skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Škodovka si nechce natáhout olej.
Cerpadlo po smrti a nebo nekompatibilni viko rozvodu a saci kos.....nestejne priruby.
-> palinator: .... díky naředění benzínem z prasklé membrány palivového čerpadla :-D
-> Tomaso435 18.11.16 14:37:05:
To bych se docela chechtal, kdyby byl olej tak řídkej, že by proběh zpátky do vany už jenom mezi vůlema čerpadlovejch kol.
To bych se docela chechtal, kdyby byl olej tak řídkej, že by proběh zpátky do vany už jenom mezi vůlema čerpadlovejch kol.

toto isté mne robilo,keď som na eRke,praskol olejovú vaňu,a v robote sme namontovali hlbokú vaňu.Sací koš bol na nízku vaňu.Bolo málo oleja.
-> BooCheer: jestli není křivá příruba onoho sacího koše
Sacim kosem to urcite nebude. Mam tam kos ze skody 120 a mam to udelane tak aby sklon kose byl zachovany jako u 120ky. Olej tam davam 10w40 castrol magnatec.
a co za olej tam leješ? já jen že kámošova historicky první výměna oleje vypadala tak že olej vypustil, šel do lídlu tam koupil kanistr kde bylo napsáno motorový olej, ten tam votočil a jezdil. takže 5L něčeho 0W30 

nebude to tím že fávo motor má v autě jinej sklon a tím pádem ti fávo syfón nenasaje když ho máš v šáde víc šedrem?
Dobrý den. Mám takový menší problém. Mám užovku a v ní motor 136 z favorita.... Pokud měním olej,vypustím starý nechám hodinu vykapat a naleju nový tak čerpadlo není schopno si olej samo natáhnout. Musím vždy odšroubovat záslepku na boku motoru pod alternátorem a hadičkou zalét čerpadlo olejem. Poté už motor začne mazat. Tento samý problém se stává pokud motor měsíc stojí a poté ho nastartuju. Prostě dokud nezaleju čerpadlo olejem tak nemaže. Měl s tímto už někdo zkušenost? Může být olejové čerpadlo po smrti? Nebo je chyba někde jinde? Přikláním se spíše k čerpadlu protože když je olej zahřátý a a otáčky klesnou pod 700 tak kontrolka mazání už bliká. Předem díky :)