Benzin v oleji???

prohledat
11 příspěvků (zobrazeno 1 až 11) od 12.06.2014 do 17.06.2014, založil/a Billislav
řadit dle data
22:11:57
17.06.2014
Kuladmin
-> Billislav: S tím zaškubem to je snad u všech fabií někdo my to to už i psal proč tomu tak je ... co si pamatuju neřešit je to spíš vlastnost než chyba 8
19:30:12
17.06.2014
Billislav
Ale tie vstreky ted skusim skontrolovat,ono mi totiz od kupy robi auto aj taku vec,ze na volnobehu sem tam urobi taky zasklb motora,ako keby vypadlo zapalovanie na jednom valci,ale nesiel do neho benzin,alebo mozno praveze isiel ale vela,a od zaciatku sa mi to nepozdava,budu to nejake suvislosti isto...Priemernu spotrebu za poslednych 5000km som mal 6.4,ale uz som to nejak nesledoval davnejsie,tu okamzitu na kratsich usekoch
19:24:59
17.06.2014
Billislav
No uvidim,teraz to pozorne sledujem,aj spotrebu,aj hladinu oleja,idem to aj dnes pozret ked pridem z prace,ze ci sa nieco zmenilo...Sviecky su inak nove,ale tomu sa tiez dneska neda celkom verit,ze ci nove = v poriadku...
18:46:58
16.06.2014
Kuladmin
Mě teď ještě napadl a je to i dost pravděpodobný ukapávající vstřik či vstřiky - tutově to musí mít dost výraznou spotřebu benzínu.
23:54:04
15.06.2014
Xoník
Měl jsem podobnou zkušenost na jiném autě, a bylo to svíčkama... Resp. na některých válcích nezapalovala, a nasátej benzín prostě pak padal dolu do oleje. Takže bych zkusil zkontroloval tohle.
12:45:43
13.06.2014
palinator
Možná je to kravina, ale nemoh se tam třeba ten benzín nějakým způsobem dostávat skrz přetlak v nádrži, kdyby měl nefunkční odvětrání?
20:34:07
12.06.2014
Kuladmin
A víš spotřebu paliva? sleduješ to +- alespoň trochu? Musel bys to docela slušně poznat na spotřebě.
19:47:40
12.06.2014
Strašlivý Píďa (aka PeťaKlíč)
každopádně řešit okamžitě, jinak brzo někde zadřeš
19:45:59
12.06.2014
Strašlivý Píďa (aka PeťaKlíč)
vzhledem k tomu že fabia (řekl bych) nemá čerpadlo hnaný od vačky ,,,, tak jedině přes poměrně velmi vymlácené pístní kroužky / pokřivené válce

na výkonu to až tak znát být nemusí v počátku ale šel by rozhodně olejovej smrad z vejfuku

nic iné mě nenapadá,, eště žes přijel na čerpací stanici pod vlivem opiátů a spletl sis dirky
19:36:12
12.06.2014
ZdeněkH - zrušená registrace
Sorry neporadím, ale díky žes to napsal. Mi totiž připomělo, že do té mojí olejničky musím dolejt nějakou srágoru oil.
19:28:13
12.06.2014
Billislav
Zdravim pani,rad by som sa poradil,vcera som si pri kotrole hladiny oleja na mojom aute,Fabia 2002,1.4MPi 44kW,vsimol ze ho mam centimeter nad rysku,co urcite nie je dobre pre motor,a ani to nevesti nic dobre,pretoze ruku dam do ohna,ze pred tromi mesiacmi bolo oleja v motore spravne,k hornemu okraju mierky...Cize bud moj motor produkuje olej navyse,co asi nebude spravna moznost zialbohu,alebo mi nieco do neho ide...Vodu vsak viacmenej vylucujem,tej neubuda,a nenasiel som ani ziadne stopy "slahacky" na vicku...Niekde som sa docital ze by to mohol byt benzin...Bolo by to mozne??? Vytiahol som vcera toho z motora cez mierku tristvrte litra,aby bola hladina zasa spravne,zda sa mi to strasne vela,smrdi ten olej trocha benzinom,je uplne cierny a zda sa mi akysi riedky,aj ked uz teda ma 7000km...Co si o tom myslite,bolo by to mozne ze je to benzin,a ak ano,akym sposobom je mozne aby sa dostaval do oleja? Lebo mna dako nic nenapada...Dakujem vopred za rady...Inak auto sa chova normalne,na studeno akurat trocha rachoti ale to utichne po minute dvoch a ide motor ticho...Akurat ked je motor zohriaty a vypnem ho,a chcem nastartovat po 10-15 minutach,tak tazkopadne startuje,ako diesel...Ak startujem hned po vypnuti tak nabrnk,ak ho necham hodinu postat tak tiez,a uplne studeno absolutne bezchybne...Mal som s tym problem aj na Felicii a nikdy som na to neprisiel...A napadla ma este jedna vec,uz trikrat som mal v pamati zavad chybu "chyba odvetrania nadrze"
Extreme Tyres