Hydroštel

prohledat
12 příspěvků (zobrazeno 1 až 12) od 12.11.2014 do 13.11.2014, založil/a Syny
řadit dle data
17:43:07
13.11.2014
MVM
-> Syny:

Teď už je to asi jedno - ale jakákolivi SAE 15W/40 není právě kvůli viskozitě za studena - vhodná do motorů s hydroštely,postupně se opotřebí a dopadne to výměnou. Pochopiteně pokud je ten motor už celkově "volnější",žere olej a je na takové to spotřební skákání,přivřu obě oči. 5
23:27:35
12.11.2014
Syny
Tak pro vsecky :) Olej menim po 10 tkm nebo po roce. Pouzivam obyc Total 15W40. Vsecky filtry pouzivam MANN. Olej ma momentalne najeto asi 6-7 tkm. Vymena vychazi jak kilometrove, tak casove cca nekdy unor-brezen. Kat tam neni a je to jednobod. Samozrejme, ze se to zacalo ozyvat az ted, kdyby to delalo dyl, tak jsem to resil uz davno. Ac to mozna posledni dobou nevypada, tak ale na to auto neseru, spis na to ted jen nemam moc cas a hlavne ani nejsem moc v CR.
upraveno 2x, naposled 12.11.2014 23:29:09
18:02:44
12.11.2014
MVM
Když už tedy tím motorm protáčíte aby vyteklo všechno 1 je potřeba s ním zase zatočit aby neběžel o to dýl na sucho při startu.. Kat to pro jednou přežije - nazval bych to spíš nevhodný odpojovat zapalování..asi tak.4
17:56:11
12.11.2014
Kuladmin
-> sep: Pravda.
16:53:20
12.11.2014
sep
-> Kuladmin: :odpojil bych i vstřiky,kat tohle moc rád nemá.
16:46:32
12.11.2014
MVM
Tady jde o to jak moc či málo se v tom motoru chceš rukama vrtat a potom otázka finanční. Mechanicky opotřebenej hydroštel přísady neopraví - oddálí se jen úmrtní list. (měl jsem to neštěstí v případech podobných Tvým potížím použít přísadu na zdvihátka od Liqui Moly) Je to padesát na padesát - jak komu to pomohlo a taky zda to není pocitový. Taky záleží jestli se to ozývání řeší ihned a nebo to řešíš až po třech letech ježdění. Asi bych dopooruči ted před zimou nový průměrný olej 10W/40,určitě Mann filtr - nebo prostě jiný než je tam dosud, a vykoušet zda je změna. Pokud se ti chce,máš čas,chuť,možnost - zkouknul bych sítko v sacím koši,změřil tlak oleje manometrem.

Pak dle nálady a zase financí MŮŽEŠ jako poslední variantu - do toho novýho oleje dát tu LM přísadu (ale není to zaručený lék)

SAE10/60 je sice viskoznější a trvá jí dýl než odteče pryč- ale i trvá dýl než tam doteče. Touhle cestou bych nešel zvlášť na zimu.
15:21:34
12.11.2014
Kuladmin
Max můžeš zkusit vyměnit ten olej třeba ještě necoW60 apod. Ale spíš vůbec kdy jsi naposled měnil olej? Jestli řešíme toho tvého seata tak bych koupil nový olej 10W40 třeba Mogul extreme slušnej olejovej filtr, vypustit odpojit zapalovací cívku a starterem protočit motor chvilku!!! Pak vše nechat vytéct zazátkovat přehodit filtr a nalít nový olej. Takto jsem to řešil nedávno u otce na fábii mpi a krása pohoda už se hydroštel neozval.
10:26:53
12.11.2014
darklord
-> Syny: je to rada vcetne odpovedi na tvoje otazky 40
10:08:31
12.11.2014
MOLSO
-> Syny: ak to cvaka, uz je nacaty, olejom ani vodickou do oleja to neopravis .... a menit sa to nevyplatí kedze je to auto na dojazd .... neries to a hotovo 4 inej cesty niet
09:51:36
12.11.2014
Syny
-> darklord: Hm, ale ja se ptal na to, jestli jde nejakym zpusobem treba tuhle sitaucai jeste zachranit nebo alespon oddalit smrt hydrostelu nejak jinak, nez jeho vymenou. Treba zmenou oleje nebo tak... Rada jezdi dokud to jezdi je sice fain, ale tu nepotrebuju ;)
09:45:59
12.11.2014
darklord
Proste jazdi kym to ide a neries to.
08:56:50
12.11.2014
Syny
Sice se nejedna uplne o skodovku, ale snad neva :) Na mym aute posledni dobou pozoruju, ze kdyz teplej motor vypnu a treba po 10ti minutach nastartuju, tak cca 100-300 m jizdy klepe neco v motoru. Zkoumanim jsem dosel k zaveru, ze to pravdepodobne bude zacinajci pruser na hydrostelu. A ted otazka - da se tenhle stav jeste nejak zachranit, treba vymenou oleje za jinej s jinou viskozitou? Na druhou strnau to vetsinou dela, kdyz je motor teplej a tedy vymena 15W40 za 10W40 asi moc resit nebude. Vymenu hydrostelu bych videl jako uplne posledni moznost, do ktery se mi vubec nechce, jelikoz auto uz mam opravdu jen na dojezdeni a couracky po okoli po dobu co jsem v zahranici. Pokud to pujde zachranit, nebo alespon oddalit smrt hydrostelu, jinou cestou, tak budu rad...
Extreme Tyres