něco naměřit, namodelovat, svařit z nerezu, vylaserovat příruby, koupit jinou kapotu, vyřezat, udělat filtrbox - výzva... rozpočet asi neřešit, ale set up motoru ty karbecy asi neocení
taky bych se přikláněl k výměně, ale jestli, kdy a zakolik to prodáš - to je taky na věšteckou kouli
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Weber Idf
prohledat
12 příspěvků (zobrazeno 1 až 12) od 16.06.2025 do 18.06.2025, založil/a Vcelatorrr
-> MVM 17.06.25 21:47:46: ja to kdysi kaufnul na aukru i se sanim na petikanal, tak jsem byl anabaze s montazi usetren.
-> vhml: Takhle vzato ok. Musíš si na to udělat sací potrubí. V tom případě to platí pro jakýkoliv karburator když ho naroubuješ na hlavu.. Ale primárně jsou to spádový karbce ktery se pouzivaji tam jsem uz psal...
-> MVM 17.06.25 19:05:42: proc nepouzitelny. Je to jen DCOE postaveny na vejsku. Pokud se vejde pod kapotu tak v tom funkcne neni rozdil. Sam to ve stovce mam. Ale samozrejme je smysluplnejsi to prepustit nejakejm broukarum a smenit za dcoe ktery se tam vejde a je k tomu dostupný potrubi
-> Vcelatorrr: IDF je spádový karburator ,používá se v páru na plochý motory,boxer. Převážně Vw,Porsche., Šlo by i na Tatru. Na Škodovku nepoužitelný..
-> Eidy: Jo motor mám klasiku vačku 254/254 torchu snížená hlava, lepší pružiny a kanály trochu slíznuté, a ted SEDR pěkně nalazený na náš místní 100oktan.
-> Bery: Jo ale aby to někdo zase vzal .... jediné co jsem nažel že ty IDF jsou na VW brouky 

Tak on Václav už ti říkal, že to tam spíš nepasuje, než pasuje...
Je to spíš že bych to vzal na výměnu - prodej a koupil "normální weber"
Je to spíš že bych to vzal na výměnu - prodej a koupil "normální weber"
-> Vcelatorrr: Do jaký škodovky by to mělo bejt? Ale půjde to tam spíš hůř než líp. Jednak tam na to není moc místa, druhak musíš vyrobit vlastní sání a za další to musíš naladit. A pokud tam nemáš motor, kterej to potřebuje, tak je to zbytečný.
Dostal jsem totiž možnost koupit 2x webery 40 IDF i se pěnovým filtrem za 7tis. ale vůbec nevím jak do šádovky bude pasovat.
Dobrý den,
prohledal jsem snad celé fórum, ale o tomto typu karburátoru jsem nenašel žádnou zmínku, proto zakládám nové téma.
Chtěl bych se zeptat, zda někdo nemá zkušenosti s tímto kolmo uloženým karburátorem ve škodovce?
prohledal jsem snad celé fórum, ale o tomto typu karburátoru jsem nenašel žádnou zmínku, proto zakládám nové téma.
Chtěl bych se zeptat, zda někdo nemá zkušenosti s tímto kolmo uloženým karburátorem ve škodovce?