skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Kontrolka stavu chlad.kvapaliny Fabia
-> Billislav: Jsou to dva hroty, který v tom jsou zalitý
Teraz som pozeral ze ta nadobka stoji len 13Eur,originalny diel,tak mozno sa ani nebudem babrat s cistenim a rovno to vymenim,len neviem,to cidlo je neoddelitelna sucast tej expanzky,alebo je to samostatna vymenna cast?
Jak pisi kluci bud vymenit nadobku nebo ji zkus necim prolit od octa az po technickej benzin apod. Kdyz to jeste umi zhasnout tak to pujde. Ja tu mam jednu a uz nevim co do toho nalit aby to povolilo ne a ne fungovat 

Většinou zaroste a pak to blbne, vyčistit, popřípadě přihnout k sobě
-> Billislav: :čidlo je součást nádobky,pokud je vevnitř mastná atd.tak je to známka těsnění v háji,nádobku vyndej,vyčisti a uvidí se,případně pokud nebude mastná a nepomůže čistka tak vyměň za novou.
Dakujem,no dufam ze to nie je pripad s tym olejom,to by zrejme znamenalo tesnenie pod hlavou,do toho sa mi veru nechce...To cidlo je vymenitelne samostatne,ci len spolu s nadobkou,alebo to teda len precistit? Ktovie ci to nema nejaku suvislost aj s tym,ze ked je zohriata,povedzme po 20km jazdy vypnem motor,a o pat minut idem znova nastartovat,tak tak tazkopadne chyta,ako diesel,na studeno chyta okamzite hladko...Ci to teda nebude s tym olejom vo vode,nieco s tesnenim pod hlavou...
-> Billislav: :čidlo ve vyrovnávací nádobce,u MPI to bývá první signál oleje ve vodě,olej zasviní čidlo a pak se to takhle chová,ale nemusí to být kriticky nutně takto,jako první pokus pročistit nádobku a uvidí se dál.
Zdravim pani,chcel by som sa poradit,na Fabii 1.4MPI 2002 mi pocas mesiaca uz asi styrikrat ostala svietit a pipat po starte kontrolka hladiny (teploty?) chladiacej kvapaliny...Po zhasnuti motora a znovu nastartovani sa to uz nezopakovalo...Vzdy to bolo rano,motor nastudeno...Samozrejme hladinu v nadrzke som kontroloval ako prve,je po hornu znacku...Robi mi to starosti,co to vsetko moze znamenat,aku zavadu,ktore cidla to vlastne maju na svedomi,ze by som ich skusil vymenit,poradite? Mozno sa pytam hlupo,ale po poslednych skusenostiach,ked kontrolka elektroniky plynu EPC,znamenala vadny spinac brzdovych svetiel,sa uz radsej poradim dopredu kym zacnem nieco riesit :-) Dakujem