Stavba motoru 1.6 felda

prohledat
14 příspěvků (zobrazeno 1 až 14) od 16.11.2016 do 20.11.2016, založil/a zdrub
řadit dle data
22:21:51
20.11.2016
Petr Urban
-> zdrub: postup prosím dle poslední věty prvního příspěvku... Pokud člověk má o něco zájem, je určitě lepší zavolat než forum na virtu.
20:12:00
20.11.2016
zdrub
-> Urbi: Udělal by s mi tu hlavu a nějak poradil s tím zbytke?
18:21:57
20.11.2016
Petr Urban
-> Nwkt:
16:18:39
20.11.2016
Nwkt
-> Urbi: Má to známej odbržděný?
14:25:06
20.11.2016
Petr Urban
-> Cumper: Vačku mám ověřenou co má po správné úpravě hlavy i na sériovém motoru cca 100HP a přitom prochází emisema. Cena je o dost menší než u ME. K této vačce umí např. cimbu udělat software, tím neříkám že je nejlepší úpravce na ŘJ. Já mám na něj dobré i špatné recenze a vlastní zkušenost nemám, nebudu tedy software cimbu nijak hodnotit. Mému známému funguje. Možná bych to mohl zkusit zařídit i jinde - nějaké možnosti tu jsou, ale nerad bych se pouštěl do nevyzkoušených vod s nabídkou někomu kdo je ode mně vzdálen, kdyby bylo potřeba situaci s software ještě řešit. Popravdě se zatím hlavně zaměřuji na karburátorové motory. Tedy vačku umím, více do SZ.
21:57:52
19.11.2016
Cumper
Přiseru se k dotazu 1 , chci si do feldy 1.6 nechat dát ostrou vačku + k tomu odpovídající software řj. Měl jsem v plánu nechat si to udělat u motor-excel, případně koupit u nich vačku a řj a vyměnit si to sám. Ale když tady čtu kritiku na m-e, doporučí mi někdo někoho jinýho/lepšího kdo by to udělal?
16:20:36
19.11.2016
Petr Urban
-> zdrub: Tak to hodně štěstí s výběrem upravovatele. Standartní varianta je, že ti někdo udělá správně motor a řekni ti co s periferiemi, které by sis měl zajistit nebo je zajistí také on. 100HP je dobrý reálný cíl, který bude především záležet na správné úpravě hlavy - je tam z fabrika velké výkonové škrtíkto vytvořeno, jen úpravou jedné věci okamžitě skáčou koně i na sériovém provedení. Pokud toto někdo neví o co jde, pak bude i těch 100 HP velký problém.

Já mám v časových možnostech pouze řešení hlavy, bohužel.
14:24:28
19.11.2016
zdrub
Motor-excel mi připadá přesně jak popisuje Urbi mě se jedná o to, aby někdo zkouknu to co mám a řek zda je to použitelný nebo né. Moje představa je aby měl motor aspoň 100koní a dotyčný by mi ho poskládal od filtru až po výfuk.
12:09:33
19.11.2016
Petr Urban
Motor-excel dělá závodní motory převážně a nutné našetřit si správnou sumičku peněz, aby to stálo za to. O kvalitnách provedených prací při "nižší" ceně, ale přitom za dané "pražské" peníze vs. odvedená práce, jsem byl již min. 10x těžce zklamán, kdy jsem někomu řešil/opravoval nějaké motorové díly. Fotografie mám, není to planá řeč a nebudu to dále rozmazávat a a vůbec je sem přidávat, osobně na vyžádání nemám problém.

Prosím místního předáka šéfa Tunera2 ať si svou osobní zášť k mé osobě nechá jinam. Já říkám svůj názor podložený mnoha zcela zřetělnými fakty z mnoha ztřetnutí s upravenými motorovými díly, nic míň nic víc a vůbec se tímto nikam nevyzdvihuji a nic o sobě co by jsi mohl šéf domýšlet já netvrdím ! Mě se daná práce za dané peníze nelíbila, to je vše.

Naproti tomu jsem viděl věci např. Fiedlera, Albrechta a to je panečku velmi krásná práce.

Vena má ohv racing, ale zde se nejedná ani o OHV, ani o racing 3
upraveno 1x, naposled 19.11.2016 12:14:05
19:36:13
17.11.2016
Šediváček
No napadá mě Véna, asi ho i znáš ale koukni tady www.ohvracing.cz určitě by dokázal upravit podle tvých představ.
11:48:41
17.11.2016
el.tomas
11:20:56
17.11.2016
Petr Urban
Ještě podotknu je rozdíl zda se propálil - upálil píst nebo praskl, protože ty písty 1.6 i praskají hlavně jak jdeš za nějaké jejich limity kp, předstihu atd. - nevhodný set up.
11:15:00
17.11.2016
Petr Urban
Podotýkám odborník na místní poměry určitě nejsem, ale motám se kolem toho.... pomáhal jsem kamarádovi dělat věci do 1.6 a ten je teď špatný z toho, že musí měnit přetrhané poloosy co chvíli a na nedostatek výkonu si nestezuje ani pouze s preprog.ser.jednotkou.

petr42.rajce.idnes.cz/Hla va_1.6_Fel._-_uprava_do_no r._provozu

Já jsem do jara plný s pracemi....ale snad bych mohl být napomocen i radou, ať nevyhazuješ peníze oknem. Sériové písty nejsou nic moc, ale propálení je spíše o špatném nastavení. Napiš mi na FB, lépe cinkni a pohovoříme o možnostech.
23:30:11
16.11.2016
zdrub
Ahoj mám takový problém a tím pádem i prosbu.

Sháním někoho co by mi postavil kompletní pohonnou jednotku 1.6 Felicie. Kdysi jsem koupi motor od tohoto člena skoda-virt.cz/cz/.../4945 -felisunka . Motor jsem dal do auta a po roce se upálil píst, výkon nebyl nijak závratný. Z tohoto důvodu už bych chtěl nějakého odborníka, který by dokázal zkouknout díly co mám a říct jestli jsou použitelný nebo ne. Koupi vačku a jednotku od cimbu se mi nechce, chtěl bych někoho kdo by mi to naladil od sání až po výfuk. Mám k dispozici tento upravený motor, sériový motor s prasklým blokem a motor bez hlavy.

Za typy a rady budu vděčný.
Extreme Tyres