skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
felicia 1.3 mpi 50kw
09:22:21
31.01.2015
31.01.2015

Schade12
ted jsem kontroloval těsnost pístních kroužků, a vypadáto že jsou v pořádku. Nalil jsem do válců benzín zda přes písty proteče, a za dlouhou dobu nic neproteklo.
22:36:24
30.01.2015
30.01.2015

Kuladmin
Hlavně zkontroluj rovinosti jak bloku tak hlavy a samo přesahy vložek. Ty ventily bych zkusil nejprve zabrousit tou pastou a uvidíš jak hodně netěsní. Určitě vyměn gufera na ventilech.
22:28:23
30.01.2015
30.01.2015

šadesa
hele jestli to chceš pořádně udělat tak jde hlavu do brusirny dej jí natlakovat srovnat rovnou bych dal nový simerinky na ventily + kontrola vebtilu zkontroluj přesahy válcu a budeš mít klid než lemtat hlavu doma
22:26:57
30.01.2015
30.01.2015

StepaNoFUN
-> Schade12: Jestli to bylo uvařený jako brambory, tak budou změklý kroužky. Takže pokračuj s rozborkou dole, vyházej z toho písty a překroužkuj. Lehce netěsnící ventily tolik neudělaj.
Samozřejmě překroužkování je sázka do loterie. Buď to vyjde a najede pár desítek tisíc, nebo je do 500km po motoru.
Ventily můžeš zkusit zabrousit. Ale spíš je lelší zafrézovat sedla, ventily vzít na brusce (či soustruhu) a pak teprve zabrušovat. Záleží na tom, jak moc Ti vyjde "široká" dosedací plocha potom, co je jenom zabrousíš na pastu.
Samozřejmě překroužkování je sázka do loterie. Buď to vyjde a najede pár desítek tisíc, nebo je do 500km po motoru.
Ventily můžeš zkusit zabrousit. Ale spíš je lelší zafrézovat sedla, ventily vzít na brusce (či soustruhu) a pak teprve zabrušovat. Záleží na tom, jak moc Ti vyjde "široká" dosedací plocha potom, co je jenom zabrousíš na pastu.
22:12:50
30.01.2015
30.01.2015

Schade12
Zdar, spravuji nepojízdnou feliciu (po přehřátí), začal jsem měřením tlaku ve válcích, na všech sem naměřil +- 5barů, což je strašně málo. Při startování také nadsklakovalo víčko ventilového víka a šel z tama vzduch. Tak jsem tedy sundal hlavu stím že je asi špatné těsnění. Těsnění je zcela ztvrdlé, v některých místech prodíravělé (kroužky kolem válců jsou ale dobré) Po sundání hlavy jsem taky zistil že netěsní ventily. No a ted se chci zeptat jak se opravují netěsnící ventily jestli se to dá normálně doma brusnou pastou nebo jestli to musí jen servis. A Pak jestli je vůbec možné aby byl tlak ve válci jen 5barů. a jestli to při takové tlaku vůbec nechytne. A jestli by mělo nmormálně pomoct zarovnat hlavu zabrousit ventily dát nové těsnění a složit a jestli by pak měla jet, díky