skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zakarbónované sanie
21:14:52
23.03.2015
23.03.2015

Petr Urban
-> Mamulo: karbon je u takového typy motoru celkem normální, zvláště pokud se jezdí v nízkých ot. - vnitřní rekuperace - přefouknutí části výf. do sání. Dále to může být netěsnosnost ventilů (podpálené ventily) a vychozená vodítka kudy se přisává olej a společně výf. plyny se takto zanáší v sání a nejen v něm, špatně nastavená směs a také vent. vůle.
20:07:25
23.03.2015
23.03.2015

Mamulo
-> Evž@: väčšinou benzín, občas technický, olej treba dolievať pomaly každý deň, no uhlie som tam vskutku nedával... karbec bol menený celý kvôli emisnej, vzduchový filter je tiež nový...
20:04:15
23.03.2015
23.03.2015

Evž@
Sakriš.To jezdí na černý uhlí?
19:59:40
23.03.2015
23.03.2015

Mamulo
Čauko, dnes som sa stretol s takým zaujímavým úkazom, reku už dlho som jazdil s deravým výfukom, tak že si ho vymením. Zhodil som teda starý, a pozerám, vnútri v tej dvojici trubiek olejové stekance. Nejako som to neriešil, veď olej tečie pomaly všade, tak prečo by mal byť výfuk oňho ukrátený. Nahodil som teda nový, trochu pojazdil, a tá MBčka-satan diabol stále hučala jak raketa. Pozerám teda čo je vo veci, šak výfuk bol pekný, nový, a všimol som si, že to nedrží na tom osamotenom štifte z vútornejšej strany. Vymenil som ho teda, no žiadna zmena, nový sa tam pretáčal. Keďže sa mi nechcelo prerezávať väčší závit, a mal som od kamaráta nové výfukové zvody, tak že to vymením celé. Keďže je ale k tým skrutkám čo držia zvody na bloku prístup ako k peniazom, musel som zhodiť aj sanie. A tu prichádza to, čo ma prekvapilo.
Kanáliky sania boli zvnútra čisto čierne. Akoby zakarbónované (neviem či je to správny výraz) Nakoľko je to SANIE tak mi to príde čudné. ako sa to tam sakra dostalo? je to bežný jav, alebo mám niečo pokazené? Ak áno, tak čo musím opraviť/vymeniť? Lebo v Andrtovi som nič svetoborného nenašiel :/ poradí mi niekto?
Kanáliky sania boli zvnútra čisto čierne. Akoby zakarbónované (neviem či je to správny výraz) Nakoľko je to SANIE tak mi to príde čudné. ako sa to tam sakra dostalo? je to bežný jav, alebo mám niečo pokazené? Ak áno, tak čo musím opraviť/vymeniť? Lebo v Andrtovi som nič svetoborného nenašiel :/ poradí mi niekto?