skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Felicia 1.3 Mpi-rachot v prednej časti motora
prohledat
10 příspěvků (zobrazeno 1 až 10) od 22.04.2014 do 28.04.2014, založil/a Michal N 283 - zrušená registrace
-> Michal N 283: No vidíš a tak jednoduchý to bylo

takže záhada vyriešená, zhodil som remeň,naštartoval to a útíchlo to, nakoniec to bola voľná remenica aj s vrtuľou na alternátore,musela tam byť povolená matica,ktorá sa otáčkami vykrútila úplne a odletela niekde za jazdy aj s podložkou, dal som tam druhú,pritiahol ako má byť a vybavené
Sundej ten remen atd.... a pak muzem dal neco resit. Vyloucis cerpadlo a altik a nebo naopak.
-> francomk: aj ten plech som kontroloval,tiež ma to napadlo ,či nie je povolený,nebol no a silent na vodnom čerpadle bol nový,takže ten to nebude asi
-> Michal N 283: možno je to výkrik do tmy, ale skús sa pozrieť aj na plech na výfukových parohoch, mne napríklad rezonoval, ale len v určitých otáčkach (to však nevylučuje tvoj prípad). Takisto vodná pumpa či má ešte schopný silentblok, ale to by si si všimol...
od alternátora to nepočuť, skôr od vodného čerpadla
skúsim spraviť nejaký záznam toho,aby to bolo jasnejšie
-> Kuladmin: Motor má najazdených 37 000 od výroby,pred založením do auta som tam dal nový olej,mazací okruh je plný,maže normálne,oleja má dosť.
Tak to zkus nějak slušně nahrát - takhle na dálku těžko radit. Na volnoběh bývá slyšet vytahaný rozvodový řetěz ale to se s přidáním plynu tak nějak ztrácí. Maře to normálně? Píšeš 37tis km po výměně?? Nerouzumím výměně čeho?? Nebo jak to myslíš?
Zkus schodit řemen a nastartuj. Jestli to úplně ztichne tak bud vodní pumpa a nebo spíš altík.
Zkus schodit řemen a nastartuj. Jestli to úplně ztichne tak bud vodní pumpa a nebo spíš altík.
Mám Pick-upa 1.3 MPi a už asi týždeň motor vydáva zvláštny zvuk. Motor má nabehaných niečo cez 37 000 km do pol roka po výmene a dennom používaní bolo všetko v poriadku. zrazu tam začalo niečo rachotať, je to zvuk,akoby niečo rezonovalo,resp. niečo bolo uvoľnené,zvyšuje sa to s otáčkami motora aj na voľnobehu to nepravidelne počuť,myslel som si,že to bude ventilmi,tie som nastavil,ale nestratilo sa to,vychádza to z prednej časti motora od rozvodov,ako by tam bolo niečo uvoľnené,len netuším ,čo to môže byť?! Motor má normálny pravidelný chod aj ide normálne do otáčok,ale niečo tam vydáva rezonujúci dosť ostrý zvuk. Nemôžem na to prísť,čím to môže byť,nikdy som to na žiadnom motore nepočul. Nestretol sa niekto z Vás s niečím podobným?
Už ma nič nenapadá,neviem si s tým rady.
Už ma nič nenapadá,neviem si s tým rady.