skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Teplota motoru
15:29:42
11.08.2016
11.08.2016
Sejki - zrušená registrace
Tak me ted napadla jeste takova vec, puvodni termostat je umisten u WP a voda putuje smerem od termostatu k pumpe takze voda nepretlaci termostat protoze putuje smerem kdy to neni mozne pro otevreni. Ted jak to mam u te hlavy vznika v hadici docela podtlak protoze ma tendenci se zmacknout, ale jen kdyz ji pomuzu, no a tady je termostat umisten tak ze muze pretlacit podtlak pruzinu a termostatem muze zacit proudit voda uz pri mensi teplote... jelikoz na termostatu neni zadny ventilek pro ovzdusneni a pro male proudeni vody tak v tom taky muze byt problem... takze pokud bych navrtal termostat, voda by mohla proudit, ale nesmi proudit tolik aby otevrela termostat nebo aby slo do chladice tolik vody aby se opet motor ochlazoval... a nebo u term regulace termostatu hodit odbocku a privest ji k cerpadlu...
14:37:58
11.08.2016
11.08.2016
Takze dratkovou metodou termostat otevira cca 84 stupnu a pri 95 je otevreny cely... je to normalni rozsah? kazdopadne vim ze mam v haji cidlo na motoru nebo spatnou kostru u budiku...
12:26:13
11.08.2016
11.08.2016
Řeším problém s teplotou motoru u citroena 2.5TD jelikoz se mi originalni reseni nelibi. Termostat je umisteny v prirube u vodniho cerpadla coz mi prijde nestastne reseni... Navic to ma dva termostaty. Jeden pro chlazeni motoru na velky chladic a druhy pro chlazeni Intercooleru ( voda vzduch) vyvod na mensi chladic, ktery jde pak stejne do velkeho. Takze jsem rozhodl ze vyradim puvodni ic a nahradim ho vzduch vzduch. Vyhodim maly chladic a necham jen puvodni a termostat premistim k hlave... tu druhou cast uz mam za sebou. Koupil jsem termostat z renault 5 ktery se vklada primo do hadice 83°C...a puvodni jsem proste vybrakoval... Motor se mi nyni ohreje na cca 73 stupnu a citim na horni hadici chladice kde je nyni umisten termostat primo u priruby na hlave, ze zacina proudit tepla voda... dobry, termostat otevre, ale o 10 stupnu mene? Pri klidne jizde teplota drzi tech 75°C a pri ostre vysplha na cca 87°C max. Ted kde je chyba... To ze otvira pri 73°C tak bud je vadny novy termostat a nebo me spatne ukazuje budik. To mi az tak nevadi, ale spis to ze teplota pri zatezi vyleze o 12 stupnu... kde muze byt chyba? Maly prumer termostatu? Nebo termostat se otevre az naplno pri tech 87°C a tam teprv drzi? Termostat vyzkousim venku v hrnci na dratek, ale stve me ten teplotni rozsah. Musel bych pak sehnat jiny vhodny a asi vetsi termostat... Puvodni lze pouzit, ale musela by se k nemu udelat priruba aby sel napojit mezi hadice... Shanel jsem jinej termostat co by sel pripojit na hadice, ale bezuspesne. Jinak se jedna o termostat Vernet co mam ted pouzitej...
08:41:32
28.07.2016
28.07.2016
djmaso
jj je to více než možné, měl jsem to taky tak
17:19:24
19.07.2016
19.07.2016
Antony - zrušená registrace
-> Peckin: je to hodně pravděpodobný
17:16:29
19.07.2016
19.07.2016
Peckin
Ahoj,
koupil jsem si na Škodu 125 nové čidlo k teploměru vody a po výměně motoru jsem ho namontoval. Od té doby mám teplotu motoru 60-70 stupňů. Někde jsem četl, že čidlo z favorita je stejné ale měří o cca 20 stupňů méně nebo více, teď přesně nevím. Je tedy možné že mám termostat ok a favoriťácké čidlo?
koupil jsem si na Škodu 125 nové čidlo k teploměru vody a po výměně motoru jsem ho namontoval. Od té doby mám teplotu motoru 60-70 stupňů. Někde jsem četl, že čidlo z favorita je stejné ale měří o cca 20 stupňů méně nebo více, teď přesně nevím. Je tedy možné že mám termostat ok a favoriťácké čidlo?