skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Felicie nestartuje
-> drsnak 17.11.14 23:34:19: LPG a benzin jsou dva na sobě nezávislé systémy. Když ti to jede normálně na plyn, není závada v elektrické části, ale v benzinové - může to dělat vstřik
-> drsnak: prohlídni kabely kolem motoru, někde je kabel prodřený-průchodky, na něčem leží a pod. Trochu změní polohu, jde na kostru a vyhodí pojistku. Když to najdeš, stačí izolačka a je klid.
Nove zjisteni,pojistka se vypaluje kdyz projedu nejakou dirou nebo nejakou vetsi nerovnosti...
tak novinky-auto po servisu jezdilo chvili-nemel jsem radost,je tam bohužel po domácku nejakym předchozím majitelem zapojeni steracu a ostřikovačů na tlačítka a trosku prasacky,vypalovalo to pojistku a po uplnem odpojeni od baterie uz to nedela,ale ted když uz jsem myslel ze se nic neposere to zase po kratke jizde chciplo,tentokrat to vypaluje pojistku treti z prava15A,je pravdepodne ze se vypalovali spolecne....podle elektrického schémata co jsem si nasel na netu by to mela byt elektr.instalace motoru..... když ji vymenim zase auto jede....ale na jak dlouho? p.s. nevim jestli to ma nejakou souvislost ale zaclo to na benzin jezdit jen na tri valce,vadny vstrik? na LPG jede normalne... rady a tipy??? diky...
snimace tam mam dva,pouzivany je nedavno novy,pojistky jsem prosel dvakrát... ja netusim co to jinak muze byt,uvidim co zjisti servis.... ale dekuju za tipy...

To je těžký takhle radit. Protože když píše pojistky a relé ok - považuju že Všechny jsou ok. Potom je fakt lepší to někomu svěřit.. 

Snimac nevim, kdyz mu nesviti ani panel lpg. Co pojistka cislo 1?
Ten snímač otáček jak jsem navrhoval na začátku? 

tak rele nic,imobilizer to nemá a spinacka ma všechny draty na miste... ve čtvrtek jede auto do servisu tak jsem zvedav jestli zjisti zavadu....

Co takhle vypadlej drát ze spínačky? Ze svorky č.15...
Pokud jseš si jistý že jsou pojistky i relé v pořádku.. Nemáš tam nějakej imobilizér,zkus i jiný klíček.. Pokud do toho moc nevidíš metoda pokus omyl může být na dlouho.
stále nebezi...
-> drsnak: a bezi to cerpadlo?
tak bohužel prehozeni relátka nemelo zadny efekt...

dekuju za tip zítra vyzkousim

stačí na zkoušku přehodit třeba s mlhovkou
ja by som tiez typoval na to rele palivoveho cerpadla, treba ho bud premerat,alebo skusit vymenit alebo este je moznost prepojit vyvody drotikom a skusit to nastartovat
to zni zajimave... kazda rozumna rada dobra... 

-> drsnak: pokud nesvítí ani plyn tak tipuju relé pal. čerpadla
-> MVM: to je u jednobodu, mpi už ho nepíše
-> MVM: to je u jednobodu, mpi už ho nepíše

Začal bych snímačem otáček. (pozor u Feldy ho diagnostika napíše vždycky)
Zdravim,mam Felicii 1.3MPI na sekvencni LPG(ma automaticke prepinani),cestou auto chciplo-rozsvitili se kontrolky a uz nenastartovalo... Při otoceni klickem se kontrolky rozsviti,ale nesepne se cerpadlo v nadrzi,dale nesviti ani kontrolni panel na LPG,pojistky jsem prosel.... Jinak starter motorem toci... Rady a tipy??? (napr. ridici jednotka benzinu nebo plynu,cerpadlo.... apod...,nemam presnou predstavu) Dekuju za pomoc a rady... Dany