skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Cukání pří přidání
prohledat
16 příspěvků (zobrazeno 1 až 16) od 12.04.2025 do 18.04.2025, založil/a Vcelatorrr
Moje zelená 125 tak porůznu kolem 2200-2500 při akceleraci na trojku a čtyřku cukala od začátku do konce, vystřídalo se na ní x karburátorů x zapalovacích kompletů atd. Připisuji to nedokonale vyváženému některému z montážních celků, jestli jenom v jednom, anebo jestli se sčítali harmonické v klice, setrváku, a posléze i v převodovce dohromady se zdráhám odhadnout, případně jestli nemohly být třeba v motoru písty různé váhové třídy atd, komprese byly ok. S těmito agregáty člověk bez otevření neví.
jinak ja do 120LS dal svicky stare origo pal po dedovi a jde to lip, ale je tam na volnobeh takove male vynechani, ale za jizdy uz nic... rapid to mel podobne, ale za jizdy horsi a svicka mely praskly izolator
-> Vcelatorrr 17.04.25 17:03:38: gratulujem :)
-> Milan 136 15.04.25 06:13:37: me rekl, kde jsem koupil rusky brisky, jestli v Rusku? byly z autodilos a jednu svicku jsem fakt nereklamoval, protoze uz bych si to do auta nedal

Tak dneska pucene N15yc nove od znameho a krasa. Ale pred tim Boschky vypadaji hezky ale od ted brisky asi 

-> ajok 15.04.25 00:55:50: Neviem ako Brisky na moderne auta ale ja som s tymi klasickymi do 742 motorov problem nemal zatial. A do Jawy su to tiez velmi dobre sviecky, NGK ulejes ani nevies ako a konecna, Brisk to vydrzi v pohode.
-> Boco 14.04.25 23:21:33: Brisky totiž falšují už ve fabrice sami 

-> Boco 14.04.25 23:21:33: jo, z kvality nekterejch svicek by clovek blil, uz jsem skoncil s briskem po tom, co mi odpadla jedna elektroda u 1.8T a za necele 2 tis.km mi odesly 2 svicky ze 4 na rapidu, tak ted zkousim denso, na octe denso iridium TT funguji dobre, tak jsem nakoupil densa i do jinych aut
mne cukanie robilo pri malom plyne, nakoniec to boli sviečky... pritom vyzerali OK, voľnobeh bol tiež OK. Nestoja veľa, rýchlo vymeníš. Na nové sviečky kor ak sú to NGK (najviac falšované svečky na svete!) by som sa moc nespoliehal. Skús Brisky, o tých som zatiaľ nepočul že by sa falšovali
-> Vcelatorrr 13.04.25 12:46:20: delala by se pecka na kontaktech

Svicky nedavno nove, vcera jsem na ne koukal a hezka barva a odtrh vsude dobry kabely taky ok. Jen nevim jak mam poznat spatny kondenzator ??? Mam koupit novy a zkusit ?
Přimlouvám se za kontrolu zapalování včetně jeho čistoty.
Akcelerační pumpička vstřikuje?
Zkus zkontrolovat zapalovani... kabely, palec, odtrh, svicky.... casto byva v hajzlu kondenzator na rozdelovaci.
Karbec mam jinak SEDR
Zdar,
poslední dobou mám problém že mi cuká celé auto při přídání plynu. Už jsem vyčistil a přetěsnil celý karburáto takže tam by problém být neměl, ani zádná špíná a problém tam nebyl. Nějaký fanda z vedlejší vesnice mi říkal že mám prasklou kliku a druhý že zas to je tím novým prašivim benzinem. Tak ted nevím co s tím.... Neměl nekdo stejný problém?
poslední dobou mám problém že mi cuká celé auto při přídání plynu. Už jsem vyčistil a přetěsnil celý karburáto takže tam by problém být neměl, ani zádná špíná a problém tam nebyl. Nějaký fanda z vedlejší vesnice mi říkal že mám prasklou kliku a druhý že zas to je tím novým prašivim benzinem. Tak ted nevím co s tím.... Neměl nekdo stejný problém?