skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Bublání ve výfuku při brzdění motorem
-> BooCheer: To máš chudší směs...dělá mi to i 120 kde mám nastavenou trochu chudší směs na spotřebu
Me to dela taky

-> BooCheer: a je to bublanie, ci strielanie? Mne obcas strielalo do vyfuku pri brzdeni motorom ked som bol skodovkou na rakuskom Grossglockneri v alpach. Tam bola ale velka nadmorska vyska a cize iny atmosfericky tlak -> motor by si ziadal ine nastavenie predstihu a bohatosti. Teda u teba bude zrejme rovnaky problem. Nevhodny predstih alebo bohatost.
-> BooCheer: a to su ake ?
Rozdělovač jsem akorád nastavoval podle stroboskopu na předepsané hodnoty
-> BooCheer: Bud máš nastavenej moc chudej volnoběh nebo ten výfuk někde netěsní nebo kombinace obojího.
A s rozdeľovačom si nerobil nič?
Zdravím. Dal jsem si do své užovky na motor 781.136 karburátor LEKR z favorita a zjistil jsem že když brzdím motorem a nebo na neutrál motor vytočím a pustím plyn tak slyším z výfuku takové bublání a občas to i slabě tlumeně střelí jako závodní auto :D . Nemůžu nikde najít rozumné vysvětlení jestli to je normální nebo je chudá/bohatá směs,popřípadě cokoliv jiného. Většinou si z toho lidi dělají srandu a nebo se to vysvětlí tak že je výfuk prohnilý. O jinačí možnosti jsem se nikde nedopátral. V mém případě výfuk prohnilý určitě neni a se 136kovým SEDRem se bublání nekonnalo. Díky