skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zapalovanie felda 1,6
08:43:52
17.02.2015
17.02.2015

StepaNoFUN
-> matisek: Ale musí to bejt 1.3 BMM, MPI má lištu. ;-)
23:55:33
16.02.2015
16.02.2015

matisek
No vidíš, práve prednedávnom jeden môj známi rozstrelil jednu 1,3 feldu. Zajtra ho pôjdem olúpiť o cievku, ak to auto ešte má doma. Dík
23:48:30
16.02.2015
16.02.2015

OJOUCH
Tak ji zatim nekupuj a pujc si od nekoho jsou stejny i pro 1,3
23:42:32
16.02.2015
16.02.2015

matisek
Lenže ja som sa dočítal že pokial by bol zlí hall tak by nefungovalo ani vstrekovanie pretože to tiež berie udaje z hall snímača a to práveže funguje, teda aspon podla riadneho benzínového smradu z výfuku. Ja mám práveže podozrenie na riadiacu jednotku.
Ja som tú cievku ešte nevimenil pretože som si neni istý že je to v nej, pokial sa totiž na nu nedostáva z riadiacej jednotky spínací prúd, tak nebude fungovať ani nová. Len to práve neviem či sa to dá tak merať ako cievky v starších autách.
Ale skúsim ju zajtra kúpiť a uvidím. Dík.
Ja som tú cievku ešte nevimenil pretože som si neni istý že je to v nej, pokial sa totiž na nu nedostáva z riadiacej jednotky spínací prúd, tak nebude fungovať ani nová. Len to práve neviem či sa to dá tak merať ako cievky v starších autách.
Ale skúsim ju zajtra kúpiť a uvidím. Dík.
23:14:44
16.02.2015
16.02.2015

MOLSO
ak po vymene cievky nehadze iskru, chyba je v hallovom snimaci. Takze bud vymenit hall alebo cely rozdelovac ( v obchode bol lacnejsi kompletny rozdelovac )
22:59:57
16.02.2015
16.02.2015

matisek
Ahojte mám taký problém že neviem ako by som bez diagnostiky odskúšal či je v poriadku zapalovanie. Auto nenaskočí,benzín dáva,Iskru ale cievka nedáva, normálne by som myslel že odišla cievka , ako býva u 1,6-tiek zvikom ale ked sa pri točení motorom pokúšam namerať nejaký prúd na spínacom kontakte cievky tak mi to skúšačku nerozsvieti. No a teraz vlastne moja otázka - dáva felda 1,6 na spínací kontakt cievky taký prúd aby ho bolo pri tých krátkých impulzoch možné zistit tak že mi preblikáva normálna skúšačka z vláknom ?
Ešte pre lepšie pochopenie, ked opriete skúšačku na starej škodovke o spínací kontakt cievky (teda ten kam ide kábel z rozdelovača) a budete točiť motorom, tak bude skúšačka preblikávať.
Dá sa to takto vyskúšať aj na felde 1,6 alebo tam idú len nejaké pre bežnú skúšačku nemeratelné impulzy? Je tam dosť ťenký káblik preto sa mi to nezdá.
Ešte pre lepšie pochopenie, ked opriete skúšačku na starej škodovke o spínací kontakt cievky (teda ten kam ide kábel z rozdelovača) a budete točiť motorom, tak bude skúšačka preblikávať.
Dá sa to takto vyskúšať aj na felde 1,6 alebo tam idú len nejaké pre bežnú skúšačku nemeratelné impulzy? Je tam dosť ťenký káblik preto sa mi to nezdá.