Hadici jsem nastavil zahradni hadici a napojil na privod klapky sani. Tak uvidime co to udela. Jeste odmastim blok motoru a uvidim, jestli to bude pod hlavou prosakovat. Snad uz to bude ok. Ten prusak byl uz neprijemny.
Nasavani tepleho vzduchu mam prozatimne reseno hadici od vysavace nastavene blize ke svodum vyfuku. Tak snad to bude ok.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Teplota nasavaneho vzduchu - Felicia 1,6
23:10:54
13.12.2014
13.12.2014

Dair11
18:41:39
10.12.2014
10.12.2014

Mr._Nosferatu
-> Dair11: tak 1,6tka ma odlučovač oleje, čilý když je funkční nejde na klapku ani kapka oleje, já mám hadicí prostě vytahlou ze sání a trčí vedle baterky, to rosení by mohlo mít za následek to zaslepení hadice odvětrávání
18:26:54
10.12.2014
10.12.2014

Dair11
-> Mr._Nosferatu: Udelal sem provizorni zimni nasavani. Na leto to zase dam pryc. Svody uz praskle a svarovane mam.
Co se tyce hadice, tak olej mi tece mezi hlavou a blokem u rozdelovace z pohledove strany(chladicove) nevim co s tim. Tesneni hlavy uz 2x meneno- a stale to ma prusak. Hadici zkusim nahradit nejakou bytelnejsi. Jen se bojim nadmerneho zasvineni klapky. Je to mozne?
Co se tyce hadice, tak olej mi tece mezi hlavou a blokem u rozdelovace z pohledove strany(chladicove) nevim co s tim. Tesneni hlavy uz 2x meneno- a stale to ma prusak. Hadici zkusim nahradit nejakou bytelnejsi. Jen se bojim nadmerneho zasvineni klapky. Je to mozne?
17:31:55
10.12.2014
10.12.2014

Mr._Nosferatu
Tak předehřev vzduchu, slouzi k nasavani vzduchu o optimalni teplote, ve filtrboxu je klapka co prepina teply/studeny vzduch. V zimě je lepší ho mít, v létě ho vydavám, ze tam nemáš plech na svodech, já bych ho tam dal aspoň nějak chrání svody před praskanim ( u venku ledový vzduch, ze vnitřní strany rozpálený ...)
Zaslepena hadice odvětrávání, může vzniknout přetlak a tect olej, já bych ji jen odpojil a nechal na autě at může utíkat tlak ....
A kat, co člověk to názor ....
Zaslepena hadice odvětrávání, může vzniknout přetlak a tect olej, já bych ji jen odpojil a nechal na autě at může utíkat tlak ....
A kat, co člověk to názor ....
16:24:33
10.12.2014
10.12.2014

Dair11
Zdravim panove.
Co ma za nasledek absence sberneho plechu na svodech a hadice k vzduchovemu filtru? co to ovlivnuje? Je vetsi spotreba? kord v techto zimnich mesicich?
Prosim o nejake celistve vyjadreni, co vsechno to ovlivnuje - Felicia 1.6 mpi bez uprav.
A jeste jedna otazecka, hadici od prisavani z bloku motoru mam rozleptanou od oleje a zaslepenou. Tady prosim take o vysvetleni jake jsou nasledky onoho cinu oproti tovarnimu stavu.
A do tretice jedna mimo tema. Ma nejaky vyznam dat pryc katalizator? a co se tim zlepsi?
Dekuji mnohokrat za informace..... Dair
Co ma za nasledek absence sberneho plechu na svodech a hadice k vzduchovemu filtru? co to ovlivnuje? Je vetsi spotreba? kord v techto zimnich mesicich?
Prosim o nejake celistve vyjadreni, co vsechno to ovlivnuje - Felicia 1.6 mpi bez uprav.
A jeste jedna otazecka, hadici od prisavani z bloku motoru mam rozleptanou od oleje a zaslepenou. Tady prosim take o vysvetleni jake jsou nasledky onoho cinu oproti tovarnimu stavu.
A do tretice jedna mimo tema. Ma nejaky vyznam dat pryc katalizator? a co se tim zlepsi?
Dekuji mnohokrat za informace..... Dair