Tak panstvo, spýtam sa aj tu...
Mám vo Felicii po prerábke motor 781.136 aj s príslušnou RJ + pár úprav, ako je napr. posunutý snímač otáčok (hall). Vzhľadom na to, že okrem štartov jazdím výhradne na LPG, si RJ robí čo chce a ukladá chybové hlášky. Následkom toho býva nestály volnobeh, visiaci volnobeh, špatné prechody z vyšších otáčok na volnobeh a ďalšie blbosti. Provizórne to riešim tak, že pri dlhšom odstavení (napr. cez noc) po vypnutí zapalovania vytiahnem prvú 10A poistku, ktorá má na starosti napájanie RJ (na Techwebe to niekto odporúčal spraviť cez relé). Pred ranným štartom vrátim poistku, naštartujem a RJ si krásne aj na LPG udrží volnobeh a motor sa chová pekne civilizovane.
Raz sa mi však podarilo naštartovať aj bez poistky (lebo som sa pozabudol) a po nejakých 5 sekundách som radšej vypol zapalovanie a vrátil poistku. Preto sa chcem spýtať -> Uškodí nejak RJ prevádzka bez poistky? Nepamätám si presne, čo všetko je na ňu napojené. Je mi ale jasné, že tam nie je len tak a preto by som rád vedel, či má cenu babrať sa s tým a robiť odpojenie napájania RJ pri vypnutom zapalovaní, alebo stačí len vytiahnutá poistka. Nerád by som však odpravil RJ, dalo mi dosť práce zohnať 50kw jednotku bez immo... (po prehodení motora za 50kw)