lambda - felicia, FK mrtvo, prosím zde

prohledat
3 příspěvků (zobrazeno 1 až 3) od 26.04.2015 do 29.04.2015, založil/a Borderer
řadit dle data
07:48:02
29.04.2015
FORM - zlomená ojnice
cykpro.sweb.cz/lmb4.pdf

pravděpodobně vadná lambda
17:08:39
26.04.2015
Borderer
chování viz předchozí téma:

Poslední dobou mě blbne volnoběh. Nedělá to za uplného studena, nedělá to na horkém motoru, ten musí být "vlažný". Nastartuju, otáčky vyletěj na 2-3 tisíce, tam sou pár sekund, spadne na klasickej volnoběh, div to nechcípne a zase vyletěj....někdy to lítá jen mezi 1 500 až 2 000 otáčkama. Blbne to tak 10/15 sekund po nastartování, ujedu 100 metrů a je vše v pohodě....ale zase jen do kombinace klimatizace+sepnutý ventilátor na II. stupeň, houpe 800-900 otáček....vypne ventilátor a je to dobré.

V klapce tedy chybu nevidím, mohla by to způsobovat lambda? Po vymazání chyby se hned neobjevila, z toho soudím, že motor si myslí, že lambda funguje...aspoň chvilku.
17:06:26
26.04.2015
Borderer
FK fórum je mrtvý, tak to zkusím tady.

Jak je to s napětím ku bohatosti směsi? Když je směs bohatá, tak dává k 1V nebo když je chudá? Napíchnul sem feličitu dneska na VAG a napětí lambdy bylo pořád (skupina I, 3. hodnota) 0,05V a jednou to skočilo na 0,04V, i za jízdy a během ohřevu motoru. Lambda v prdeli? Na VAGu byla chyba 00525, lambda G39, signál příliž nízký (sporadicky).

Jde mi o to, jestli by to mohlo souviset s tím, že při vlažnym motoru po nastartování vysoupaj otáčky postupně k 3 tisícům, tam to zakopne a spadne to, že to málem zdechne. Jde mi o to, jestli díky nízký hodnotě nemůže bejt chudá směs a takhle to blbne. Ale zase volnoběh je po ujetí 200-300m normální. Servo v klapce funguje, když dám kontrolu akčních členů, tak si bzučí z krajní do krajní polohy.
Extreme Tyres