-> schrenkie 31.05.21 23:22:17: Jenže ten "rozdělovač" u BMM je opravdu jen rozdělovač jisker v pořadí zapalování a s předstihem jako takovým nemá vubec nic společného. Pokud chytneš rukou za palec, tak tam v podstatě vůle může být jen mimimalni doprava nebo doleva ve smyslu otáčení. Jinak je tvrdý,protože je to jen hřídel se spojkou.
Dokážu si představit že máš omackaný aretacní klinek v plastovym palci (raminku rozdělovače). Ten musí byt nasunutý na hridelce naprosto bez vůle.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Felicia - trhavy chod motora
23:22:17
31.05.2021
31.05.2021
schrenkie
-> StepaNoFUN: ahoj samozrejme ze ten rozdelovac vymenim za novy, ale dolezite je ze uz viem kde je chyba. Tento problem vznikol pravdepodobne dosledkom toho, ze u nas na SK mame uz ten novy benzin s pridavkom etanolu E10, a kedze sme boli vopred varovani ze ten novy benzin rozleptava gumicky na starsich motoroch, tak som zacal tankovat ten aditivovany 100 oktanovy s E5 a zda sa ze mu nevyhovuje povodne nastaveny predstih. Lebo si pamatam z minulosti este na embecke ked prestali vyrabat natural 91 tak sme to tiez stelovali na 95 oktanovy.
22:10:01
31.05.2021
31.05.2021
StepaNoFUN
-> schrenkie: Jestli ten rozdělovač má vůli, tak je něco blbě. U BMM je to jen prázdná skříň, která rozhazuje jiskru a jinou funkci tam nemá. Tím že jsi s ním pohnul jsi odstranil pravděpodobně jen důsledek problému, ne příčinu. Ale už alespoň (asi) víš kde hledat.
Tipoval jsem, protože jsem se jednou s podobným problémem setkal. Byl tam blbě nastaveneej rozdělovač a pálilo si to jak chtělo, protože prostě občas jiskra doletěla na jinou svíčku než měla.
Tipoval jsem, protože jsem se jednou s podobným problémem setkal. Byl tam blbě nastaveneej rozdělovač a pálilo si to jak chtělo, protože prostě občas jiskra doletěla na jinou svíčku než měla.
21:25:35
31.05.2021
31.05.2021
schrenkie
Ahojte, hlasim zavada odstranena, stacilo o par mm otocit rozdelovacom a vibracie motora sa hned stratili, bol som hned vyskusat na ceste, je to neporovnatelny rozdiel, motor ide hladko, kludne, bez sklbania, bez vibracii, velke DAKUJEM patri StepaNoFUN-ovi za presne nasmerovanie na problem ;)
20:02:53
31.05.2021
31.05.2021
schrenkie
Ahojte tak som to asi nasiel. Ramienko rozdelovaca ma dost velku volu. Lieta to snad aj viac ako 1 cm. Keby sa dalo vlozit video tak to sem dam. Nieje sanca tam nieco nastavit. Takze skusim kupit cely novy rozdelovac a dufat ze vola nieje aj dolu na ozubeni.
Viete mi povedat taku normalnu volu ramienka kolko sa asi moze pohybovat?
Viete mi povedat taku normalnu volu ramienka kolko sa asi moze pohybovat?
18:40:12
31.05.2021
31.05.2021
Kuladmin
Zkontroluj svíčky, víčko rozdělovače, ramenko rozdělovače, kabely.
Pak je otázkou zda palivové čerpadlo dává to co má. Jak je na tom palivový filtr? měnil ho někdy někdo?
A tato závada přišla z ničeho nic, nebo auto dlouho stálo apod?
Pak je otázkou zda palivové čerpadlo dává to co má. Jak je na tom palivový filtr? měnil ho někdy někdo?
A tato závada přišla z ničeho nic, nebo auto dlouho stálo apod?
21:07:23
30.05.2021
30.05.2021
schrenkie
-> StepaNoFUN: ahoj, dobre skusim ho zajtra nastavit, skontrolujem celkovy stav, zda sa to celkom logicka zavada, dakujem.
19:52:19
30.05.2021
30.05.2021
StepaNoFUN
Základní nastavení rozdělovače?
19:35:10
30.05.2021
30.05.2021
schrenkie
Ahojte mam taky zvlastny problem s Feliciou s motorom bmm. Pri pridani plynu sa rozvibruje cely motor a ma taky trhavy chod, akoby vynechavali valce. Volnobeh je v poriadku, ide v klude, rychle pridanie plynu v poriadku, ale ked stlacim plynovy pedal a drzim, tak sa mi trasie cele auto. To je stav na stojacom aute. Ked sa rozbehnem robi to to iste. Trasie, cuka, hlavne v ustalenom rezime ked drzim plynovy pedal v ustalenej polohe, no a najhorsie je to na jednotke do kopca, to je stav ako ked vam dochadza benzin, take priskoky vpred ako ked ste boli na prvej lekcii v autoskole. Z kopca je to ok. Nemali ste este takyto problem? Dakujem za kazdu radu.