No tak já mám taky poslední dobou problém s chlazením své Š100 s motorem 120LS ... předminulý víkend mi praskla spodní hadice z chladiče (k pumpě) a utekla mi voda, ale zavčas jsme si toho všiml (teplota lehce za zeleným polem). Vyměnil jsem ji a dolil vodu z vodovodu + zbytek původní vody (upravená voda s fridexem). No a od té doby se mi teplota drží asi o 10-15°C výš než předtím. Do 2000 ot/min to uchladím (jízda na 4 po městě) na nějakých 85°C při 3000 a víc to leze až na hranici zeleného pole, ale když pustím el.větrák před chladičem tak to zvládá, jenže jakmile přijde velký kopec musím pustit topení. Jinak s pořád zaplým topením to drží tak 90°C, ale v kopcích musím zapnout větrák.
Gumu na chladiči mám, nedělá to bublinky ve vodě, ani se voda neztrácí. Přetlakové víčko se zdá funkční (ihned jak zastavím a pootevřu ho tak "pšoukne")
Termostat jsem vyměnil - žádná změna.
Vyčistil jsem chladič nějakým sajrajtem z autodílů - vytekla mi z toho čistá voda a žádná změna.
Sundal jsem vodní pumpu a je docela čistá a zdá se funkční (viz. foto), teď jsem navíc vyhodil termostat úplně a jedu se projet tak uvidíme co se změní
Nějaké jiné nápady proč to? Dečku před chladičem nemám

jen ten větrák a ten už tam mám dýl než se tento problém objevil ;-)