skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Pískanie z motoru Felicia 1.3 Mpi
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
Vyriešené.
Zastavil:patric
22:50:31
13.10.2014
13.10.2014

patric
Problém vyriešený. Na vine bol výfuk rozpadnutý zvnútra, ktorý dusil motor.
20:40:40
10.10.2014
10.10.2014

Kuladmin
-> patric: Tak ty tesneni vymen u te hlavy ne?? Stoji to par korun a neni to zas az tak ani pracny. A pak uvidis co dal.
Nebo to alespon odskousej treba mydlovou vodou zda to nekde nebude nasavat apod.
Saci se da i poznat tak ze sundas privod vzduchu z klapky, otevres za lanko naplno klapku a "pusou se ji budes snazit nafouknout" pokud to netesni uslysis a ucitis to .)
Nebo to alespon odskousej treba mydlovou vodou zda to nekde nebude nasavat apod.
Saci se da i poznat tak ze sundas privod vzduchu z klapky, otevres za lanko naplno klapku a "pusou se ji budes snazit nafouknout" pokud to netesni uslysis a ucitis to .)
20:13:54
10.10.2014
10.10.2014

patric
S mechanikom, keď sme sa rozprávali, tak tiež hovoril že možno saje niekde falošný vzduch, skúšal tesnenie ako hovoríš medzi vývodmi výfuku a hlavou a vravel, že tam sa mu nezdá že by netesnilo.
EDIT: Zabudol som spomenúť, ako sa vymenili tesniace krúžky na tryskách, tak po naštartovaní a cca 5km jazdy motor išiel znova hladko bez pískania, no keď som motor vytočil do vyšších otáčok (približne do 3000) to znova začalo.
EDIT: Zabudol som spomenúť, ako sa vymenili tesniace krúžky na tryskách, tak po naštartovaní a cca 5km jazdy motor išiel znova hladko bez pískania, no keď som motor vytočil do vyšších otáčok (približne do 3000) to znova začalo.
18:46:43
10.10.2014
10.10.2014

Kuladmin
A co tesneni mezi sacim resp vyfukovym potrubim a hlavou? A vubec jinde nesaje to falesny vzduch apod? Ale klidne je mozne ze je neco spatne uvnitr v bloku - mazani, vacka klika apod.
18:03:06
10.10.2014
10.10.2014

patric
Zdravím Vás, potreboval by som pomôcť s jedným problémom. Možno sa to tu už riešilo, ale nenašiel som to tu. Už asi rok mam problém s motorom na Felicii (40kW). Od cca 2500 otáčok počuť od motora hvízdanie. Motor nemá ani taký ťah ako predtým a navyše aj viac hučí. Alternátor ani vodná pumpa to nie je, taktiež boli menené tesnenia trysiek. Už fakt neviem kde môže byť problém. A je to aj nepríjemné celý čas to počúvať ide z toho vybuchnúť hlava. Za každú radu vopred ďakujem. 

Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
Vyriešené.
Zastavil:patric