max. tociveho momentu pri plnem plynu) - pokud VN cast neni cista a nema dobrou izolaci muze se stat, ze jiskra preskoci jinde a smes zustane nezapalena - tj. prestane to jet, problem se muze tykat jak jednoho tak i vice valcu, podle toho, kde k prurazu dojde. Problem muze i vicko rozdelovace spinave zevnitr, nekdy se muze stat, ze jiskra (ac se to zda na prvni pohled nemozne) skoci na kabel jine svicky - pricinou muze byt spina na vicku, svicka s extremni mezielektrodovou vzdalenosti, spatny kabel nebo kombinace zmineneho.

Podobnou zavadu jsem nedavno mel, projevovala se pri vetsim plynu v oblasti cca 3500 ot pri provozu na lpg - tedy v rezimu nejnarocnejsim na izolacni parametry zapalovaci soustavy - pricinou byla spatna izolace kabelu u rozdelovace - jiskra skakala na hlavu.

Mimochodem doporucuju obcas prohlednout bezici motor v naproste tme - budou dobre videt mista, kde nejaky problem je, nebo muze byt.
15:30:09
10.12.2005
King
....a prvni krok bych udelal montaz novejch svice samozrejme predepsanejch pro 136ku - DR15...
15:29:03
10.12.2005
King
2 Misell: Prvni podezrela vec je rozdelovac, ten je potreba privezt do chodivyho stavu. Predpokladam, ze to bude zaslouzilej obycejnej kontaktni rozdelovac s brutalnima vulema a pravdepodobne i s momentalne nevhodne malym zakl. predstihem. Bud novej nebo repase. Detaily repase mozno dohledat v archivu fora. Vyloucit se neda ani hodne malej odtrh kontaktu v rozdelovaci - nastavit mezeru mezi kontaktama 0,4mm a nastavit predstih....pak se muze trablšůtovat dal 4
14:58:31
10.12.2005
Mišell
-> ps: A jaký číslo má kterej? Nemám LEKR,ale SEDR...
22:50:17
09.12.2005
petr s
-> Mišell: Já jsem ti jenom radil at se nato podíváš někdy to nedává plný plyn když tam máš karburátor z favorita a rozdělovač poznáš podle čísel
22:44:04
09.12.2005
Mišell
-> ps: Ale to by přeci bylo to samý,když bych pustil na chvilku pedál a pak ho zas "přišláp"...ale když to nejde a pak najednou jde,tak to asi bude někde jinde ne?
22:17:27
09.12.2005
petr s
-> Mišell: Nemusí se ti otvírat naplno karburátor
22:09:51
09.12.2005
Mišell
Jelikož se v motorovejch věcech moc nevyznám,tak nevim-ale myslim si,že ETZko nemám... A propo,jak poznám z čeho je rozdělovač?? No každopádně aspoň nějaký nápady,už jsem se začínal strachovat,že tam mám omezovač nebo co3
18:19:50
09.12.2005
Tuner#2 - zrušená registrace
-> Mišell: Taky to může být špatný přestih - tohle mě to taky dělalo a ubral jsem a bylo to OK. Co tam máš za rozdělovač?
17:27:40
09.12.2005
Labros
asi přestává stíhat benzínová pumpa!

Vyměň za jinou.
17:21:45
09.12.2005
Mišell
Mám problém ten,že např. přeřadim na pětku,jedu dejme tomu 90-100,ale když přidávám plyn dál,tak to najednou začne brzdit(motorově),prostě to víc nejede...auto se při tom jakoby divně chvěje. Ale když pustim pedál a přidám znova,tak to už jde 110,120,... Ale ani tak to nejede asi jako by mělo. 5q,781.136 ve škodofce. Nevíte čim by to mohlo bejt?
Extreme Tyres